Web tasarımı öğrenimine nereden başlamalı?

Daha fazla  
Merhaba. Web sitesi tasarlamak istiyorum ve bu siteleri uygulamaya dahil etmek istiyorum, bunun için hangi dilleri, hangi meziyetleri öğrenmem gerek? 0'dan başlayacağım. Kaynak kanal dil önerisi bilen yazsın, aramızdaki yazılımcı arkadaşlarımız cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam HTML Java JavaScript PHP SQL gibi dilleri bilmeniz gerekiyor.

Merhaba. Web sitesi tasarlamak istiyorum ve bu siteleri uygulamaya dahil etmek istiyorum, bunun için hangi dilleri, hangi meziyetleri öğrenmem gerek? 0'dan başlayacağım. Kaynak kanal dil önerisi bilen yazsın, aramızdaki yazılımcı arkadaşlarımız cevaplarsa sevinirim.

Profesyonel bir web sitesi için PHP ve JS lazım ama ilk se HTML CSS'den başla hocam devamını getir.

Figma ile kodlama olmadan tasarlayabilirsin öncelikle.
Başlangıç için de klasik HTML -> CSS -> Javascript öğren, sonrasına bakarız.

Yorumların tümünü unutun.

İşin sadece "tasarım" yani görsel kısmında Figme, XD ve Photoshop gibi araçlarsa sayfalarda ne nereye nasıl gelecek ayarlayarak başlamak her zaman daha iyidir. Bu araçlar hakkında bilginizin olmasının çok faydası olacaktır ama şart değil.

Tasarımın koda dökebilmek için HTML vs CSS mutlaka şart. Bunlar basit yapılar. Bootstrap ve Tailwind gibi CSS kütüphanelerini de öğrenirseniz, CSS ile yapacağınız zorlu tasarımları çok daha basit bir şekilde ortaya koyabilirsiniz. Ama HTML vs CSS bilmeniz şart. En azından yapılara aşina olmanız gerekmekte.

Daha sonra sitenin görünen yüzünü kodlamasında HTML ve CSS'den sonra Javascript öğrenmeniz gerekmekte. HTML ve CSS oldukça basit yapılar. Javascript ile tabiri caizse gerçek kodlamaya başlıyor olacaksınız.

Javascript konusunda kendinizi geliştirdikten sonra React ve Angular gibi js kütüphanelerini öğrenirseniz çok faydasını görürsünüz.

Bu zamana kadar öğreneceklerinizle Front-End olarak bilinen, yani bir web sitesinde kullanıcıların gördüğü kısımların tasarım ve kodlamalarını yapabilirsiniz.

Gelelim ikinci kısma. Ortaya koyulan tasarımlarda eğer kullanıcılar kayıt olabilsin, sitede çeşitli etkileşimlere geçebilsin istiyorsanız back-end üzerine öğrenime devam edebilirsiniz. İlk etapta PHP ile başlayabilirsiniz. Ayrıca Mysql gibi veritabanları konusuna da çalışmanız gerekiyor. Ama PHP üzerine çalışırsanız zaten eğitimler sizi veritabanına mutlaka yönlendirecektir.

Zor gibi gözüküyor olabilir. Evet zor ama eğer başlama niyetiniz var ise ertelemeyin. Bir uçtan başlayın. Bir yazılım dilinde kendinizi geliştirirseniz diğer yazılım dillerine aşina olmanız çok daha kolay olacaktır. Zaten öğrenime devam ettikçe hangi alanda çalışmak istediğinize kendiniz karar vereceksiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı