Web Yazılımcısı olmak için nasıl bir eğitim yolu izlenmeli

Emir can

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar,

Bu sene liseye başlayacağım, ileride ki mesleğimin web yazılımcısı olmasını istiyorum. Nasıl bir eğitim yolu izlemeliyim bunu merak ediyorum.
Web yazılımı istememin ana sebebi platform bağımsızlığı ve internet üzerinden edindiğim bilgiler doğrultusun da iş imkanlarının daha geniş olması. Eğer bilgisayar alanında farklı bir mesleği daha olumlu görüyorsanız lütfen bunu da belirtin.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim, umarım istediğim cevabı alabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Seçiminiz doğru bir tercih. İlk önce programlama dillerini öğrenmeye yavaş yavaş başlamanızı öneririm.

Meslek hayatınız boyunca bilmeniz gereken diller şunlar; PHP, ASP.NET, HTLM, CSS, bunları hemen öğreneceksiniz diye bir kaide yok. Ama yola başlarken size tavsiyem PHP'dir. Facebook, Wikipedia gibi sitelerin tamamı PHP dili ile yazılmıştır hatta bu site bile. Benden size küçük bir yaz hediyesi aşağıda verdiğim linkte PHP eğitim seti mevcut ayrıca PHP konusunda en gelişmiş eğitim sitesinin linkide aşağıda.

Bu konuda her türlü sorunuzu memnuniyetle cevaplamaya hazırım.

Php Dersleri - ibrahimcevruk.com.rar — Yandex.Disk

PHP dersleri

Öncelikle cömert yardımınız ve hediyem için teşekkür ederim. Daha önce .net framework ile masaüstü programları yazmışlığım var, ayrıca çok kısa bir süre java öğrenmeye çalışmıştım. Yani programlama dillerinin birbirlerine benzediğini var sayar isek, öğrenmemin çok uzun süreceğini sanmıyorum. Eğitimlere başladıktan sonra her konuda soru soracağımdan şimdiden başınızı ağrıtabileceği mi söylemek isterim :)

Ben sıfırdan başlayacağınızı düşünmüştüm. Siz bir şeyler üretmeye çoktan başlamışsınız. Yolun yarısına hoş geldiniz.

Dediğim gibi verdiğim içerikleri takip eder. Birde azimli olur Google eğitim için kullanırsanız amacınıza ulaşmanız kolay olacaktır. Biliyorsunuz ki Google'da bulamayacağınız bir şey yok. Sorularınızı memnuniyetle yanıtlamaya hazırım.

Dersleri indirmeye başladım, şuan linux ve windows her ikisini de kullanıyorum. Web yazılımı geliştirmek için hangisi daha uygun desem ? Aralarında fark var mıdır veya hangisi daha elverişlidir ? Hangi araçları kullanabilirim ?

Bu iş sabir ve kararlilik gerektirir. Hemen ogrenilseydi herkes yazilimci olurdu :D. 1-2 yildan assagi pek birsey yapman mumkun degil.

İlk once xHTML ve CSS3 ile basla. İnternette dersleri mevcuttur. Sonra php ve js iyi gidecektir. Fakat web tasarimin temel dili html ve cssdir. Phpden baslarsan yazilimi tam anlamiyla kavrayamayacagin icin cok daha zor olacaktir.

İlk html, sonra css, sonrada css3u ogrenmeni tavsiye ederim. Bunlar yaklasik 5-6 aydan fazla alir, tam anlamiyla ogrenmek ise 1 yil bile yetmeyebilir. Ogrendigini hissedince Css ve htmli kullanarak bir site tasarla. Tum siteleri yapabilirsin, fakat sadece tasarimini yaparsin. Veritabani ile baglanti kuramazsin. Yani sadece gorunus linkler v.s olur. Ornek verecek olursak basit bi siteye gir. Bunun aynisini html ve css ile yaparsin fakat sadece gorusu aynidir. Php olmadan site veritabaniyla baglanti kuramaz. Phpde en basitinden uye oluyorsun sifreyi en az 6 karakter isteyeceksin. Bunu php ile yaparsin eger 6 karakter degilse yazilan sifre kabul etmeyecektir. Yada admin paneli tasarliyorsun. Diyelim ki e-ticaret sitesi. Buna ilan eklemek phpnin gorevidir. Php cok alanda kullanilir. Tum sitelerde illaki kullanirsin. Ve csse gore cok daha zordur. Zorluk sırası:
HTML<CSS<PHP

Biraz uzun ve karmasik oldu. Mobildeyim gorerek yazamiyorum pek :D. Kisacasi html ile basla kolaydir hemen ogrenirsin. Css ile devam et sonra php ve js.

Unutmadan calisirken notepadd++ kullan. Ogrendigin tum kodlari bir yere not et. Birde denemek icin notepaddla html tabanli dosya ac anlamadiklarini oraya yazar denersin. Sorun olursa sorabilrsin..

Peki okul anlamında eğitimim nasıl olmalı ? Üniversite öncesi bir Anadolu Lisesinin sayısal bölümü yeterli olur mu ?

İleride bir yazılım mühendisi olabilmek için sayısal okumam sizce de mantıklı olmaz mı ? Masaüstü yazılımlarda olduğu gibi web yazılımlarında algoritmalar kullanılmıyor mu ?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı