WhatsApp abartısı ve insanların okuma tembelliği

WhatsApp lütfen benim bilgilerimi başkalarıyla paylaşma. Halı saha maçını konuştuğumuz verileri başka kişiler falan görür çok kötü olur. Devlet sırrını WhatsApp üzerinden göndermiyorsanız çok da bir şey yok yani. Tabii kız arkadaşınızla konuşurken dikkatli olun 😂.

B.

Şunu demek istiyorum. Dediniz ya çok önemli bilgilerim yok, devlet sırrı saklamıyorum. Yine de bilgileriniz önemli. Herkesle paylaşır mıydınız? Yani evet kullanmaya devam edebilirsiniz fakat sanki devlet sırrı mı saklıyoruz? Diyerek WhatsApp'ın bu sözleşmesini savunmak bence yanlış.

Şunu demeye çalışıyorum, WhatsApp'a gidipte elinizle paylaşmıyorsunuz. Ki sanmıyorum Facebook Türkiye departmanında bir tane adamın tüm gün oturup sizin mesajlarınızı okuyacağını. Ki yazımda da bahsettiğim gibi, Linux çalışmış ve yazılım bilen biri olarak söyleyebilirim ki benim düşüncem 2020'de anonimlik diye bir şey yok. Verdiğiniz örnek şu açıdan da yanlış: Siz gidip yüzyüze biriyle paylaşmıyorsunuz bilgilerinizi.

Şunu demeye çalışıyorum, WhatsApp'a gidipte elinizle paylaşmıyorsunuz. Ki sanmıyorum Facebook Türkiye departmanında bir tane adamın tüm gün oturup sizin mesajlarınızı okuyacağını. Ki yazımdada bahsettiğim gibi, Linux çalışmış ve yazılım bilen biri olarak söyleyebilirim ki benim düşüncem 2020'de anonimlik diye bir şey yok. Verdiğiniz örnek şu açıdan da yanlış: Siz gidip yüzyüze biriyle paylaşmıyorsunuz bilgilerinizi.

Evet yüzyüze paylaşmıyorum fakat hala anlamıyorum bilgilerimizi pazarlayanları niye savunuyorsunuz ki hocam? Ben sadece sanki devlet sırrı saklıyoruz düşüncesine karşıyım.

MİT ajanı falan değilseniz şuana kadar sizin kim olduğunuz, neleri sevdiğiniz gibi çoğu şeyi zaten büyük şirketler biliyor. Bilmeyi geçiyorum telefonlarınızda Face ID var o bile zaten sizi tanımaya yetiyor. Neyden veri saklıyorsunuz? Neyden kaçıyorsunuz? Kendinizi anonim kılamazsınız tek bir yöntemle olur elektrik dahi kullanmadan yaşarsanız belki anonim olursunuz. Bir kaç tane izin için bu kadar bağırıyorsunuz fakat hepiniz ya Touch ID ya da Face ID kullanıyorsunuz. Kendi yüzünüzü, parmak izinizi zaten o şirketlere vermişsiniz. Fotoğraflarınızı istese zaten alır.

Evet yüzyüze paylaşmıyorum fakat hala anlamıyorum bilgilerimizi pazarlayanları niye savunuyorsunuz ki hocam? Ben sadece sanki devlet sırrı saklıyoruz düşüncesine karşıyım.
Ya sorması ayıptır bu dünyada ne gibi bir önemin var? Dünyayı değiştiren birisi misin? Telefonunu açarken Face ID ya da Touch ID kullanıyorsun zaten senin yüzünü, parmak izini her şeyini biliyorlar. İzlediğin her şeyi görüyor analiz ediyorlar zaten. Bütün uygulamalara bu izinleri verirken sorun yoktu da şimdi WhatsApp isteyince mi sorun oldu?

Ya sorması ayıptır bu dünyada ne gibi bir önemin var? Dünyayı değiştiren birisi misin? Telefonunu açarken face ID'ya da touch ID kullanıyorsun zaten senin yüzünü, parmak izini her şeyini biliyorlar. İzlediğin her şeyi görüyor analiz ediyorlar zaten. Bütün uygulamalara bu izinleri verirken sorun yoktu da şimdi WhatsApp isteyince mi sorun oldu?

WhatsApp çok kullanılan bir uygulama olduğu için hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı