Bahsettiğiniz hataları bende almaktaydım. Hatta konuma şuradan ulaşabilirsiniz;
Arkadaşlar merhabalar. Aralıklı bir şekilde, bazen günde 1 defa olmak üzere bazen de 3-4 günde bir olmak suretiyle sistemim yeşil ekran verip(yemyeşil, yazısız), 1-2 saniye bu yeşil ekranda kalıp daha sonra reset atıyor. Ayrıca 1 defada reset atmıyor. Eğer yeşil ekran verip reset atmışsa...
Ancak benim sorunumda, bilgisayar kendine reset atmadan önce, ekranım yemyeşil oluyor ve sistem kendine reset atıyordu. Reset sonrasında bu bahsettiğiniz hataları olay görüntüleyicisinde görüyordum. Bu hatayla 2 ay uğraştım.
Sonunda bilgisayarı aldığım yere götürdüm. Orada CPU değiştirip, sistemi yeniden test ettik ve sistem yine yeşil ekran verip, reset attı. Sorunun ekran kartı olduğunu böylelikle tespit etmiş olduk.
Benim durumumda sorun ekran kartındaydı. Bahsettiğiniz gibi hiç bir test programında(Furmark,OCCT vb.) bu reset durumunu hiç yaşamadım.
Çoğu şeyi bende denemiştim. Bilgisayarı komple sıfırdan kurdum, güncel driverları kurdum, XMP kapadım, AMD ses sürücümü kapamıştım, prizlerimi değiştirdim, kullandığım uzatma kablomu değiştirdim vs.
Muhtemelen sizinde sorununuz GPU yada CPU kaynaklı. Ancak ben henüz NVIDIA kullanıp, sorunun ekran kartından olduğunu tespit eden birini görmedim. Genelde AMD ekran kartlarında oluşan bir sorun. Sizin sorununuz "bence" CPU kaynaklı. Ancak yine de test edilmesi gerekiyor sorunun ana kaynağının bulunması için.
Bu arada OCCT crash veriyor demişsiniz, OCCT'nin güncel versiyonunda crash verme sorunu var galiba. Bir kaç arkadaş daha bahsetmişti. Eski versiyonları kurup deneyebilirsiniz.