WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124) hatası

Daha fazla  
Ekran kartı
RX 7800 XT
Anakart
B450M H
İşlemci
Ryzen 5 3600
Geçenlerde RTX 2060 Super yerine yeni ekran kartım olan RX 7800 XT'yi aldım. Ve bu hatayı almaya başladım. Çok sık başıma gelen bir olay değil ama tabii ki de can sıkan bir olay. Bunun bir mavi ekran hatası olmadığını belirtmek isterim. Sistem tamamen kapanıyor ve yeniden başlıyor. Ben bu hatanın güç kaynağından oluştuğunu düşünüyorum çünkü güç kaynağım markasını söylemeye utandığım bir şirketin kalitesiz bir güç kaynağı ama güç olarak yeterli (600W). Dump dosyasını bırakıyorum ve olay görüntüleyicisinde karşıma çıkan yazıyı yazacağım. Siz de bakarsanız sevinirim.

Olay görüntüleyicisindeki hata:

Olay 18, whea-logger
Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci çekirdeği.
Hata kaynağı: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Hata türü: Cache hierarchy error.
İşlemci apıc kimliği: 9

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur.

Dump dosyası:

Son düzenleyen: Moderatör:
sfc /scannow yaptım az önce. Aslında hiç bir şey çıkmaz ama bir hata buldu. Bu ne anlama geliyor? @Spyhis hocam daha önce CBS'den bahsetmiştiniz.

Ekran görüntüsü 2023-11-21 173609.png

Dism /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /ScanHealth
Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

sıra sıra dene.

Benim dediğim cbs işlemcide temel frekansı arttıran bir özellik.

@Geralt Victarious sen hata aldın mı bugün?
Aldım hocam 2 kere. Şimdi yaptım hepsini ondan sonra tekrar sfc/scannow yaptım onarıldı dedi. Core Power Boost'u da kapadım Bios'dan. Şu an stabil gibi bir hata alırsam yazarım tekrar.

Bugün yine hata aldım. İlginç şekilde hiçbir hata dosyası oluşmuyor. Bir de Google'da gezerken de oluyor. Bilgisayar kapanırken gözlerim beni yanıltmıyorsa monitörün ortasında yataylamasına uzanmış beyaz bir çizgi görüyorum. Sizce yeni güç kaynağı alıp bir denesem mi?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı