WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR (124) hatası

Daha fazla  
Ekran kartı
RX 7800 XT
Anakart
B450M H
İşlemci
Ryzen 5 3600
Geçenlerde RTX 2060 Super yerine yeni ekran kartım olan RX 7800 XT'yi aldım. Ve bu hatayı almaya başladım. Çok sık başıma gelen bir olay değil ama tabii ki de can sıkan bir olay. Bunun bir mavi ekran hatası olmadığını belirtmek isterim. Sistem tamamen kapanıyor ve yeniden başlıyor. Ben bu hatanın güç kaynağından oluştuğunu düşünüyorum çünkü güç kaynağım markasını söylemeye utandığım bir şirketin kalitesiz bir güç kaynağı ama güç olarak yeterli (600W). Dump dosyasını bırakıyorum ve olay görüntüleyicisinde karşıma çıkan yazıyı yazacağım. Siz de bakarsanız sevinirim.

Olay görüntüleyicisindeki hata:

Olay 18, whea-logger
Çok önemli bir donanım hatası oluştu.

Bileşen tarafından bildirilen: İşlemci çekirdeği.
Hata kaynağı: MACHINE_CHECK_EXCEPTION
Hata türü: Cache hierarchy error.
İşlemci apıc kimliği: 9

Bu girdinin ayrıntılar görünümünde daha fazla bilgi bulunur.

Dump dosyası:

Son düzenleyen: Moderatör:

Test 30 dakika ya da duruma göre 1 saate kadar açık dursun. Siz belirlersiniz zamanı, 30 dakika garanti olsun da.

Test 30 dakika ya da duruma göre 1 saate kadar açık dursun. Siz belirlersiniz zamanı, 30 dakika garanti olsun da.
20 dakika yapabilme fırsatı buldum bugün yarın 1 saat yapabilirim. Bilgisayarı kullanılamaz hale getiriyordu çünkü. Umarım doğru yapmışımdır. Fotoğrafını atıyorum.

Ekran kartını aldıktan sonra işlemci driver güncellemiş olabilirsin. Eski sürüme geçerek düzelebilir. Aygıt yöneticisine girin ve işlemciler bölümünden özelliklere gelin. Sürücü sekmesine gelip sürücüyü geri al a basın ve yeniden başlatın.

Mause'u hareket ettirdikten 10-20 saniye sonra ekrana geliyordu genellikle. Hiçbir şey yapılamıyordu yani.
Tamam yarın denerim hocam.

Test sırasında bilgisayar mı dondu? Pek anlamadım.
Denilebilir. Tamamen donmadı ama. Mause'u masanın üstünde hareket ettiriyorum 10-20 saniye hiçbir tepki yok ondan sonra monitörde hareket ettiğini görüyorum. Zar zor klasörü kapat dügmesine mause'u getiriyorum ve basıyorum klasör 1 dakika sonra kapanıyor gibi. Tam anlatamadım, nasıl anlatılacağını bilemiyorum bu durumun.

Anladım, işlemcinde problem olması muhtemel ama öncesinde RAM ve disk testlerini yap. Onlarda bir sorun çıkmazsa sistemi farklı bir işlemci ile test etmek zorundasın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…