Daha fazla
- Meslek
- Öğrenci
Merhabalar. Tüm sistem stok hızında çalışmakta ve hiç bir hız aşırtma işlemi uygulamadım. İşlemci kaynaklı olduğuna emin olduğum bir mavi ekran hatası almaktayım.
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. WinDbg ile kontrol ettiğimde, işlemci kaynaklı olduğunu belirten ifadeler mevcut ve bundan dolayı işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle işlemcinin önbelleğinde (cache) bir arıza mevcut.
Bugün ise 2-3 saattir, keyifli bir şekilde DiRT Rally 2.0 oynamaktaydım ve birden gene bu hata meydana geldi.
Büyük ihtimalle bu konuma da geri dönüş yapılmayacak, ama ben yine de yardım isteyeyim.
Eğer işlemci arızası ise, değiştireceğim fakat emin olmak istiyorum sadece.
Bu hatayı her gün ortalama 3 defa almaktayım. Evet, her gün.
Denemediğim BIOS ayarı kalmadı ve artık donanım arızası olduğuna kesinlikle eminim.
Geri dönüş yapmanız ümidiyle: @Recep Baltaş @MayCrasH
Minidump:Minidump.rar
Şimdiden teşekkürler.
Sistem özellikleri:
CPU: Intel Xeon X5450 3.00 GHz
Anakart: Asus ROG Commando
GPU: Sapphire R9 280X Tri-X OC 3GB GDDR5 384-Bit
RAM: Kingston 6GB DDR2 800MHz CL6
HDD: Samsung HD155UI 1.5 TB
PSU: Gigabyte P650B 650W 80+ Bronze
WHEA_UNCORRECTABLE_ERROR. WinDbg ile kontrol ettiğimde, işlemci kaynaklı olduğunu belirten ifadeler mevcut ve bundan dolayı işlemci kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Büyük ihtimalle işlemcinin önbelleğinde (cache) bir arıza mevcut.
Bugün ise 2-3 saattir, keyifli bir şekilde DiRT Rally 2.0 oynamaktaydım ve birden gene bu hata meydana geldi.
Büyük ihtimalle bu konuma da geri dönüş yapılmayacak, ama ben yine de yardım isteyeyim.
Eğer işlemci arızası ise, değiştireceğim fakat emin olmak istiyorum sadece.
Bu hatayı her gün ortalama 3 defa almaktayım. Evet, her gün.
Denemediğim BIOS ayarı kalmadı ve artık donanım arızası olduğuna kesinlikle eminim.
Geri dönüş yapmanız ümidiyle: @Recep Baltaş @MayCrasH
Minidump:Minidump.rar
Şimdiden teşekkürler.
Sistem özellikleri:
CPU: Intel Xeon X5450 3.00 GHz
Anakart: Asus ROG Commando
GPU: Sapphire R9 280X Tri-X OC 3GB GDDR5 384-Bit
RAM: Kingston 6GB DDR2 800MHz CL6
HDD: Samsung HD155UI 1.5 TB
PSU: Gigabyte P650B 650W 80+ Bronze
Son düzenleme: