Whey vs kazein

cyclincer

Hectopat
Whey'i spordan sonra hızlı sinsin diye daha çok suyla içiyoruz ama her şey gün sonu makrosuna baktığından kazeinin uzun süre salınması ve neticede ikisinde de aynı protein ve amino alacağımızdan (kazeinin BCAA'sı falan daha yüksek oluyor genelde) kazein kullanmak daha mı mantıklı olur gelişim açısından?

Wheyi sindirimi uzatma taktiği varsa aslında tek ürün alıp da sindirimi uzatabiliriz kazein çakması yapıp. Düşünceleriniz nedir?

Sütle sindirim uzuyor ama kazein kadar değil. Kazeini sahurda atıp tüm gün tok durabiliyorsun gece alınca sabah kalktığında ciddi fark oluyor. Whey'i de antrenmandan sonra hızlıca kullanıp protein sentezini tetikletiyorsun. Ama dediğim gibi bunları da göz önünde alarak hangisi daha iyi olur? İnternette ikisinin beraber kullanılması maksimum gelişimi tetikler diyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
kazein boş ürün normal wheyi süte katarsan kazein proteini gibi uzun olmasada 3-5 saatte emiliyo veya lor yersin gece.
lor peyniri sabah gömüyordum 1 hafta falan denedim böyle ciddi miktarlarda sırf etki performans vb görmek için ne tok tutulucuğu oldu ne kas gelişimim oldu protein geliyordu ama haybeye o günden son fark ettim gerçekten her protein aynı değil bunlar hayvansal bitkisel için dahil en yüksek verimi wheyde aldım ciddi fark ediyor aynı miktarda alsam bile. Micellar kazein denedim hiq'in gece yatmadan gömüyordum 1 ölçek yine fark oldu. Para harcamamak için ikisinden birini tercih edeyim dedim de ikisi beraber cidden işin hakkını veriyor. Ama lora bulaşmayın bence gerçekten tutmuyor öyle. Tabi lor markasından markasına değişebilir benim kullandığım yağsız lordu

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı