Çözüldü Wi 101 Windows 10'da nasıl yer açılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Katılım
21 Mayıs 2021
Mesajlar
14
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar,

Ofiste kullanmak amacıyla MS Office programları, PDF ve buna benzer araştırmaları yapıp okumak için Hometech wi 101 tablet aldım. Windows 10 üzerinden sıfırla/resetle dediğimde %88'de takılı kaldı ve "Windows 10 cihaza yüklenemiyor, yeniden başlatın" hatası aldım. Yeniden başlattığımda sorun çözülmedi. Bunun üzerine 32 Bit Windows 10'u resmi sitesinden indirip Rufus ile flash belleğe yazdırarak formatı tamamladım ve driverları kurdum. Tablet sorunsuz çalışıyor fakat bana bıraktığı alan 10-11GB idi. Bugün güncelleştirme almış ve 6.5GB kullanılabilir alan bırakmış (MS Office ve Chrome kurulu). İlk aldığımda içindeki kendi Windows 10 sürümü 17-18 GB boşluk bırakmıştı. Daha düşük boyutta format atmak istiyorum fakat PC özelliklerini kaybetmek istemiyorum (dokunmatik ekran vs.). Windows 8 sürümünde bazı özelliklerin kullanılamadığını okudum. Bu konuda yardımcı olabilir misiniz?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
MS Office doğrudan C'ye kuruluyor ve diğer programlar da. 64 GB hafıza kartı taktım fakat burayı sadece depolama alanı olarak kullanabiliyorum, program kurmak veya başka bir amaç için kullanamıyorum.
 
Benim de elime Casper Nirvana N410 bir tablet geçti. Öğrenci için yapılmış bir tablet ve Windows 10 Education Pro 32 Bit kurulu. Bir ara buna Pro kurmuşlar ve sizden de az bir alan vardı. Şimdi ise 10 GB gibi bir alan var. 64 GB'lik bir SD Kart da taktım. Bazı programları da buraya kurdum. Bunun sistemi biraz daha farklı olduğu için Casper servisine attırdım. Güncelleme ise şu anda kapalı. Maalesef 32 GB dahili hafıza tam olarak yetmiyor. Düzenlenmiş ISO'lar da var fakat bunlarda Defender bile olmayabilir.
 
Benim de elime Casper Nirvana N410 bir tablet geçti. Öğrenci için yapılmış bir tablet ve Windows 10 education Pro 32 Bit kurulu. Bir ara buna Pro kurmuşlar ve sizden de az bir alan vardı. Şimdi ise 10 GB gibi bir alan var. 64 GB'lik bir SD kart da taktım. Bazı programları da buraya kurdum. Bunun sistemi biraz daha farklı olduğu için Casper servisine attırdım. Güncelleme ise şu anda kapalı. Maalesef 32 GB dahili hafıza tam olarak yetmiyor. Düzenlenmiş ISO'lar da var fakat bunlarda Defender bile olmayabilir.

Kendi orijinal Windows 10'unu bulamadım. Bir güncelleme daha alırsa sanırım PC tıkanacak. En azından 12-13GB alanım olsa dahi yeter, tüm dosyaları hafıza kartında saklamaya razıyım problem değil. Eski Windows 10 (1703) kurulum boyutu bundan daha düşük olur mu sizce? Bir de bu sürümü orijinal olarak indirebilir miyim?
 
Çözüm
Mart olan da olabilir.
Teşekkür ederim, kurup deneyeceğim.
Teşekkür ederim, kurup deneyeceğim.
8GB kurulum sonrası boyutu ve 20GB boşluk kaldı :). Teşekkür ederim işe yaradı. Son olarak MS Office için 2007 sürümünü kurmak istiyorum. Orijinal sürümüne attığınız linkten ulaşmaya çalıştım fakat hata verdi ve indirmedi. Bunu nereden orijinal olarak indirebilirim ?
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı