Merhaba değerli üyeler, bilen arkadaşlar vardır 2 tane laptop sahibiyim. Birincisi genel kullanıma yönelik Lenovo markasının 3. nesil Ryzen 5 işlemcili laptopu ikincisi MSI markasının RTX 3080'li cihazı her iki bilgisayarı'da aktif olarak kullanmaktayım. İş yerime gidince Lenovo evde ise MSI bildiğiniz üzere MSI'da Wi-Fi 6 kartı var. Her iki cihazda ölçüm yaptığımda MSI internet download hızı Wi-Fi'da 50-55 Mbps iken Lenovo'da 30-35 Mbps. Ben de bu sebep yüzünden bir araştırmaya girdim ve Intel'in Wi-Fi 6 kartını bulup Lenovo bilgisayarıma taktım. Taktıktan sonraki ölçümlerde gördüm'ki Wi-Fi 6 kartı gerçekten işe yarıyor. Şimdi kafamda şu soru oluştu acaba Wi-Fi 6'yı destekleyen bir router alsam acaba iki cihazım'da internetimin vermiş olduğu 100 Mbps'te yakın veriler alabilir miyim? Modemim Türk Telekom'un vermiş olduğu fiber modem bu cihazı köprü olarak kullanıp routerdan Wi-Fi 6'nın tam gücünü alabilir miyim? Ya da direkt Wi-Fi 6 destekleyen modemmi alayım arasındaki farka değer mi? Şimdiden teşekkür ederim.
Son düzenleyen: Moderatör: