Wi-Fi adaptör vs Ethernet bağlantısı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

mionellessi

Hectopat
Yer
Samsun
İlk defa masaüstü PC satın aldım, internet bağlantısı için 500 liraya Wi-Fi adaptörü mü almalıyım yoksa ufak bir kablo kirliliğine sebep olsa da evin girişinden odama Ethernet kablosu mu çekmeliyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Ethernet kablosu az da olsa daha hızlı ama hız çok ciddi değilse Wi-Fi adaptörü kullan.

Modem nedir? 5GHz frekansı varsa dual band adaptör alın. Yoksa pek verim beklemeyin.

Ara sıra online oyun oynayacağım, adaptör sorun çıkarmaz mı? Modem ile aramda 2 duvar ve 3-4 metre uzaklık var. @Harbi

Modem türk telekom fiber, adaptör ile 5 ghz hızında bağlansam kablo gibi sorunsuz çalışır mı? @izmirkartali

Ethernet istiyorum ama kabloları çivi çakmadan sabitleyebilsem çok güzel olacak, çivi çakma işi biraz problem geliyor. @20 Percent

Wifi öneren de var, bilemedim... @18401

Ara sıra Online oyun oynayacağım, adaptör sorun çıkarmaz mı? Modem ile aramda 2 duvar ve 3-4 metre uzaklık var. @Harbi

Modem Türk Telekom fiber, adaptör ile 5 GHz hızında bağlansam kablo gibi sorunsuz çalışır mı? @izmirkartali

Ethernet istiyorum ama kabloları çivi çakmadan sabitleyebilsem çok güzel olacak, çivi çakma işi biraz problem geliyor. @20 Percent

Wi-Fi öneren de var, bilemedim... @18401

Wi-Fi 6 varsa geç yoksa her koşulda Ethernet daha iyi CAT 6 kablo ile tabii.

Modemde 2 ghz ve 5 ghz yazıyor, wifi 5 mi oluyor 6 mı oluyor bilemedim kusura bakmayın. @18401

Modem salonda, Ethernet kablosunu salondan benim odama kadar asma tavanın içinden görünmeden çekebiliyoruz, benim odamın önüne gelince tavandan aşağıya çekerken sabitlemek için duvarı delmek istemedik. Güçlü bir bant varsa ve o bantla sabitlesek olur mu acaba? Görsel koydum, tavandaki boşluktan soldaki odaya gidecek kablo. @Barış ÖZER

Dosya Ekleri

• IMG_20221014_110628.jpg
    IMG_20221014_110628.jpg
    53,8 KB · Görüntüleme: 145
Modemde 2 ghz ve 5 ghz yazıyor, wifi 5 mi oluyor 6 mı oluyor bilemedim kusura bakmayın. @18401

Modem salonda, Ethernet kablosunu salondan benim odama kadar asma tavanın içinden görünmeden çekebiliyoruz, benim odamın önüne gelince tavandan aşağıya çekerken sabitlemek için duvarı delmek istemedik. Güçlü bir bant varsa ve o bantla sabitlesek olur mu acaba? Görsel koydum, tavandaki boşluktan soldaki odaya gidecek kablo. @Barış ÖZER
Kablo derdim olmasın istiyorsan Powerline teknolojisini biraz araştır derim, elektrik hattı üzerinden internetini taşıyabiliyorsun. Aklına yatarsa ve bütçe ayırmayı düşünürsen şu ürünü şiddetle tavsiye ederim. Modemi odana alır, wireless adaptörünü salondaki duvar prizine takarsın.

Burada da nasıl çalıştığını anlatıyor;

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı