Menemen54
Decipat
- Makaleler
- 4
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- Anakart: MSI PRO B650M-E DDR5 AMD B650 AM5 Soket / İşlemci: AMD Ryzen 5 7600 3.80GHz 6 Çekirdek / Bellek: Lexar Thor LD5U16G60C38LG-RGD 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL38 / Ekran Kartı: Sapphire Pulse AMD Radeon RX 9060 XT 16GB OC GDDR6 128Bit / Depolama: MSI Spatium M480 Pro 1TB PCIe 4.0 NVMe M.2 7400/6000MB/s / Kasa: MSI MAG Forge M120A Airflow / Güç Kaynağı: MSI MAG A650BNL 650 W / Soğutucu: Segotep Lumos G6 Siyah 120mm Kule Tipi İşlemci Soğutucu
İyi sosyaller, aklıma bir soru takıldı. Anakartım Wi-Fi destekli bir anakart olmadığı için ve modem bana uzak olmasa da aradan kablo geçirmek gerektiği için evin ortasında kablo geçmesi hoş durmayacaktı. Bu yüzden kasamın ve monitörümün takılı olduğu üçlü prize evde bulunan Xiaomi (modelini bilmiyorum) markalı bir dağıtıcı taktım. Bu dağıtıcının altında Ethernet girişi de bulunuyordu. Ben de sistemi bu şekilde internete bağlayayım dedim.
Ama aynı zamanda, acaba bir Wi-Fi USB adaptör alsam benzer sonuç alır mıyım diye merak ettim. Sizce hangisini kullanmam daha mantıklı? Wi-Fi adaptöre para harcamama gerek var mı?
Wi-Fi dağıtıcı + Ethernet kablosu ile internet hız testi sonucu:
Wi-Fi adaptörüm olmadığı için testi bir de telefondan gerçekleştirdim:
Not: bu testleri evde başkası internete bağlı değilken yaptım; gün içerisinde hızlar daha düşebiliyor.
Ama aynı zamanda, acaba bir Wi-Fi USB adaptör alsam benzer sonuç alır mıyım diye merak ettim. Sizce hangisini kullanmam daha mantıklı? Wi-Fi adaptöre para harcamama gerek var mı?
Wi-Fi dağıtıcı + Ethernet kablosu ile internet hız testi sonucu:
Wi-Fi adaptörüm olmadığı için testi bir de telefondan gerçekleştirdim:
Not: bu testleri evde başkası internete bağlı değilken yaptım; gün içerisinde hızlar daha düşebiliyor.