Wi-Fi bağlantısında yüksek ping oluyor

SkyHawking

Hectopat
Merhaba. VDSL altyapısı kullanıyorum ve modemim TP-Link TD-W9970 (VDSL - 300 Mbps) modeli.
Wi-Fi bağlantısında çok yüksek gecikme değerleri alıyorum ve bu herhangi bir oyunu oynatmaz hale getiriyor. Test sonucunu aşağıya bırakıyorum:
Herhangi bir çözüm uygulanabilir mi? Yoksa 5 GHz modeme mi geçiş yapılmalı?
Not: Kablolu bağlantıda bu kadar yüksek gecikme değerleri yaşanmıyor ancak cihaz gereği Wi-Fi bağlantısı yapmak zorundayım.

1718787929005.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer çevrende çok sayıda Wifi kullanan varsa ya da modem - adaptör arasında engeller varsa, o zaman bu durum normal dir.

Farklı kanaller kullanmaya çalış (modemi 'otomatik aramadan' çıkart. Menüye bir bak).
Belki 5 GHz bir çözüm olabilir, fakat yine yoğunluk yaşanabilir ve yine aynısı olur.

Oyun için LAN bağlantısı kullanmak kaçınılmaz olduğunu diyebiliriz.

Modemi yeniden başlattın mı? Eğer bunu yaparsan modemin hafızası temizler. Olmazsa modemi resetle. Altyapı'ya göre değişiyor ve civarında ki internet kullanan sayısına göre.

Modemi yeniden başlattın mı? Eğer bunu yaparsan modemin hafızası temizler. Olmazsa modemi resetle. Altyapı'ya göre değişiyor ve civarında ki internet kullanan sayısına göre.
Ve oyun oynarken ethernet kablosunu tak, stabil bir oyun deneyimi yaşarsın.

Eğer çevrende çok sayıda Wifi kullanan varsa ya da modem - adaptör arasında engeller varsa, o zaman bu durum normal dir.

Farklı kanaller kullanmaya çalış (modemi 'otomatik aramadan' çıkart. Menüye bir bak).
Belki 5 GHz bir çözüm olabilir, fakat yine yoğunluk yaşanabilir ve yine aynısı olur.

Oyun için LAN bağlantısı kullanmak kaçınılmaz olduğunu diyebiliriz.
Testi, WIFI kullanan başka bir cihaz yokken ve modemin 50 cm ilerisinde yaptım.
Modemi farklı kanallarda nasıl kullanabilirim hocam? Kanal dediğiniz frekans ise modemin 5 GHz desteği yok.

Ve oyun oynarken ethernet kablosunu tak, stabil bir oyun deneyimi yaşarsın.
Hocam modemi 15 gün önce resetlemiştik. Ethernet kablosu takacak durumum yok çünkü bilgisayarın ethernet girişi bozuk. USB-Ethernet aparatı almıştım o da bozuldu :D

Kablosuz Ayarlar > Temel Ayarlar ve orada Kanal Oto ve parantez içersinde kullanılan kanal yazar.
Oto yerine bir kanal seç ve öyle dene.

Haklısın. 5GHz için başka bir modem almalısın. (Ya da WAN üzerinden bir AP (Access Point) Router almalısın. Doğrudan yeni modem alsan daha iyi olur.

Kablosuz Ayarlar > Temel Ayarlar ve orada Kanal Oto ve parantez içersinde kullanılan kanal yazar.
Oto yerine bir kanal seç ve öyle dene.

Haklısın. 5GHz için başka bir modem almalısın. (Ya da WAN üzerinden bir AP (Access Point) Router almalısın. Doğrudan yeni modem alsan daha iyi olur.
Hocam biraz önce kablolu bir bilgisayardan da butterbload testi denedim ve sonuç bu şekilde çıktı. Sorun neden kaynaklanıyor olabilir?

1718798478655.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı