Wi-Fi Hırsızları modem panel şifresini değiştirmişler

• Konuyu başlatan Pl3x
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 16
  • Görüntüleme 2.505

Pl3x

Kilopat
Google Play Store da bulunan uygulamalarla tespit ettiğim wi-fi ağıma bağlı ve benim evimde bulunmayan 3 cihaz var. Modem paneline girip bu cihazları engellemek istedim fakat ne internette bulduğum şifreler ne de modemin üzerindeki şifre çalışmıyor. Yani panele erişim sağlayamıyorum. Büyük ihtimalle bağlanan kişi/kişiler bilgileri değiştirdiler. Ne yapmamı önerirsiniz bu durumda ?

Bildiğim kadarıyla modeminizde küçük bir delik olması lazım. O deliğe kürdan ile 5 saniye basılı tutunca kendini sıfırlıyor modem. Daha sonra başlangıç şifresiyle (admin/ttnet gibi) tekrar giriyorsunuz. Oradan hızlıca tekrar değiştirmeyi deneyebilirsiniz.

Google Play Store'da bulunan uygulamalarla tespit ettiğim Wi-Fi ağıma bağlı ve benim evimde bulunmayan 3 cihaz var. Modem paneline girip bu cihazları engellemek istedim fakat ne internette bulduğum şifreler ne de modemin üzerindeki şifre çalışmıyor. Yani panele erişim sağlayamıyorum. Büyük ihtimalle bağlanan kişi/kişiler bilgileri değiştirdiler. Ne yapmamı önerirsiniz bu durumda?

Hangi ISS'yi kullanıyor iseniz o ISS'nin numarasını arayın veya e mail yoluyla sorununuzu belirtin onlar size yeni kullanıcı adı ve şifresi tanımlarlar. Şifrenizi ve kullanici adinizi aldıktan sonra internetinizi bir kez daha kırmamaları için modem arayüzünden şifrenizi değiştirin ve WPS özelliğini kapatın.
Bu arada şifreyi falan değiştirmeden önce modemine bağlanan kişilerin IP adreslerini modem arayüzünden öğrenebilir ve BTK'ya şikayet edebilirsin.

Google Play Store'da bulunan uygulamalarla tespit ettiğim Wi-Fi ağıma bağlı ve benim evimde bulunmayan 3 cihaz var. Modem paneline girip bu cihazları engellemek istedim fakat ne internette bulduğum şifreler ne de modemin üzerindeki şifre çalışmıyor. Yani panele erişim sağlayamıyorum. Büyük ihtimalle bağlanan kişi/kişiler bilgileri değiştirdiler. Ne yapmamı önerirsiniz bu durumda?

Modeminizde küçük bir delik olacaktır. O delikteki tuşa iğne yardımıyla tıklamanız ve ardından şifresini sizin değiştirmeniz gerekecek bunu bende yapıyorum hırsızlık değil.

Modemini sıfırlamadan panelin şifresini değiştiremezsin. Modemin marka modeli nedir? Özellikle eski TP-Link modemleri hacklenmeye çok müsait olabiliyorlar dummper programıyla bile kırılabilir. ZyXEL modemler daha sağlam.

Modemi resetleyip kırması zor bir panel şifresi kouduktan sonra (büyük harf, küçük harf, rakam ve karakter hepsi birlikte) kendi cihazlarınızın mac adreslerini modeme kaydetip diğer tüm mac adreslerini engelleyin. Bu sayede hırsız kendi mac adresini değiştirse bile internetinize bağlanamaz.

Ek olarak: akın komşularınızın evde oluş saatlerini biliyorsanız saatleri tanınmayan mac adresinin etkinlik zamanıyla eşleştirerek hırsızın kim olduğunu bulabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı