Wi-Fi hız dalgalanması neden olur?

CanSlymn

Kilopat
Katılım
19 Şubat 2017
Mesajlar
94
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba,

Hem masaüstü, hem de dizüstü bilgisayarım kablosuz internete bağlandığında dalgalanan hız ve ping problemi yaşıyor. İki cihazı da Ethernet ile bağlarsam sorun yok ancak Wi-Fi sorun çıkarıyor. Laptop Windows 10, masaüstü Windows 11 işletim sistemine sahip. TP-Link WN727n modeli adaptör kullanıyorum masaüstünde. Birçok yöntem denedim ama bir türlü sorun çözülmedi. Deneyip sonuç alamadıklarımı aşağıda listeliyorum.

-Bütün sürücüler güncel.
-Wi-Fi adaptörü güç kazanımı için kapat komutu aktif değil.
-WAN ayarlarını Default'dan otomatiğe aldım.
-Modem içi ayarlara hiç dokunmadım default olarak çalışıyor. (kablo-net fiber)

Bazı ipuçlarını da yazmak istiyorum. İnternet gidip geldiğinde veya yavaşladığında hem laptop hem masaüstünde sağ alttaki Wi-Fi simgesi kapanıp yeniden açılıyor veya sinyal azalıp artıyor. Modeme sadece ben bağlıyım ve normalde Full çekiyor. Bu esnada telefon ile bağlanıp hız testi yaptığımda yağ gibi akıyor, ufacık bir yavaşlama dahi yok. Öyle zannediyorum ki Windows 10 ve 11'de yer alan bir özellik veya filtre buna sebep oluyor.

Aynı sorunu yaşayıp çözmüş kişilerin yardımlarını bekliyorum.
 
Modem: ZTE Zxhn h3600. Modem ve altyapı TTNET, ISP kablo net.
Bu arada bir güncelleme yapayım. VPN kurdum tamamen sorunu çözemese de bayağı fark etti. Buradan yola çıkarsak sorun ne olabilir? Sürekli VPN açmak istemiyorum.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı