Merhabalar herkese,
Yeni konu açmaktansa yazacağım bilgileri buraya ekleyeyim dedim çünkü net aynı sorun yaşanmaktadır. Hatta modemim bile aynıdır. Kendi konum için düşündüğüm başlık Wi-Fi hızının arttırılması için modem almak? İdi
---
Öncelikle temel bilgileri vereyim sonrasında sorularımı sorayım. TürkNet 100 Mbit'e kadar paketini kullanmaktayım. Sizde var mı bilmiyorum ama 100Mbit'e kadar olsa da maksimum indirme sınırımı 60Mbit'e sabitlemiş gözükmektedir ayarlarımda. 3 sene kadar önce Türk Telekom'dan almış olduğum internetle gelen modemi kullanmaktayım. Konu sahibiyle aynı modem ve görüntüde olan alettir. Görüntüsü de konu sahibininki gibidir ancak piyasada bu model
şu şekilde gözükmektedir.
Ben de aynı sorunu yaşamaktayım. 60 Mbit indirme hızımdan 35 Mbit Wi-Fi yakalamaktayım. Fakat konu sahibi gibi kablo takınca verim kaybım olmamakta 58 59
Screenshot almaktayım.
1- Öncelikle TürkNet'in yaptığı bu bir numara mıdır? Ben kopma mopma yaşanır diye yarım sene kadar önce TürkNet'e geçince 60 Mbit sınıra eyvallah dedim bir yaşayalım bunu. Şimdi bu alt limiti onlarda 80'e 100'e çıkarttırayım mı? Yorumlarınız nelerdir? İstanbul ümraniye'de oturuyorum. Yükseltince kopmalar ciddi şekilde artar mı?
2- Hayali konu başlığım gibi, modem değiştireyim mi? Modemimin yeri fena değil, laptopuma telefonuma birkaç (2-3) metrede bulunsam bile bir engel olmadan 35 Mbit vermekte tek kullanıcı aktifken.
Modem değişimi için önerileriniz nelerdir?
3- Modem değişimi dışında sinyal güçlendirici vs. tavsiye eder misiniz? Evdeki priz sayısı ve estetik görünümü de düşünmenizi istiyorum.
Yorumlarınızı bekliyorum, teşekkürler şimdiden.
Kağıt üstünde 802.11 b.g.n teorik olarak 300 MBPS görünse bile pratikte 45-50 MBPS verir.
WiFi üzerinden tam hızları kullanabilmek için 802.11 ac veya ax Wi-Fi router ve alıcıya ihtiyacınız var.
Benzer durum yüzünden 802.11 AC routera geçiş yaptım geçtiğimiz yıl.
Hocam hangi modemi kullandınız bu çözüm için ve verim arttı mı? Benim de amacım konu sahibininki gibi wifi ile paket hızının maksimum hızını yaklaştırmaktır.