Wi-Fi sinyalini genişletmek için en ideal yol nedir?

theonur07

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Şu anda bayağı eski bir modemim var ve modem ile aramdaki kapıyı kapattığımda dahi sinyal kalitesi çok dalgalanıyor. Bunun için evin 2 yanına Wi-Fi sinyalinin ulaşabilmesi için bir yol arıyorum. Bu konularda çok bir bilgim yok ancak sanırım başka bir modem daha alarak bunları birbirine bağlayabiliyoruz. Bunu yapmak için 150-200 TL civarına bir modem almayı planlıyorum. Daha efektif ve ucuz bir yol varsa paylaşır mısınız?

Peki hangisi daha mantıklıdır? Bu cihazlar mı yoksa bir modem daha alıp birbiriyle bağlamak mı?

Wi-Fi tekrarlayıcı özelliği olan, yani ana modeme Wi-Fi ile bağlanıp bunu dağıtma özelliği olan bir modem biraz pahalı olacaktır. Elinizdeki modem sabit bağlanıyorsa, kopmalar veya sorunlar yaşamıyorsanız ve Wi-Fi performansı da bağlantı hızını düşürmüyorsa, üstteki tipte cihazlar daha ekonomik çözüm olacaktır.

Son düzenleme:
Wi-Fi tekrarlayıcı özelliği olan, yani ana modeme Wi-Fi ile bağlanıp bunu dağıtma özelliği olan bir modem biraz pahalı olacaktır. Elinizdeki modem sabit bağlanıyorsa, kopmalar veya sorunlar yaşamıyorsanız ve Wi-Fi performansı da bağlantı hızını düşürmüyorsa, üstteki tipte cihazlar daha ekonomik çözüm olacaktır.
Modemleri birbirine kablo ile bağlamayı düşünüyorum. Bu şekilde kullanmak için herhangi bir modem yeterli olacaktır diye düşünüyorum. Yanlış mı ?

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı