Wi-Fi USB adaptörü Ethernet yerini tutar mı?

Herkese iyi sosyaller. GAMING-RX9070XT / AMD Ryzen 5 7500F TRAY / ASUS Prime Radeon RX 9070 XT OC 16GB / 16GB RAM / 1TB M.2 SSD Sistem Tavsiyesi

Bu sistemi 32 GB RAM, B650M anakart, 850W PSU yükseltmeleri yaparak kullanacağım fakat şöyle bir problem var; evde Wi-Fi 6 1000 Mbps internetimiz var. Benim odamda da değil kendisi oturma odasında, modemden Ethernet kablosu bağlayamıyorum yani. Ve Wi-Fi destekli anakartların da fiyati upuçuk bütçeyi aşıyor. Bunun için bir çözüm önerisi olarak USB adaptör dediler. 1000 Mbps kaliteli bir adaptör olsam Ethernet yerini tutar mı? Veya başka bir yol var mı?

USB'lerden uzak dur kullanabiliyorsan kesinlikle kablo kullan imkanın yoksa pciexp modellere bak USB Wi-Fi'lerde Realtek chipsetler üzer Intel MTK Qualcomm broardcom modellerine bakmaya çalış. Alacağın adaptör minimum Wi-Fi 6 desteklesin.

Ekran kartı slotunuz PCI-e X1 girişini kapatmasın kontrol edin. Yoksa takamazsınız.

Yok kapatmıyor. Teşekkürler. ♥️

USB'lerden uzak dur kullanabiliyorsan kesinlikle kablo kullan imkanın yoksa pciexp modellere bak USB Wi-Fi'lerde Realtek chipsetler üzer Intel MTK Qualcomm broardcom modellerine bakmaya çalış. Alacağın adaptör minimum Wi-Fi 6 desteklesin.

Neden uzak durayım hocam? Zaten modemim Wi-Fi 6 ve internetim 1000 Mbps. Şu ürünü düşünüyorum; TP-Link Archer TX55E, AX3000 Wi-Fi 6 Bluetooth 5.2 PCIe Ağ Kartı, İki Anten, Özel Soğutucu, 1024-QAM, Ultra Düşük Gecikme, Intel Wi-Fi 6 Yonga Seti, Windows 10/11'i Destekler : Amazon.com.tr: Bilgisayar

@dgknbzglu Siz ne diyorsunuz hocam bu ürüne?

Yok kapatmıyor. Teşekkürler. ♥️

Neden uzak durayım hocam? Zaten modemim Wi-Fi 6 ve internetim 1000 Mbps. Şu ürünü düşünüyorum; TP-Link Archer TX55E, AX3000 Wi-Fi 6 Bluetooth 5.2 PCIe Ağ Kartı, İki Anten, Özel Soğutucu, 1024-QAM, Ultra Düşük Gecikme, Intel Wi-Fi 6 Yonga Seti, Windows 10/11'i Destekler : Amazon.com.tr: Bilgisayar

@dgknbzglu siz ne diyorsunuz hocam bu ürüne?

Verimsiz oluyorlar 2 tane Realtek chipsetli ürün kullandım 2 sindede sorun vardı attığınız ürünü alabilirsiniz ama bu ürün varken o kadar para verilmez TP-Link Archer TX3000E AX3000 Wi-Fi + Bluetooth Kablosuz Ağ Adaptörü Fiyatı, Özellikleri - Banayeni param cebimde kalsın çok benzer bir performans alayım diyorsanız bu üründe tercih edilebilir. https://www.hepsiburada.com/mercusy...6-bluetooth-5-2-pcie-adaptor-pm-HBC00004LQKY8

tplink tx3000e wifi kartı evdeki iki tane masaüstündede bu kartı kullanıyorum. öncelikle 1000 mbps internet için önemli olan şey router + wifi kartınız. ben iki masaüstü pc nin ikisindede wifi ile 920 civarı hızları yani tam kapasiteyi alıyorum. yalnız burda önemli router ve wifi kartın ikisininde en az ax3000 olması. ben evde tp link deco mesh x50 ikili sistem kullanıyorum. ethernet backhaul yöntemi ile. evin en uzak noktada dahi 700 leri görebiliyorum

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı