Wi-Fi yüksek ping veriyor

5g cihaz derken neyden bahsettiniz acaba hocam ?
Superonline fibet internet bu hizmeti sunuyor fakat diğer sağlayıcıları bilmiyorum. Sanırım Turknet de bu hizmeti sunuyordu. Hatta bu sene itibariyle 6g sunacaklarını söylemişlerdi. Konuyla alakalı ayrıntılı bilgi burada:

Hocam merhaba,
İnternet sağlayıcısısının verdiği 5G cihazınız var ise modeme değil ona bağlanın. Yoksa Ethernet kablosuz zor.

Hocam bir de bir şey daha sormak istiyorum elimde USB Wi-Fi adaptör var fakat taktımda hiçbir şey olmuyor driver olması gerekiyor fakat internetde falan da bulamadım takınca da bir şey değişmiyor.

Hocam bir de bir şey daha sormak istiyorum elimde USB Wi-Fi adaptör var fakat taktımda hiçbir şey olmuyor driver olması gerekiyor fakat internetde falan da bulamadım takınca da bir şey değişmiyor.
Driver kurulumu olmadan çalışmıyor maalesef wifi adaptörleri. Öncelikle markanın ve modelinin driver ını kurup güncellemeniz gerekiyor. Ardından wifiye tıkladığınızda internet seçenekleri gelecektir. Fakat zaten bir wifi cihazınız var ise bu aşamada ne oluyor bilmiyorum. Ping için ek usb wifi adaptör aldıysanız hiç tavsiye etmiyorum. Masaüstü bir bilgisayarınız var ise wifi destekli bir anakart daha iyi performans veriyor.

Driver kurulumu olmadan çalışmıyor maalesef Wi-Fi adaptörleri. Öncelikle markanın ve modelinin driverını kurup güncellemeniz gerekiyor. Ardından Wi-Fi'ya tıkladığınızda internet seçenekleri gelecektir. Fakat zaten bir Wi-Fi cihazınız var ise bu aşamada ne oluyor bilmiyorum. Ping için ek USB Wi-Fi adaptör aldıysanız hiç tavsiye etmiyorum. Masaüstü bir bilgisayarınız var ise Wi-Fi destekli bir anakart daha iyi performans veriyor.

Zaten anakartımda Wi-Fi moudle var fakat anlamadım şey rezalaet bir ping alıyor olmam modem arayüzüne girdim birkaç ayar bakim diye oradanda pek anlamıyorum ne yapsam performans artar diye kaldım öyle hocam.

Zaten anakartımda Wi-Fi moudle var fakat anlamadım şey rezalaet bir ping alıyor olmam modem arayüzüne girdim birkaç ayar bakim diye oradanda pek anlamıyorum ne yapsam performans artar diye kaldım öyle hocam.
Anakartınızda wifi modülü var ise onu kullanmak en sağlıklısı olacaktır.
Hangi internet sağlayıcısı kullanıyorsunuz?
Wifi çok mu uzak modeme?
Bu sorular önemli. Çekebiliyorsanız her zaman kablo çekmek en sağlıklısı. Değilse 5g/6g cihaz sağlayan firmalardan fiber internet alıp 100+ hız üstünde internet almak baya fark ettiriyor. (En azından benim için fark etmişti) Altyapınız var ise Turknet f/p bir tercih olacaktır.

Modem arkam odamda yaklaşık 10 13 metre kafadan vardır Millenicom kullanıyorum rezalet ama iptal ettirme ve başka internet sağlayıcısına geçmesi hesabı yaptım da kafadan yine 3bin lira falan istiyorlar mecbur bu internetle kaldım bende Wi-Fi'de ping düşürme yolları arıyorum fakat pek de olumlu sonuç alamadım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı