Win 10 mavi ekran

Barisfuat

Hectopat
İyi günler 1 hafta önce hiçbir sıkntı yoktu 2 günden beri arada bir mavi ekran alıyorum sorun RAM ve SSD kaynaklı değil test ettim sorunu çözmem de yardımcı olur musun?

İyi günler, umarım rahatsızlık vermiyorumdur. Yine mavi ekran verdi. Bu hatadan kaynaklandığını düşünüyorum :/ Yardımcı olabilir misiniz?

Screenshot_1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yeni dump dosyanızı atın. Önceki dediğimiz işlemleri yapmış mıydınız?

Ekran kartınızda sorun görünüyor yine. WHQL yazan sürücüyü indirdiniz değil mi?

Doğru sürücüyü kurduysanız sorun donanımsal da olabilir. Bu durumda ekran kartını değiştirmekten başka çare olmayacaktır.

Ekran kartınızda sorun görünüyor yine. WHQL yazan sürücüyü indirdiniz değil mi?

Doğru sürücüyü kurduysanız sorun donanımsal da olabilir. Bu durumda ekran kartını değiştirmekten başka çare olmayacaktır.

Anladım, teşekkürler. Peki ekran kartını anakartta diğer slota taksam sorun düzelir mi?

Şimdi aklıma geldi, sorunu işlemciniz de çıkarıyor olabilir. Aygıt yöneticisinden bakar mısınız güncel mi diye?

Eğer güncelse sorunu hangisinin çıkardığını kesin söyleyemem maalesef. Elinizde işlemci veya ekran kartının alternatifi varsa onları denemenizi önerebilirim.

Son düzenleme:
Şimdi aklıma geldi, sorunu işlemciniz de çıkarıyor olabilir. Aygıt yöneticisinden bakar mısınız güncel mi diye?

Eğer güncelse sorunu hangisinin çıkardığını kesin söyleyemem maalesef. Elinizde işlemci veya ekran kartının alternatifi varsa onları denemenizi önerebilirim.

İşlemciye overcrlock yapmıştım. 4.02 GHz'te çalışıyor ve sıcaklık değerleri 50 49 arası. Ondan olabilir mi ki?

Overclock işlemlerini iptal edin. MSI Afterburner kullanıyorsanız silin.
Chipset driver indirin ve overclock işlemini iptal edin. 4018 MHz çalışıyor.

1597860480676.png

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı