Win 7 sık mavi ekran hatası

İşletim sistemi
Windows 7

Despotic

Hectopat
Katılım
6 Şubat 2021
Mesajlar
15
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar çok eski bir PC'ye sahibim ve şu an kardeşime acil bir PC gerektiği için kullanılabilir hale getirmem gerek o yüzden eski bir PC için uğraş verdiğidiğim için kusura bakmayın.


Üstte minidump dosyalarımı paylaştım. PC özellikle video izlerken çok sık kapanıyor. Bazen kapanmadan 2 günde durabiliyor. Bazı oyunları açtığımda kapanma ihtimali düşüyor ama oyunu kapatıp tarayıcıyı açarsam genelde 10 dakika içinde kapanıyor. Tarayıcı olarak şu an ağırlıklı olarak Yandex kullanıyorum. Daha önce format attığımda neredeyse açılmayacak kadar mavi ekran alınca belki Win 10 özellikleri sürücüleri uyumsuzdur deyip 7'ye düşürdüm konusu açılmışken 10'a yükseltirsem bu konu içinde tavsiye verebilir misiniz 2 GB RAM var sorun oluşturur mu? PC genel özelliklerini de allta paylaştım şimdiden teşekkür ederim.


 
Son düzenleyen: Moderatör:
Driverları kurduktan sonra mı bu hatayı alıyorsun? Eğer öylseyse driverları kurmadan bir bak tekrar aynı hatayı alacak mısın?
Eğer elinde RAM varsa RAM takıp Win 10 kurabilirsin olmadı bir 8.1 kur öyle dene
 
Böyle durumlarda genelde ekran kartı driver yükledikten sonra yaşıyorum müşterilerimin bilgisayarında ekran kartı driverını yüklemeden dene eğer halen veriyorsa Win değiştir.
 
Ekran kartı sürücüsünü bi kaç sefer silip güncellemek zorunda kaldım sık mavi ekran verdiği için bazen uygulamalar gücellemeleri siliyor yada bozuluyor. Konu ekran kartı olabilirmi ise sürücü ilede sürücüsüzde hatayı alıyorum. Farklı bi sorun olabilirmi ? Misal bu kasanın içindeki ram aşırı derecede eski 2 gb lık bi ram ama ana kart ona göre daha güncel H81M pro vd ekran kartı GTX 750ti bu üçü arasında bi uyumsuzluk yada üçünün sürücüleri arasında bi sorun oluyor olabilirmi ?
 
Bunu şuan denemem mümkün değil pc televizyona bağlı ekran kartını sökersem ana kartta görüntü alabileceğim bi çıkış yok. Monitörüm yok. Farklı bi şekilde test edemezmiyim sorunu ?
 
Memtest86 testi yap. Sonuçlarını paylaş.

"sfc /sacnnow" rehberini uygula.

Ekran kartı sürücünü güncelle. Güncellemeyi bilmiyorsan söyle yardım etmeye çalışırım.

Riot Vanguard kaldır.

Ben minidump dosyaların 5-6 tanesini inceledim. Zamanım oldukça dosyaların hepsini incelemeye çalışacağım.

Sorunu bulmaya çalışacağız.
 
Dediklerinizi yapmaya çalışıyorum. Ekran kartı sürücüsünü GeForce experience ile güncel tutuyorum ordan olmayabilir diyede bilgisayara sağ tık yapıp yönet dedikten sonra güncelle diyerekte arattım güncel yazıyor. Bunları yaparken de 2 kere daha mavi ekran aldım dumpları ekledim altta

Memtest86 testini tamamladı sanırım sonuç bu dosya içerisinde kayıtlı linkini bırakıyorum eğer yanlışsa belirtirseniz tekrarlarım


SFC işlemi devam ediyor bi sorun olursa belirtirim
SFC Tamamlandı kaynak koruması bütünlük ihlali ile karşılaşılmadı şeklinde bi sonuç verdi
 
Son düzenleme:
1612946107248.png

Memtest86 testi hata buldu mu? Test sonucu hangisi? Galiba yanlış bir şey paylaştınız.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı