Win 8.1 Pro VL x86/x64 UEFI Usb iso Mac Os X ile Mükemmel Uyum

volkaracan

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Günlerdir Win 8.1'in hem stabil çalışan hemde Uefi destekli sürümünü aradım ancak bir türlü bulamadım. Bulduklarım ya "All In One" sürümler (ki bunlar Uefi modunda Usb'e yazılamayacak kadar büyük) yada Uefi formuna çevirdiğimde Usb'den boot etmeyen sürümlerdi.

Sonunda hem stabil çalışan hem Uefi destekli hemde rahatlıkla Rufus programıyla Uefi Gpt önyüklemeyi ve Fat 32 yi şeçtiğinizde rahatlıkla Usb'e sorunsuz yüklenip kullanılabilen bir sürüm oluşturdum. Hem x86 hem x64 Pro Vl sürümü içeren bu ".iso" yu sizlerle de paylaşmak istiyorum ancak nereye Upload etmem gerektiği konusunda bilgi sahibi değilim.

Yardımcı olabilirseniz sevinirim. (şu anda sistemi Recep arkadaşımızın paylaşmış olduğu Mavericks 10.9.2 sürümü ile birlikte kullanıyorum ve Mac Os X yüklerken Mbr ana yüklemeyi seçmeden direk Gui Partition anayükleme ile hem Windows'u hemde Mac'i sorunsuz kullanıyorum ve iki sistemde Mbr'e göre daha üstün ve sorunsuz bir performansta çalışıyor.)

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben forumda paylaşılan Windows 8.1 iso dosyasını doğrudan usb'ye yazdıp kurulumu EUFI olarak yapmıstım. Siz neden bu kadar ayrıntıyla uğrastınız anlamadım. Benim bilmediğim bir husus var ama ne?
Bu sürümde şubat güncellemeleri mevcut, aynı zamanda x86 ve x64 gömülü, aktivasyonlu. Bu arada Uefi olduğundan emin misiniz? Yüklediğiniz Gpt partition mıydı yoksa Mbr mi? Mac Os X ile Mbr kurmaya çalıştığımda durmadan sıkıntı çıkarıyordu çünkü.

Yazılımın UEFI ile ne ilgisi var anlamıyorum fakat anakart UEFI destekli. Ayrıca aktif edilmiş ve oynanmış Windows`lardan hoşlanmam.

Ayrıca sisteme sorunsuz Mac Os X kurmuştum fakat ekran kartı eski olduğu için driver bulamamıştım.

Uefi anakartın Uefi modda çalışabilmesi için Partition'ı Gpt olarak bölüntülemeniz gerekli. MBR olarak bölüntülenmiş bir Partition'a Uefi kurulumu yapamazsınız. Ayrıca Uefi Usb oluşturmak için 4 Gb'ı aşmamış olması gerek ".iso" dosyasının ve Usb'e yüklerken Fat 32 formatında biçimlendirilmiş olması gerekli standart Windows 7 Usb Tool programıyla yani Ntfs formatında Uefi Usb'si hazırlayamazsınız. Fat 32 olmak zorunda. Yazılımla böyle bir alakası var yani (Uefi anakartlar Legacy desteğide verir bu Uefi yükleme yaptığınız anlamına gelmez.)

Sorun sisteme sorunsuz Mac kurulması değil onun stabil Win 8 ile birlikte uyum içinde çalışabilmesidir bu da ancak Uefi modda olabiliyor, tecrübelerim bu yönde.

Windows 2 parça oluşturur, 1.önyükleme kaydı 2.sistemin kurulacağı Partition. Diğeride sizin yedek böldüğünüz bölgedir büyük ihtimal ama diyelim ki Mac Os X Mavericks ve Windows 8.1'i aynı Hdd'e kurmak istediniz ve buna artı olarakta bir tane yedek Partition'ınız olsun istediniz bilgi depolamak için yani aynı Hdd'de hem 2 işletim sistemi hemde yedekleme bölümü istediniz. İşte bunu Mbr bölüntüsüyle yapamazsınız çünkü hem Windows hemde Mac işletim sistemleri kendilerine önyükleme Partition'ları ayırır ve Mbr'de bu 4 Partition ile sınırlıdır ama Gpt bölüntülemeyle bunu yapabilirsiniz.

Gpt bölüntüleme ise Uefi destekli olmak zorunda. Diyelim ki Gpt bölüntülediniz ama Windows Usb'sini Ntfs olarak biçimlendirip Mbr formatında önyüklemeli olarak hazırladınız, o zamanda Usb Boot eder ama sonrasında Hdd'leri bölüntüleme yapacağınız bölümde bu disk Gpt ile bölüntülenmiş Windows bu diske yüklenemez uyarısı alırsınız ya da tam tersi Mbr ile bölüntülenmiş olan için geçerli.

Kısacası Uefi için Hdd'nin Gpt olarak bölüntülenmiş olması gerekli, yoksa Uefi değil Legacy olarak yükleme yapmış olursunuz.

Öncelikle, Recep kardeşe teşekkür etmek istiyorum. Tesadüfen izlediğim videolarında o kadar heyecanlı anlatıyorlardı ki, bende yapayım denemek için diye düşündüm. Sağolsunlar izleyerek, emektar G620 işlemcili pc me mac yükledim. Hatta 1090 dan 1092 ye kendi kendine güncelleme de yaptı. Fakat bu sefer win 8.1 de sorunlar başladı. Rufus aracılığı ile uefi yüklemiştim. Şu anda Win stabil çalışmıyor. Mesela sistem görüntüsünü harici diske alamadım C de problem var diyor. Yeni kurmuş olduğum mac ten de vazgeçmek istemiyorum. Daha hevesini bile alamadım. Bu konuda yardım edecek bir arkadaş olursa çok sevinirim. Selamlar...Kenan Kaska

Son düzenleme:
disk.yandex.com.tr adresine yükleyebilirsiniz. Bilgi içi teşekkürler. Nereden indirdiğinizi de yazarsanız direk indirebiliriz yükleme yapmanızı beklemeden :)

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı