Win 8.1 ve Mac Mavericks Açılışta Dual Boot Ekranı Gelmemesi

mephistooo2

Hectopat
Arkadaşlar, Youtube'da Recep BALTAŞ’ın Macintosh yüklenmesiyle ilgili anlatımı denk gelince bu güzel siteyi de keşfetmiş oldum. Recep BALTAŞ üstat da maşallah öyle zevkli ve güzel anlatıyor ki, videoyu izleyen herkes yüksek ihtimalle “bir Macintosh kurayım bee” diyordur. (kendimden biliyorum :D)

Arkadaşlar, Macintos’a çok yabancı değilim, ama sizler kadar da usta da değilim. Benim şöyle bir sorunum var:

128 GB Seagate SSD diskimde Windows 8.1 Enterprise x64 yüklü ve GPT formatında.

GPT formatında olan 320 GB WD diskiminde 100 GB’lık bölümünde Niresh Mac Mavericks 10.9.2 yüklü, geriye kalan 220 GB’lık kısım NTFS formatında.

Macintosh’umda hiçbir şekilde donanım sorunu yaşamadım, sadece Wifi sorunum vardı, onuda küçük bir araştırma ile hallettim.

Ancak asıl sorun şu ki:
Mac’i açmak istersem BIOS’dan bilgisayarı WD disk ile başlatmak zorunda kalıyorum. Yani açılış esnasında, sistem bana 8 mi açılsın Mac mi açılsın diye sormuyor.

Recep BALTAŞ üstadın “Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi”nde anlattıklarını aynen yapmama rağmen şu dual boot işini çözemedim bir türlü. EasyBCD gibi farklı yöntemler denedim ama yine olmadı. Bu arada Mac’de Clover Boot kullanıyorum.

Bilgisayar donanımım şu şekilde:

• İşlemci: Intel Core Quad i5 3330 3.20 Ghz
  • Anakart: ASUS P8H77-M LE
  • Ekran Kartı: NVidia GeForce 9500 GT 1024 MB
  • RAM: Kingston 8 GB 1600 MHz DDR3
  • HDD:
  • 1- Sandisk Cruze 128 GB SSD
  • 2- Western Digital 320 GB HDD
  • 3- Samsung 2 TB HDD

Hani derler ya Windows un ustasıyım, Mac in hastasıyım diye; çözüm anlatımlarınızı ona göre yaparsanız sevinirim :D.

Yardımcı olan, olamayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.

- - - Güncellendi - - -

Baktım kimseden cevap yok...

Bende, Clover'dan umut yok bari bir de Chamelon deneyelim dedim...

Sıfırdan Maverciks kurdum Chamelon Bootloader kurdum, üstüne Chamelon Wizard kurdum. Install kısmından "Boot0md" yi seçtim, org.chameleon.Boot kısmından "Default Partition" dan Windows 8.1 yüklü SSD diskimi seçtim ve zamanlamayı ayarladım. Ancak yine de açılışta Windows 8.1 açılmıyor. \BOOT\BCD dosyası bulunamadı tarzında (tam olarak ne yazdığı aklımda değil) açılışta hata veriyor.

Bu hatadan yola çıkarak aklıma şu sorular geldi:

1- Windows 8.1 diski GPT modunda ve UEFI olduğu için mi Chamelon UEFI diskleri boot edemiyor?
2- Bu hatanın çözümünü bilen veya yol gösterebilecek bir arkadaş var mı? :)

Sorunlarımı takip etmeye devam edin :D.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı sorun bende de oldu. Chimera bootloader kurdum. Extra klasörü sistem klasörlerinin yanında oluştu. Ardından Chamelon Wizard indirip gerekli komutları seçtim. Örn: GraphicsEnabler=Yes IGPEnabler=Yes vs vs sonra hazırladığım orgChamelonPlist dosyasını extra ya attım Uefi üzerinde Win 8 var. Legacy üstünde maverick var.
Maverick i açıcağımda boot tuşuna basıyorum. Bende F12 senin pc'de farklı olabilir. F8 F11 vb Hard drive'ı seçiyorum sorunsuz bir şekil de açılıyor.
Bu olayda tek yerde sorun yaşaya bilirsin oda boot=0 hatası olur. Onuda bu şekilde Quick Hackintosh Tip: Boot0: Error 4k Hard Drive Fix - YouTube çözebilirsin.

Aynı sorun bende de oldu. Chimera bootloader kurdum. Extra klasörü sistem klasörlerinin yanında oluştu. Ardından Chamelon Wizard indirip gerekli komutları seçtim. Örn: GraphicsEnabler=Yes IGPEnabler=Yes vs vs sonra hazırladığım orgChamelonPlist dosyasını extra ya attım Uefi üzerinde Win 8 var. Legacy üstünde maverick var.
Maverick i açıcağımda boot tuşuna basıyorum. Bende F12 senin pc'de farklı olabilir. F8 F11 vb Hard drive'ı seçiyorum sorunsuz bir şekil de açılıyor.
Bu olayda tek yerde sorun yaşaya bilirsin oda boot=0 hatası olur. Onuda bu şekilde Quick Hackintosh Tip: Boot0: Error 4k Hard Drive Fix - YouTube çözebilirsin.

Benim BIOS'da da F12 :)

Mac'i açmak konusunda sıkıntı yok zaten, bende aynen senin yazdığın gibi PC açılışında F12 tuş yardımıyla Mac'in olduğu Western Digital diskimi seçiyorum ve Mac'i sorunsuz bir şekilde açabiliyorum.

Bu arada Chamelon dan vazgeçtim, Clover'a geri döndüm. Chamelon, dual boot olayında UEFI boot disklerini açmayı desteklemiyormuş...

Benim asıl amacım Mac'in bootloader ı varsayılan olacak ama asıl açılacak işletim sistemi Mac değil Windows 8.1 olacak.

Gündüzleri işteyim, PC'yi eşim kullanıyor (kullanmaya çalışıyor ;)), bootloader falan anlamaz, PC açılınca eğer bootloader da Mac varsayılan olursa başımı yiyor, Mac kullanamadığı için :D

Onun için Windows 8.1 varsayılan olsun istiyorum :D

Kusura bakmayın işlerimin yoğunluğundan anca cevap verebiliyorum.

Üstatım hazırlamış olduğunuz "Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi" videonuzda siz Clover'ı nasıl kurmuş iseniz bende aynen birebir öyle kuruyorum...

Tabi sizin o videoyu hazırlarken kullanmış olduğunuz sistemde tek disk var ve MAc de, 8 de aynı diskte; bende çift disk var: biri 8, biri Mac

Gel de çık bu işin içinden :)

SSD diskimin boyutu fazla olsa ben de aynı SSD'ye hem 8 hem de Mac kuracağım da, şu SSD'lerin fiyatının düşmesini bekliyorum :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı