mephistooo2
Hectopat
Arkadaşlar, Youtube'da Recep BALTAŞ’ın Macintosh yüklenmesiyle ilgili anlatımı denk gelince bu güzel siteyi de keşfetmiş oldum. Recep BALTAŞ üstat da maşallah öyle zevkli ve güzel anlatıyor ki, videoyu izleyen herkes yüksek ihtimalle “bir Macintosh kurayım bee” diyordur. (kendimden biliyorum
)
Arkadaşlar, Macintos’a çok yabancı değilim, ama sizler kadar da usta da değilim. Benim şöyle bir sorunum var:
128 GB Seagate SSD diskimde Windows 8.1 Enterprise x64 yüklü ve GPT formatında.
GPT formatında olan 320 GB WD diskiminde 100 GB’lık bölümünde Niresh Mac Mavericks 10.9.2 yüklü, geriye kalan 220 GB’lık kısım NTFS formatında.
Macintosh’umda hiçbir şekilde donanım sorunu yaşamadım, sadece Wifi sorunum vardı, onuda küçük bir araştırma ile hallettim.
Ancak asıl sorun şu ki:
Mac’i açmak istersem BIOS’dan bilgisayarı WD disk ile başlatmak zorunda kalıyorum. Yani açılış esnasında, sistem bana 8 mi açılsın Mac mi açılsın diye sormuyor.
Recep BALTAŞ üstadın “Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi”nde anlattıklarını aynen yapmama rağmen şu dual boot işini çözemedim bir türlü. EasyBCD gibi farklı yöntemler denedim ama yine olmadı. Bu arada Mac’de Clover Boot kullanıyorum.
Bilgisayar donanımım şu şekilde:
Hani derler ya Windows un ustasıyım, Mac in hastasıyım diye; çözüm anlatımlarınızı ona göre yaparsanız sevinirim
.
Yardımcı olan, olamayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
- - - Güncellendi - - -
Baktım kimseden cevap yok...
Bende, Clover'dan umut yok bari bir de Chamelon deneyelim dedim...
Sıfırdan Maverciks kurdum Chamelon Bootloader kurdum, üstüne Chamelon Wizard kurdum. Install kısmından "Boot0md" yi seçtim, org.chameleon.Boot kısmından "Default Partition" dan Windows 8.1 yüklü SSD diskimi seçtim ve zamanlamayı ayarladım. Ancak yine de açılışta Windows 8.1 açılmıyor. \BOOT\BCD dosyası bulunamadı tarzında (tam olarak ne yazdığı aklımda değil) açılışta hata veriyor.
Bu hatadan yola çıkarak aklıma şu sorular geldi:
1- Windows 8.1 diski GPT modunda ve UEFI olduğu için mi Chamelon UEFI diskleri boot edemiyor?
2- Bu hatanın çözümünü bilen veya yol gösterebilecek bir arkadaş var mı?
Sorunlarımı takip etmeye devam edin
.
Arkadaşlar, Macintos’a çok yabancı değilim, ama sizler kadar da usta da değilim. Benim şöyle bir sorunum var:
128 GB Seagate SSD diskimde Windows 8.1 Enterprise x64 yüklü ve GPT formatında.
GPT formatında olan 320 GB WD diskiminde 100 GB’lık bölümünde Niresh Mac Mavericks 10.9.2 yüklü, geriye kalan 220 GB’lık kısım NTFS formatında.
Macintosh’umda hiçbir şekilde donanım sorunu yaşamadım, sadece Wifi sorunum vardı, onuda küçük bir araştırma ile hallettim.
Ancak asıl sorun şu ki:
Mac’i açmak istersem BIOS’dan bilgisayarı WD disk ile başlatmak zorunda kalıyorum. Yani açılış esnasında, sistem bana 8 mi açılsın Mac mi açılsın diye sormuyor.
Recep BALTAŞ üstadın “Dual Boot Windows 8.1 ve Mavericks 10.9.1 Rehberi”nde anlattıklarını aynen yapmama rağmen şu dual boot işini çözemedim bir türlü. EasyBCD gibi farklı yöntemler denedim ama yine olmadı. Bu arada Mac’de Clover Boot kullanıyorum.
Bilgisayar donanımım şu şekilde:
- İşlemci: Intel Core Quad i5 3330 3.20 Ghz
- Anakart: ASUS P8H77-M LE
- Ekran Kartı: NVidia GeForce 9500 GT 1024 MB
- RAM: Kingston 8 GB 1600 MHz DDR3
- HDD:
- 1- Sandisk Cruze 128 GB SSD
- 2- Western Digital 320 GB HDD
- 3- Samsung 2 TB HDD
Hani derler ya Windows un ustasıyım, Mac in hastasıyım diye; çözüm anlatımlarınızı ona göre yaparsanız sevinirim
Yardımcı olan, olamayan arkadaşlara şimdiden çok teşekkürler.
- - - Güncellendi - - -
Baktım kimseden cevap yok...
Bende, Clover'dan umut yok bari bir de Chamelon deneyelim dedim...
Sıfırdan Maverciks kurdum Chamelon Bootloader kurdum, üstüne Chamelon Wizard kurdum. Install kısmından "Boot0md" yi seçtim, org.chameleon.Boot kısmından "Default Partition" dan Windows 8.1 yüklü SSD diskimi seçtim ve zamanlamayı ayarladım. Ancak yine de açılışta Windows 8.1 açılmıyor. \BOOT\BCD dosyası bulunamadı tarzında (tam olarak ne yazdığı aklımda değil) açılışta hata veriyor.
Bu hatadan yola çıkarak aklıma şu sorular geldi:
1- Windows 8.1 diski GPT modunda ve UEFI olduğu için mi Chamelon UEFI diskleri boot edemiyor?
2- Bu hatanın çözümünü bilen veya yol gösterebilecek bir arkadaş var mı?
Sorunlarımı takip etmeye devam edin
Son düzenleyen: Moderatör: