WIN10 Ekran Sararması

bluetazy

Kilopat
Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 7 7800x3D CPU
PNY RTX 4070 GPU
Scythe Ninja 5 İşlemci Soğutucu
HyperX Fury Renegade 2x16 GB 6000 Mhz Bellek
MSI x670 Gaming Plus MB
WD SN850 1 TB SSD
EVGA GQ 750 PSU
Meslek
Mekatronik Mühendisi
Bugün başıma geldi nedenini anlayamadım olay şöyle,

İzlediğim dizilerden birisinin rip grubunun çıkardığı bölüm sürümü ile indirdiğim altyazı senkronize ilerlemediği için not defteri ile timingi yakalayıp manuel senkronize edecektim.

.SRT uzantılı altyazı dosyasını not defteri ile açtıktan 5-6 sn sonra ekran sarardı önce ekran kartı veya WIN10'un gece ekran sararma uygulaması gibi bir şeydir diye düşündüm fakat sorunun not defterinden olduğunu anladım.

Not defterini açıp 5-6 saniye beklersem ekran sRGB gibi sararıyor kapattıktan yine 5-6 saniye sonra düzeliyor. Bunun nedeni nedir ki?

Not defterini açınca ekran sararıyor arkadaşlar videodan anlayabilirsiniz,

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Sadece not defteri açınca mı yapıyor?
MSI XBoost bu program yüklüyse, orada ofis seçeneğine tıklayıp dene.

Denedim, sonuç aynı. Evet sadece not defteri açınca bunu yapıyor.

Bir virüs taraması yaptırmayı deneyin. Dosyanın içine virüs sızmış olabilir.

Virüs olduğunu düşünmüyorum alt yazı turkcealtyazı.org'dan indirilme ek olarak kendim yeni metin belgesi oluşturup açınca da aynı sorun oluyor. Yine de bir taratacağım hali hazırda sistemde bir virüs varsa diye fakat sistemime hayatımda çok az virüs girdi. Bir problem olduğunu en azından virüs tarafından düşünmüyorum.

Bir anda başlayan bu sorun an itibariyle bazı işlemlerde tekrarlıyor. Rastgele gerçekleşmiyor, aynı işlemi yinelediğimde hep aynı anda problem tekrarlıyor. Nasıl bir saçmalık bir türlü çözemiyorum. İşin daha ilginci türkçe ve yabancı hiçbir benzer olayın yaşandığı yazıya denk gelmedim.

Son düzenleme:
Dediğim program var ise silin deneyin.

X-Boost yüzündenmiş. Muhtemelen bir şekilde yazılımsal sorun oldu. Çünkü tüm modları arasında geçiş yaptım. Söylediğiniz gibi ofis modunda sararma oluyormuş, internette gördüm. Fakat ofis modunu kapatıp oyun modunu açsam da ya da tamamen tüm modları kapatsam da düzelmemişti.

Teşekkür ederim.

Monitörün marka modeli nedir ?

Monitörün ayarlarını kontrol eder misin orada sıkıntı olabilir. DCR ayarı on/açık ise onu off/kapalı olarak ayarlayıp dene bakalım.

Samsung LC24F390

Ayar yok sanırım, kurcaladım da bulamadım. Farklı monitör ile de aynı sonucu aldım.

MSI X-Boost'u kaldırıp tekrar yükleyerek sorunu çözdüm. Teşekkür ederim yardımcı olan, olmaya çalışan herkese.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı