Windows 10 %100 disk kullanımı

PYLIB

Hectopat
RAM
8
SSD veya HDD modeli
HDD
Ekran kartı
Intel HD Graphics 4000
Anakart
Unknown
İşlemci
Intel(R) Core (TM) i5-3230M CPU @ 2.60GHz

Arkadaşlar diskim sürekli %100 oluyor en ufak uygulama çalışıyor olması demek. Diskimin %100 olması demek antivirüs ile tarattım bir problem yok dedi.

Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım önerileriniz almak istiyorum.

Diğer bilgisayarlara göre diskim daha hassas arkadaşım ile aynı HDD kullanıyoruz ama benimkisi çok nazlanarak çalışıyor...

Not: Windows Update, Windows Search, superfetch... Hizmetleri kapalıdır.

Dosya Ekleri

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    63,3 KB · Görüntüleme: 58
Son düzenleme:
Kanka hizmetleri açıp windows search ayarını devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlat
sonra masaütsünde açık bırak 5 dk muhtemelen çözülür

Kanka badsector yoktur umarım 🤞 ama bir şey olacağını sanmıyorum. En kısa sürede SSD geç 120GB işini bile görür sadece işletim sistemi birkaç tane uygulama

Kanka hizmetleri açıp Windows Search ayarını devre dışı bırakıp bilgisayarı yeniden başlat.
Sonra masaütsünde açık bırak 5 dk muhtemelen çözülür.

Sorun HDD olması hocam. HDD olunca Windows 10'da %100 disk kullanımı oluyor SSD zorunlu 10 için.
Konu sahibi için dönelim hocam 8.1 veya 7 kullanmanızı öneririm.

Disk kullanımı Sybase isimli programdan kaynaklı görünüyor. Bu program dışında antivirüs taraması diski kullanıyor. Programı kapatıp öyle gözlem yapmayı deneyin. Tüm sürücülerin chipset dahil güncel olduğundan emin olun.

HDD kullanmanın sonucu. Ne zaman ki SSD'ye geçtim, %100 kullanma dertlerinden kurtuldum. Sözün özü SSD almanız hocam. Bunun dışında bulacağınız çözümler geçici olacak. Kendimden biliyorum. Yıllarca uğraştım bu sıkıntıyla.

Arkadaşlar diskim sürekli %100 oluyor en ufak uygulama çalışıyor olması demek. Diskimin %100 olması demek antivirüs ile tarattım bir problem yok dedi.

Arkadaşlar sizce ne yapmalıyım önerileriniz almak istiyorum.

Diğer bilgisayarlara göre diskim daha hassas arkadaşım ile aynı HDD kullanıyoruz ama benimkisi çok nazlanarak çalışıyor...

Not: Windows Update, Windows Search, superfetch... Hizmetleri kapalıdır.
Gayet normal özellikle Anti-Malware Executable ve Sybase bayağı kullanıyor ama artık bir sata SSD'ye geçin. Artık HDD tarih oldu bir m.2 SSD modeli 5000 MB'a kadar yazma yapabiliyorken. Veya ortalama bir m.2 SSD 3200-2120 MB yazma hızı varken 50 MB yazabilen HDD kullanmak mantıksız.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı