Windows 10 %100 Disk Sorunu

Kaya Çakıcı

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Kasım ayında Monster Abra A5 V12.1.2 laptop satın aldım. %100 disk sorunundan dolayı firma değişim yaptı fakat geldikten sonra Windows'u etkinleştirene kadar her şey güzeldi. Etkinleştirdikten sonra %100 disk sorunu devam etti. Bazen laptop o kadar yavaşlıyor ki Chrome bile açılmıyor. İnternette bulduğum tüm çözümleri Türkçe veya İngilizce denedim fakat çoğu aynı şeyden bahsediyordu ve geçici çözdü daha sonra tekrarladı. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütün çözümleri denedim demek yerine denediğin çözüm yöntemlerini bizimle paylaşırsan yardım etmemiz daha kolaylaşır.
Tabii hemen yazayım.
1-) Windows Search kapatmak
2-) Superfetch(Hızlı Getirme) kapatmak
3-) Virtual Memory resetlemek
4-) Diski iyileştirmek
5-) Hkey Local Machine'deki bir değeri 0 yapmak.
Hocam aklıma gelenlerin tümünü yazdım umarım atladığım olmamıştır.
İsterseniz soru cevap şeklinde de bakabiliriz.

Görev Yöneticisinden neyin en çok disk kullandığının ekran görüntüsünü alabilir misiniz?

Eğer "System" kullanıyorsa arka planda çalışan güncellemeler ve benzeri sinir bozucu şeylerden dolayı olur.

Bilgisayar biraz olsun rahatlamıştı, geçti sandım sorun fakat bugün windows güncelleme yaptı ve bilgisayarı açtığımda can çekişti resmen. Ayrıca 'hizmet ana bilgisayarı: hızlı getirme' ve 'system' görev yöneticisinde kırmızıydı.

Bahsettiğin %100 kullanım esnasında görev yöneticisinden aşağıdaki gibi bir resim atmanı istemişler ancak yollamamışsın.

Disk yazısına tıkla, yüksek kullanıma sahip olanlar yukarı gelir. Daha sonra sol taraftan detaylarını aç ilgili işlemin. Tahminen 1709 güncellemesini falan alıyorsundur.

Adsız.jpg

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00