Rehber Windows 10 / 11'de OneDrive kaldırarak RAM kullanımını ciddi oranda düşürün

OneDrive elim ayağım. OneDrive sayesinde yeni disk almak zorunda kalmıyorum, 1TB diskin içinde 3TB veri tutuyorum. Telefonumda iCloud veya Google Photos'un kalitesiz hizmetine mecbur kalmıyorum, her şeyim yedekleniyor. Bilgisayarda disk bozulursa verilerim ne olur diye korkmuyorum, sürekli harici diske yedek almak zorunda kalmıyorum. Kullandığım 5 bilgisayar üzerinde de aynı masaüstü ve diğer dosyalarımı kullanabiliyorum. OneDrive Microsoft'un son 20 yıl içinde yaptığı en güzel şey. O kadar RAM kullanımı yaptığına da hiç şahit olmadım. Büyük ihtimalle yanlış bir ayar yapılmıştır.

Hakikaten ya... Bir de Teams var ki akıllara zarar. Üstelik işin garibi Microsoft inanılmaz bir şekilde her kullanıcının OneDrive ve Teams kullanması için baskı yapıyor.

Teams 23H2 ile sistemden kaldırıldı, zorunlu değil artık.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, büyük ihtimalle Windows 11 kullanan arkadaşlarda masaüstü tamamen gidecektir. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda ise masaüstünde açtığınız klasörlerin, resimlerin, videoların, dosyaların tamamen ve geri alınmayacak şekilde silindiğini görebilirsiniz. Bilgisayarıma tıkladığınızda büyük ihtimalle size "Masaüstü konumu bulunamıyor." tarzında hatalar verecektir, oyunlarınızı açmaya kalktığınızda oyunlar bir türlü başlamayacaktır. Türlü türlü sıkıntılara sebebiyet verebilecek bir işlem, RAM'den birazcık tasarruf etmek için her kod satırına hâkim olmadığımız, neyi açıp neyi kapattığını, neyi nereden kaldırdığını ve olası bir hatada kaldırılan şeylerin yerine aynısını nasıl koyabileceğimizi bilmediğimiz şeylerden uzak durulmasında fayda var.

Benim telefonumda (şimdilik) hiçbir şey yok ama olsaydı ben de kaldırırdım (sanırım ARMv7'de OneDrive yüklü gelmiyordu). Laptobumda yaptığım ilk işlerden biri (Masaüstüsü silinenler başka bir oturum açıp onu kullanabilir):
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Son düzenleme:
Ben kesinlikle tavsiye etmiyorum, büyük ihtimalle Windows 11 kullanan arkadaşlarda masaüstü tamamen gidecektir. Bilgisayarı yeniden başlattığınızda ise masaüstünde açtığınız klasörlerin, resimlerin, videoların, dosyaların tamamen ve geri alınmayacak şekilde silindiğini görebilirsiniz. Bilgisayarıma tıkladığınızda büyük ihtimalle size "Masaüstü konumu bulunamıyor." tarzında hatalar verecektir, oyunlarınızı açmaya kalktığınızda oyunlar bir türlü başlamayacaktır. Türlü türlü sıkıntılara sebebiyet verebilecek bir işlem, RAM'den birazcık tasarruf etmek için her kod satırına hâkim olmadığımız, neyi açıp neyi kapattığını, neyi nereden kaldırdığını ve olası bir hatada kaldırılan şeylerin yerine aynısını nasıl koyabileceğimizi bilmediğimiz şeylerden uzak durulmasında fayda var.
Dostum bunun tek sebebi yerel hesap olmaması. Oturum açarak Windows'u kullanırsan masaüstü OneDrive'a bağlanır kısayollar yedeklenir, OneDrive klasörü silinirse o klasörde yedeklediğin dosyalar ve masaüstü gider onun dışında sıkıntı olmaz. Tekrar OneDrive klasörü açarsın geri gelir. Tek yapman gereken yerel hesaba geçip silmek. Oyunların açılmaması ne alaka, buluttan mı açıyorsun oyunu?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı