Windows 10 1803 8 Mayıs Güncellemesinde Sorunlar Çözüldü mü?

ufukkarademir

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar, 1803 güncellemesinden sonra kullanıcılar birçok sorunlarla karşılaştıklarını belirtmişlerdi. Microsoft'un bu sorunları çözmek için 8 Mayıs günü aylık güncelleme ile sorunları çözüceğini okumuştum. Bu güncelleme sunuldu mu ?
Sunuldu ise sorunlar devam ediyor mu ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Güncelleme 8 Mayıs'ta sunuldu.
Daha önceden bir sorunum olmadığı için çözülen bir şey olup olmadığını bilmiyorum.
Masaüstünden oyuna geçiş yaparken ekran 3-4 saniyeliğine siyah kalıyor.
Bu sorun şu an bende de bulunuyor. Kronik sorunlar kategorisine ekleyebiliriz sanırım. Rocket League gibi oyunları alta aldıktan sonra devam etmek daha uzun sürüyor.

Bu güncelleme nasıl birinde düzgün çalışırken diğerinde çalışmaz ki? Güncelleme demek ki her sistemde düzgün çalışacak şekilde yapılmamış demektir. Sonuçta çoğu kişi dediklerine göre güncelleme öncesi sorunsuz sistemleri çalışırken bu güncellemeyle sorun yaşamalarının başka açıklaması olamaz.
Sorun çoğu zaman güncellemede değil kullandığımız yazılımlarda oluyor. Mesela bende kurulu birçok program vardı, güncellemeden sonra 2 tanesinin sorun çıkardığını farkedip kaldırdım. Tabii ki pek deneyimli olmayan kullanıcılar günlükleri inceleyip bunların sorun çıkardığını farkedemiyor bu nedenle güncelleme sorunlu diye bir yanılgı oluşuyor. Güncellemelerden sonra kullanmadığınız programlar için clean boot yapın. Sorunların çoğunu çözüyor.

Bu Windows 10 ile de güncellemeleri düzgün yapamaz oldum. Windows 8.1'de hangi programı kurarsam kurayım sorun çıkarmazdı Windows 10 ile güncellemelerde çoğu program bozuluyor.
Örnek bu güncellemede;
  • Firefox (Profil bozuldu ve AppData dosyalarını manuel temizleyerek sorunu çözdüm.)
  • Bittorrent (Kurulumda kendiliğinden silinmiş.)
  • Discord (Kurulumda kendiliğinden silinen ikinci araç.)
  • iCloud (Kurulumdan sonra programı çalıştırdığımda kendini sildi. Bu da ayrı bir ilginç.)
  • OneDrive (Windows'un kendi yazılımı olmasına rağmen kurulumdan sonra ince ayar yapmadan çalışmadı.)
  • Vmware Workstation (Tekrar kurmadan açılmadı.)
  • Canon Utilities (Yazıcı sürücüleri silindiği için program sürücüleri tekrar kurmadan çalışmadı.)
Mayıs güncellemesin son sürümü windows 10 setup nerden bulabilirim flasha atıp temiz kurulum yapmak istiyorum güncel windows 10 nerden indirebilirim yardımcı olabilecek varmı ?
Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum

Bu sorun şu an bende de bulunuyor. Kronik sorunlar kategorisine ekleyebiliriz sanırım. Rocket League gibi oyunları alta aldıktan sonra devam etmek daha uzun sürüyor.

Sorun çoğu zaman güncellemede değil kullandığımız yazılımlarda oluyor. Mesela bende kurulu birçok program vardı, güncellemeden sonra 2 tanesinin sorun çıkardığını farkedip kaldırdım. Tabii ki pek deneyimli olmayan kullanıcılar günlükleri inceleyip bunların sorun çıkardığını farkedemiyor bu nedenle güncelleme sorunlu diye bir yanılgı oluşuyor. Güncellemelerden sonra kullanmadığınız programlar için clean boot yapın. Sorunların çoğunu çözüyor.

Bu Windows 10 ile de güncellemeleri düzgün yapamaz oldum. Windows 8.1'de hangi programı kurarsam kurayım sorun çıkarmazdı Windows 10 ile güncellemelerde çoğu program bozuluyor.
Örnek bu güncellemede;
  • Firefox (Profil bozuldu ve AppData dosyalarını manuel temizleyerek sorunu çözdüm.)
  • Bittorrent (Kurulumda kendiliğinden silinmiş.)
  • Discord (Kurulumda kendiliğinden silinen ikinci araç.)
  • iCloud (Kurulumdan sonra programı çalıştırdığımda kendini sildi. Bu da ayrı bir ilginç.)
  • OneDrive (Windows'un kendi yazılımı olmasına rağmen kurulumdan sonra ince ayar yapmadan çalışmadı.)
  • Vmware Workstation (Tekrar kurmadan açılmadı.)
  • Canon Utilities (Yazıcı sürücüleri silindiği için program sürücüleri tekrar kurmadan çalışmadı.)

Windows 10 Türkçe İndirme ve Kurulum
Kendinizle çelişen cümle kurmuşsunuz aslında. Hem Windows 8.1'de güncellemelerde hiç sorun çıkmazdı demişsiniz. Hem de Windows 10 güncellemeleriyle çoğu program bozuluyor demişsiniz. Yani bu Windows 10'un güncelleme sorunu değil de nedir ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım.

Kendinizle çelişen cümle kurmuşsunuz aslında. Hem Windows 8.1'de güncellemelerde hiç sorun çıkmazdı demişsiniz. Hem de Windows 10 güncellemeleriyle çoğu program bozuluyor demişsiniz. Yani bu Windows 10'un güncelleme sorunu değil de nedir ben mi yanlış düşünüyorum anlamadım.
Güncellemeler sorunlu gelmiyor. Kurunca ayarları bozuyor. Bu da çok ekleme çıkarma yapılmasından kaynaklanıyor. Bu da bana genelde bana mavi ekran şeklinde dönüyor. Benzer şekilde performans düşüşlerinin de nedeni bu olabiliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı