Windows 10 1803 Dijital Lisansın Çalışmaması

Niyazikekec

Decapat
Daha fazla  
Merhaba,

Hâlihazırda Windows 10 1709 kurulu olan dizüstü bilgisayarıma Windows 7 Ultimate SP1 kurulumu yaptım. Daha önceden grafik kartımın yanması sonucu anakart değişikliği sebebiyle olmalıdır ki, USB Denetleyicisi'ne ait hiçbir sürücü bulunamadı. Windows 10 imajının yedeğini almadığım için Media Creation Tool kullanarak en güncel sürümünü tekrar indirdim. Format esnasında normal şartlarda ürün anahtarı sormaması gereken Windows ürün anahtarı sordu. Dijital lisansım Windows 10 Home Single Language için geçerliydi ben de Home Single Language seçeneğini işaretleyip kurulumunu yaptım. Windows kurulumu biter bitmez etkinleştirme seçeneğine girip işletim sisteminin etkin olup olmadığını kontrol ettim, etkinleştirilmemişti. Daha önceden kullandığım Windows 10 imajı 1709 sürümüne aitti ve kurulum tamamlandığında otomatik olarak Windows'u etkinleştiriyordu. Dijital lisansın çalışmama sebebi ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba,

Hâlihazırda Windows 10 1709 kurulu olan dizüstü bilgisayarıma Windows 7 Ultimate SP1 kurulumu yaptım. Daha önceden grafik kartımın yanması sonucu anakart değişikliği sebebiyle olmalıdır ki, USB Denetleyicisi'ne ait hiçbir sürücü bulunamadı. Windows 10 imajının yedeğini almadığım için Media Creation Tool kullanarak en güncel sürümünü tekrar indirdim. Format esnasında normal şartlarda ürün anahtarı sormaması gereken Windows ürün anahtarı sordu. Dijital lisansım Windows 10 Home Single Language için geçerliydi ben de Home Single Language seçeneğini işaretleyip kurulumunu yaptım. Windows kurulumu biter bitmez etkinleştirme seçeneğine girip işletim sisteminin etkin olup olmadığını kontrol ettim, etkinleştirilmemişti. Daha önceden kullandığım Windows 10 imajı 1709 sürümüne aitti ve kurulum tamamlandığında otomatik olarak Windows'u etkinleştiriyordu. Dijital lisansın çalışmama sebebi ne olabilir?
Ana kart değişimlerinde yeni ana karta tekrardan yeni bir lisans almanız gerekir.

Verdiğiniz cevaplar için teşekkür ederim fakat anakart değişikliği yaptıktan sonra 2 kez Windows 10 1709 kurulumu yaptım ve dijital lisansım otomatik olarak etkinleştirildi. Ayrıca parça değişimi garanti kapsamında yapıldı, değişen anakartın üzerine tekrardan Windows 10 Home Single Language lisansı yazılmış olmalı.

ProduKey ile kontrol ettim, hiçbir lisans bulamadı. Anakart değişimi yaptırdıktan sonra tekrar format attığımda, o zamandaki imaj dosyalarıyla etkinleştirebiliyordum. Bir yazıda gördüğüme göre OEM anahtarlar, imaj dosyalarına gömülüp imaj dosyaları değiştirildiğinde hiçbir işe yaramıyormuş. Bu doğru mudur?

Bu sorun yaşanmadan önce, dijital lisansımı direkt olarak tanıyıp etkinleştiriyordu. Herhangi bir şekilde Microsoft hesabına giriş yapmıyordum, Windows bilgisayarı aldığım firma tarafından sağlandığı için lisansa kayıtlı bir hesap yok büyük bir ihtimalle. Kullandığım imaj dosyası 2017 tarihinde orijinal olarak Media Creation Tool ile kaydedildi, crack bir imaj değildi. İnternetten 30-40₺ gibi fiyatlara satın alınabilen perakende lisanslarda kullanımın bir kereye mahsus olacağı, farklı imajlarla format atıldığında lisansın geçerli olmayacağı belirtiliyor. Böyle bir sorunun yaşanması bana gerçekten çok absürt geliyor.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı