Windows 10 1809 güncelleme sonrası problemler

207061

Megapat
Makaleler
1
Merhaba arkadaşlar. Meşhur güncelleme bugün benim bilgisayarıma da geldi. O güncelleme beraberinde Flash ve NetFrameWork güncellemeleri ile beraber indi. Sürüm: 1809 = 17663.134.
Güncelleme sonrasında yaşadığım bazı problemlerim var. Acaba bu durumla karşılaşanınız var mıdır?

Fanlar BIOS kontrollü olmasına karşın fan dönüş hızı belirgin şekilde artış gösterdi. İşlemci sıcaklığım ve kasa içi sıcaklığım son derece normal. Mesela işlemci ve fan değerleri aşağıda gösterildiği gibidir. Buna karşın ben bu değerleri BIOS üzerinden çok daha alt seviyelere ayarlamıştım ki bu güncellemeye kadar sorunum da olmuyordu. BIOS kontrolü yaptım, hala ayarladığım seviyelerde. Standart fan kullanmıyorum. 644 RPM benim CPU fanı için sesli olmaya başlayan bir değer ki bu değere 55 derece üzerinde çıkması gerekiyor.
Kasa fanımın da normalde 300 - 450 RPM arası dönmesi gerekiyor bu sıcaklık değerlerinde. Yine coşmuş durumda. Kasada 5 fan olunca da gürültü kaçınılmaz.
Ekran Alıntısı.JPG

Ekran kartı sürücülerimin de canına okudu diyeceğim ama aslında AMD'nin son sürücüsünü kurmuş olmama rağmen bu güncellemeden sonra Video TDR Failure hataları almaya başladım. Aylardır almadığım hata bugün 3. seferdir başıma geliyor. Sürücüyü kaldırıp tekrar kuracağım ancak düzeleceğine dair umudum yok açıkçası.

Windows görev geçişleri arasında problem yaşıyorum. Bunun en belirgin özelliği ise görev geçişi yaptığımda ekran saniyelik olarak kararıyor (düne kadar yoktu) ancak ses devam ediyor.

Şu ana kadar karşılaştığım problemler bunlar. Benzerleriyle karşılaşan var mıdır?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sorunun tamamıyla ilgili şu an için net bir önerim yok ancak görev geçişleri sırasında olan kararmanın nedeni, güç yönetimi bölümündeki "hızlı başlatma" seçeneği ile alakalı olabilir. Eğer hızlı başlatma seçeneği güç yönetimi bölümünde aktif ise, bu seçeneği kapatarak bilgisayarı yeniden başlatın.

Yükseltmelerde sorunlar olabiliyor. Sıfır kurulum yapmak daha sağlıklı.
Sıfır kurulum mu? Windows'un güncellenme sıkıntısını sıfır kurulum yaparak mı düzelteceksiniz, zaman israfı hem kullanıcı hatası olmayan bir şey. Gelecek olan güncellenmeler illaki olacakdır, geçen ki lisans bozukluğu olayı ile şimdi böyle olaylar olacaksa Microsoft ne yapıyor anlamadım.
NOT: Şuan 1809 güncellenmesini yapıyorum hata aldım ''yeniden dene'' tuşuna bastım umarım ki indiririm.

Sıfır kurulum mu? Windows'un güncellenme sıkıntısını sıfır kurulum yaparak mı düzelteceksiniz, zaman israfı hem kullanıcı hatası olmayan bir şey. Gelecek olan güncellenmeler illaki olacakdır, geçen ki lisans bozukluğu olayı ile şimdi böyle olaylar olacaksa Microsoft ne yapıyor anlamadım.
NOT: Şuan 1809 güncellenmesini yapıyorum hata aldım ''yeniden dene'' tuşuna bastım umarım ki indiririm.

O lisans sorunu bende olmadı. Sıfır kurulum her zaman daha sağlıklı oluyor. Yüklersin ona göre kendi ayarlarını yaparsın. Adamlar boşuna İSO dosyasını paylaşmıyor.

O lisans sorunu bende olmadı. Sıfır kurulum her zaman daha sağlıklı oluyor. Yüklersin ona göre kendi ayarlarını yaparsın. Adamlar boşuna İSO dosyasını paylaşmıyor.
Sıfır kurulum yaptın diye hiç bir şekilde sorunla karşılaşamayacaksın diye bir şey yok. Her dakika bir problem bir sıkıntı.

@LeViAcKeRMaN Format her şeye çözüm değildir :)

Sorunun tamamıyla ilgili şu an için net bir önerim yok ancak görev geçişleri sırasında olan kararmanın nedeni, güç yönetimi bölümündeki "hızlı başlatma" seçeneği ile alakalı olabilir. Eğer hızlı başlatma seçeneği güç yönetimi bölümünde aktif ise, bu seçeneği kapatarak bilgisayarı yeniden başlatın.

Hızlı başlat opsiyonunu işletim sistemini kurduğum ilk anda hep kapatıyorum. Sevmiyorum kendisini :)

Microsoft sanırım "bir şey deniyor :D" . Kullanıcılarımı ne zaman bezdirebilirim mantığı ile hareket etmeye başladılar.

Çıktığı zamanlar temiz kurulum ile yükledim bir sorun yaşamıyorum ama dün Radeon Wattman hatası yüzünden görüntü gitmişti.

1803 sürümünde kullanıcılar sorun yaşarken ben de problemsiz kullanıyordum. Mutluydum. Ancak bu sürüm üzdü beni biraz.

Temiz kurulum ile 1809 sürümüne geçtim. Bir sıkıntım olmadı ancak CPU biraz dengesiz kullanılmaya başlandı gibi. Bunun performans artışı için olduğunu düşünüyorum ama sıkıntı çıkarabilir. Bir şey açıldığında CPU onun için kendini tamamen kullanıyor ve açılınca eski haline dönüyor. En basit örneği görev yöneticisini açmak, açıldığında CPU yükselerde gözüküyor ve tamamen açıldığında normale dönüyor.

Temiz kurulum ile 1809 sürümüne geçtim. Bir sıkıntım olmadı ancak CPU biraz dengesiz kullanılmaya başlandı gibi. Bunun performans artışı için olduğunu düşünüyorum ama sıkıntı çıkarabilir. Bir şey açıldığında CPU onun için kendini tamamen kullanıyor ve açılınca eski haline dönüyor. En basit örneği görev yöneticisini açmak, açıldığında CPU yükselerde gözüküyor ve tamamen açıldığında normale dönüyor.
Performansı yükselteceğiz diye tepki süresini kısaltmışlar. İşlemci frekansı boşta daha yüksek, bu yüzden fanlar hızlı dönüyor ve ısınma sorunu ortaya çıkıyor. Ayrıca frekans çok ani yükselmeye başlamış. Bu durum beni de biraz rahatsız etti. Çünkü bu işlemcinin değişik voltajları çok hızlı değişimler ile anakarttan talep ettiğini gösteriyor. Zayıf anakartlar bulunan bilgisayarlarda anakart ömrünü azaltmış olacak bu yaptıkları. Gerçi yurtdışında anakart maliyetleri fazla olmadığı için pek fazla dert edecek bir şey yok, adamlar zaten iyisini alıyorlar. Elimizdeki anakartlar umarım kısa sürede arızaya yol açmaz. Bende Casper H110M4-C43 anakart ve i5 7500 ikilisi var.

Ek Bilgi: Tepki süresinin düşmesi mavi ekran sorunlarında hata ayıklamayı zorlaştıracaktır. Hatalı dump dosyaları bizi bekliyor. :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı