Windows 10 1903 temiz kurulum yapamama sorunu

gargantua

Hectopat
Arkadaşlar merhaba. Söylendiği gibi 1903 sürümüne ait ISO dosyasını indirip Rufus ile USB ortamına attım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Hiçbir tuşa basmadan kurulum başladı. Lisans anahtarını girdim. Hangi alana yüklemek istiyorsunuz dedi. 111 GB olan SSD'yi önce "biçimlendir" dedim ve sonra oraya kurulum yap dedim. Sonra kuruluyor, güncelleştiriliyor kısmı geliyor ve devamında 10 saniyede yeniden başlatılıyor kısmı geliyor. Yeniden başladıktan sonra, kurulum başa dönüyor. Sanki hiçbir şey yapmamışım gibi. 4-5 defa denedim, aynı durumla karşılaşınca bir sorun olduğuna kanaat getirdim ve buraya yazıyorum. Bu konuda bilginiz var ise beni bilgilendirir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. Söylendiği gibi 1903 sürümüne ait ISO dosyasını indirip Rufus ile USB ortamına attım ve bilgisayarı yeniden başlattım. Hiçbir tuşa basmadan kurulum başladı. Lisans anahtarını girdim. Hangi alana yüklemek istiyorsunuz dedi. 111 GB olan SSD'yi önce "biçimlendir" dedim ve sonra oraya kurulum yap dedim. Sonra kuruluyor, güncelleştiriliyor kısmı geliyor ve devamında 10 saniyede yeniden başlatılıyor kısmı geliyor. Yeniden başladıktan sonra, kurulum başa dönüyor. Sanki hiçbir şey yapmamışım gibi. 4-5 defa denedim, aynı durumla karşılaşınca bir sorun olduğuna kanaat getirdim ve buraya yazıyorum. Bu konuda bilginiz var ise beni bilgilendirir misiniz?
USB belleği tekrar kurun.

Yeniden başlatırken BIOS'a girip USB'yi çıkartın. BIOS'tan çıkın ve tekrar başlasın. Bu sayede cihaz SSD'den boot olacaktır.

Sisteminizdeki bir terslikten ötürü cihaz tekrar USBden boot ediyor, bu da hâliyle kurulumun tekrar başlamasına sebep olmakta.

Veyahut, BIOSunuzda boot sıralaması varsa oradan SSD'yi USB'den öne koymanız gerekmekte.

Arkadaşlar zaten açıklamışlar ama bende eklemek istiyorum; USB'in ile alakası yok onun. Kurulum bitmeden Windows yeniden başlamaz. Boot sıralaması ile de alakası yoktur onun. Senin sisteminde bir problem var yeniden başlatma aşamasında kalmıştır, Windows güncellemesi yaptıysan ondan olma ihtimali yüksek. Sen sistem bölümünü sil yap, eğer ordan silemiyorsan; gelişmiş seçeneklerden komut istemcisini aç ve

"diskpart"

"list disk"

"select disk X" (X = disk numarası)

"clean"

veya diski kompile silmek istemiyorsan sadece bir bölümü de silebilirsin üstteki komutları yazdıktan sonra;

"list partition"

"select partition"

"clean" veya "delete partition" yazıp yeniden başlatırsın USB'ni takıp Windows'unu yüklersin.

Hakikaten de, BIOS'a girip baktığımda "External Device" seçeneğinin en üstte olduğunu gördüm. "Internal Hard Disk Device" seçeneğinin önceliğini değiştirdim ve sorun çözülmüş oldu.
Teşekkür ederim arkadaşlar.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı