Windows 10 21H1'i beğendiniz mi?

1615567769484.png

Yazıyı okursanız yazıcılı bilgisayarların için diyor. Neredeyse çoğu kişi yazıcı kullanıyor. Bu yüzden mavi ekran alan oldu. Hatta Enes3078 o konu içerisinde bilgilendirmeyi yaptı.
@407144

Yani. Pek oyun oynayan biri değilim ama büyük bir fark olmadı oyun için. Sisteme ek yük bindirmedi.

Bilgisayar daha hızlı açılıyor.

Eki Görüntüle 919089

Bu şekilde uygulamaların mimarisi görünüyor.

Bir de temizleme için yer gelmiş ama henüz denemedim.
Kaç saniye sürüyor?
@246941 hocam muhtemelen yüklediğim için pişman olmadığım tek sürüm. Çekirdek çok başarılı şekilde stabilize edilmiş. Bu zamana kadar mavi ekran almadım, fantezi olsun diye DCOM sunucusunu devre dışı bırakmam haricimde. Başarılı yani. Siz de kullanın.
DCOM nedir?

DCOM Distributed Object Component Model anlamına gelir. Microsoft tarafından bilgisayarlar arasında dağıtılmış uygulamaların daha rahat yaratılabilmesi ve çalışabilmesi için yazılmıştır.

Türkçe meali ise Dağıtık Bileşen Nesne Modeli. Kendi İngilizce bilgimden yararlanıp çevirdim.

En sağlam sürüm hangisi? Ben 1909 diye 1909 kurdum. LTBS falan varmış ama boot kısmı uzunmuş ilgimi çekmedi pek 1909 indirip düzenledim.
LTSC'nin boot kısmının uzun olduğu falan yok. Ben kullanıyorum ve gayet temiz çalışıyor. Bu arada LTSB'nin adı LTSC olarak değişti. Windows 10'un en stabil sürümlerinden birisi.

@246941 hocam muhtemelen yüklediğim için pişman olmadığım tek sürüm. Çekirdek çok başarılı şekilde stabilize edilmiş. Bu zamana kadar mavi ekran almadım, fantezi olsun diye DCOM sunucusunu devre dışı bırakmam haricimde. Başarılı yani. Siz de kullanın.

Gerçekten CPU optimizasyonu yapıldıysa yeni bir rehber yolda demek, 2-3 aya yeni rehber yapabilirim.

LTSC'nin boot kısmının uzun olduğu falan yok. Ben kullanıyorum ve gayet temiz çalışıyor. Bu arada LTSB'nin adı LTSC olarak değişti. Windows 10'un en stabil sürümlerinden birisi.
Sağ ol dostum 1909 sürümünü NTLite ile editledim kullanıyorum, bilgisayarın açılması 6 saniye sürüyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı