Çözüldü Windows 10 açma ve kapama uzun sürüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
5
Yer
İstanbul, Avcılar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Bilgisayar: Asus GTX 1060 6 GB Dual White GPU, Intel i7 3770s CPU, Gigabyte 240 GB SSD, H61M-K mainboard, Corsair 550W PSU, 500+500 5200+7200 RPM HDD

Ekipmanlarım: Havit GK52 Mikrofon, MS1002 Mouse, Blic T60 Klavye, Fuxi H3 Kulaklık

Telefon: S8 (dreamlte) & Redmi Note 9 (merlinx)
Meslek
Öğrenci
Selam. Windows 7 Professional işletim sistemim vardı ve Windows 10 Pro'ya geçtim. Sebepleri şu;
  1. Windows 10'da mağaza ve gece ışığı var
  2. Zaten Windows 7 çok yavaştı.

Ve yine sorunlar çıktı. Açarken çok yavaş, onda sorun yok ama açılırken simge geliyor ve çubuk dönüyor. Sonra simge gidiyor ve çubuk dönüyor. En sonunda da simge geri geliyor ve çubuk dönüyor. Sonra 1 dakika siyah ekranda bekliyorum ve açılıyor. Kapatılırken de sorun çıkıyor. Kapata basınca kapatıyor yazıyor, sonra da siyah ekran. En sonunda da sinyal yok ekranında bekliyorum ama sistem kapanmıyor. Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır, eski sistemimi bilmiyorum ama bunu Media Creation Tool'dan indirdim. Korsan olduğunu sanmam.

Windows 10 Pro bu sistem için fazla ağır. Çözümü yok. Anca sistemini düşürmen lazım. Error scan ile de hızlı taramayı devre dışı bırakıp test et. Health kısmında sorun yok gözüküyor.

Hayır, eski sistemimi bilmiyorum ama bunu Media Creation Tool'dan indirdim. Korsan olduğunu sanmam.

Windows'unuzun son sürüme güncellenmiş olduğundan emin olun. CMD komutunu yönetici olarak açıp "sfc /scannow" yazarak işlemi gerçekleştirin (DISM komutları ile de onarmakta fayda var). Ardından kapatıp açın bilgisayarı. Disk temizleme bölümünden Windows Update önbelleğini temizleyin. Diskinizde boş alan minimum 30% kadar olursa güzel olur. Disk optimizasyonu yapın (Windows'un kendi aracıyla veya Defraggler ile). Başlangıç seçeneklerinde gereksiz programları ve gereksiz başlayan servisleri kapatın.

Aklıma gelen yöntemler bunlar. Umarım az da olsa fark yaratır. Ama sistem bileşenlerinizi ve korsan aktivleştirme olayınıda göz önüne alarak pek fazla fark beklememek gerek.

Sistemim:
Windows 10 Pro.
Intel Pentium 1.80GHz işlemci (2 tane)
NVIDIA 8400GS.
2 GB RAM.
32 Bit X64 tabanlı (Windows 7'de X86, 10'da X64 yazıyor)
148 GB toplam HDD.

Hocam hiç Windows 10'u indirirken Microsoft'un sayfasına bakmadınız mı sistemim Windows 10 karşılıyor mu diye? Biraz araştırıcı olun böyle şeylerde.

Artı -1 Eksi
Sistemi zayıf ama arkadaş Windows 10 kullanmak istiyor. Üzerine gitmeyin. Biraz zorluk yaratabilir ama bırakın dilediği sistemi kullansın 🙂

Özelliklerin çok düşük, bu sisteme Windows 10 fazla, Windows 7 ya da 8.1 kullanın.
Hocam önceden Win 7 kullanıcısıydım. Çok yavaş geldiğinden Win 10'a geçtim.

Ayrıca Windows + R -> services.msc -> SysMain ve Windows Search hizmetlerini devre dışı bırakın ve otomatik başlatma ayarını kapatın.

@Jack İşte

Çözüm
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı