Yusuf Emre İnceipek
Megapat
Daha fazla
Standart ayarlarda kalsa daha iyi olur. Hatırlamıyorsan servis düzenleyici öneririm.Hocam ben Windows Defender Güvenlik Merkezi 'Güvenlik duvarı ve ağ koruması' bölümünü ( etki alan ağı, özel ağ, ortak ağ ) güvenlik duvarlarını komple kapattım. Açmam gerekli midir? Ayrıca 'virüs ve tehdit koruması ayarları' bölümünü ( gerçek zamanlı koruma, bulut tabanlı koruma ve ortak örnek gönderimi ) seçenekleri ayarları açık kalsın mı?
Paylaşmana gerek yok, Aida hepsini hallediyor. O resim olarak da atılmaz zatenBu arada 'Olay Yöneticisi' hatalarını sizinle paylaşacaktım. Unutmuşum hemen onları da paylaşayım.
İndirdiğini biliyorum gördüm zatenPaylaştığınız Realtek sürücüsünü ben 3 gün önce indirmiştim. En son bana söylediğiniz işlemleri gerçekleştirirken Realtek PCIe GBE Family Controlleri devre dışı bırakıp sildikten sonra windows kendi sürücüyü yüklediği için sürüm olarak aygıt yöneticisi özelliklerde 10.1.505.2015 gözüküyor. Sürücü tarihi de 5.05.2015. Bende sizin paylaştığınız yerden en üstteki son sürümü indirmiştim Realtek için. Her ihtimale karşı bir kere daha temiz indireyim. İndirdikten sonra rarı masaüstüne atmıştım. Ardından masaüstüne klasöre çıkartmıştım. Klasörden direk setupla yüklesem bir sıkıntı olur mu? Yani o klasörün masaüstünde olmasının bir sakıncası var mı? Bir yere kopyalamaya gerek var mı? İçinde iki adet setup var. Biri Asus Setup, diğeri Realtekin. İkisinin oluşturulma tarihleri aynı 2018. Fakat dosya sürümleri farklı. Hangisini yüklemeliyim?
Hangi portttan söz ettin tam anlamadım ancak araştırmalarımda modem portunda dediğin durum olduğu gözüküyor o yüzden değiştirirler büyük ihtimal farklı port lehimlerler.Bir de hocam ben ethernet kablosunda sorun vardır diye kenarda duran yenisini takmıştım. Yenisiyle de aynı sorunu vermişti. Bende kablolarda belki sorun vardır diye kasaya bağlı olan ucu çıkarıp laptopa taktım. WIFI kapattım. Ardından sorunları gider deyince ethernet kablosuyla internete bağlanabilmiştim. Çok uzun süre denemedim. Fakat hem video izledim. Aynı anda download yaptım. bi 15 20 dakika öyle kullandım. Hiçbir problem yaşamadım. Kabloyu takıp uzun bir süre laptopta denememin çözümü tam bulmakta bize bir yardımı dokunabilir mi? Açıkçası kasaya bağladığım kabloyu laptopa takıp sorunsuz internete bağlanınca anakartın LAN RJ 45 portunda bir problem olduğunu düşünmüştüm. Temassızlık gibi. BIOS ayalarını default yaptığım için güncelledikten sonra BIOS ayarlarıyla ilgili aklımda bir şüphe kalmadı.
Ben demiyorum kullanıcılar diyor. Sendeki durum da aynı yolu gösteriyor o yüzden modem sorunlu açık. Baştan zaten donanımsal olduğu anlaşılıyordu konu başında yazdıkların.Hocam sorun kesin modemden mi diyorsunuz. 1 Haftadır o kadar çok yer araştırdım ki şunu çözebileyim diye hocam. Sabah akşam bununla uğraşıyorum. Sizi de en başta düzgün etiketleyememişim
Deneyebilirsin ama sorunsuz bağlanacaktır2_ Anakartın LAN (RJ 45) portunda bir problem temassızlık vs. olma durumu olabilir mi?
Bu durumu test edebilmek için kasayı bir arkadaşımın evine götürüp onun modeminde denemeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
Standart bir modem olsa sadece sende sorun olsa araştırırdık ama dediğim gibi diğer kişilerde de sorun oluşmuş.1_ Acaba laptoptan internete sorunsuz ethernetle bağlanabilmem problemin modemden kaynaklanmadığı anlamına gelebilir mi?
İçinde Asus setup dediğim gibi bulunmaz dediğim yerden indirdiyseniz.3_ Paylaştığınız Realtek i sıfırdan indirip rar içindeki klasörü mouseyle masaüstüne sürükledikten sonra söylediğiniz gibi Realtek setupu yükleyip bir kere daha müsait olur olmaz deneyeceğim.
Fakat ben yaklaşık 3 gün önce ilk Realtek setupu yüklemiştim. Problem devam edince Asus setupla denemiştim. Problem yine devam etti. Yine de son kez daha deneyeceğim.
Korozyon oluşmuş olabilir iç bakım ve kontroller yapılabilir. Ancak dediğim gibi görmeden derecesini bilemem.4_ Ben kasayı yaklaşık bir buçuk ay önce internet kafe işleten arkadaşımdan almıştım. Kasa yaklaşık 4 senelik kasa. Bileşenler ayrı ayrı 12 tane kasa toplanmıştı o zaman. 1.5 - 2 seneye yakın kafede aktif olarak kullanıldı. Ardından kafeyi kapattılar. 2 sene de arkadaşının deposunda jelatinli temizlenmiş bir şekilde kasa hazır halde bekledi. Bende 1.5 ay önce elinde son kalan 2 3 kasa kalmıştı. Bir tanesini satın aldım. Bu 2 sene boşta bekleme sürecinde kendi kendine birşey olmuş olamaz sanırım kasaya?
Faydası olacağını zannetmiyorum. Hazırda varsa o şekilde bir ethernet kartı olabilir ancak anakarttaki özellikte piyasada pek bulamayacaksınız.5_ En olmadı yeni bir ethernet kartı alsam WIFI li modeme bağlanmakta sıkıntı yaşarmıyım acaba? Onu da denemeyi düşünüyorum. Öncelikle denemek maksatlı herhangi bir arkadaşımdan bulabilirsem deneyeceğim. Sizce mantıklı mı?
Farklı bir modem arkadaşından alıp resetleyip kendi bilgilerinizle deneme yapabilirsiniz modemde sorun olduğunu bilmek için.6_ Modemi göndermeden sorunu çözebilirsem çok iyi benim için. Aksi halde telefon harici o da anca salonda internete bağlanamayacağım. Modemi teslim ettikten sonra beni tahminimce uzun bir tamir süresi olabileceğinden internetsiz kalmakta istemiyorum.
Rica ederim, istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Doğru dille açıklayıcı oldukça okunur bir yazı ile her zaman yardımcı olurum.Başınızı ağrıttığım için lütfen kusuruma bakmayın @Murat5038 . Siz olmasanız bu kadar ileriye gitmem mümkün değildi. ALLAH razı olsun. Sizin ne kadar ilgili ve bilgili olduğunuzu bildiğimden aklımdakileri sorup sizden biraz daha bilgi edinmek istedim.