Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Kusura bakmayın hocam. Yoğun geçen bir iş günüydü. Ben sürücüyü kurduğumu zannediyordum. :( Aradan onu kaçırmışım. Hemen halledeceğim.

Dün 11-12 civarında 444 0 375 i tekrar aradım. Dün öğlen aradığımda 1-2 saat sonra gelmişlerdi. Dün gece aradığımdan beri hala gelmediler. En olmadı tekrar arayıp bugün neden gelmediklerini sormayı düşünüyorum.

Ethernetle ilgili olarak önerdiğiniz kartın siparişini hemen vereceğim. Bende modemi araştırdığımda söylediğiniz sorunlara denk gelmiştim. Fakat sizin kadar bilgi sahibi tabii ki olamadığım için anlayamadığım yerler oluyor. Burada beni kafamı karıştıran nokta arkadaşın modem ve ethernet kablosuyla otomatik direk bağlanıp 30 dakika sonra onun modem ve kablosuyla da aynı şekilde internetin kopması. Umarım önerdiğiniz ethernet kartını alınca sorundan tamamen kurtulurum.

Birde evlilik yaklaştı. Bir cebelleşme halim var. Kısmetde oturacağım evin en dikkat edeceğim noktası sanırım binanın altyapısı olacak. Ondan sebeple bu kart sorunumu giderirse modem zaten almayı düşünuyorum. Fiber olursa fiber olmazsa sizden bu konuyla ilgili de bilgi alacaktım. Bu sorun olunca konular biraz erken açıldı.

Bugün internet hiç gelmedi. 9, 11 , 1 , 3 ve şimdi yine baktığımda gün boyunca yoktu. Dün de aksine hep vardı. Ekipler gelir gelmez hemen size bilgi vereceğim. Ethernet kartının siparişini şimdi veriyorum.

Saygılar

Burada beni kafamı karıştıran nokta arkadaşın modem ve ethernet kablosuyla otomatik direk bağlanıp 30 dakika sonra onun modem ve kablosuyla da aynı şekilde internetin kopması. Umarım önerdiğiniz ethernet kartını alınca sorundan tamamen kurtulurum.
Aslında ilk sıkıntı Turktelekom kullanmanız :) Önceki adı TTnet olan sorunları çok olan bir şirketti birleştiler ama pek fark olmadı. Dediğim gibi ethernet kartı fazla para değil onunla en azından denersin. Normalde dediğin gibi onda hata vermemesi gerekirdi.
Bu arada sisteminiz tavsiye ettiğim bir sistem değil çok önceden söylemiştim ama geçti artık eski olmaya başlayan bir sistem.
Birde evlilik yaklaştı. Bir cebelleşme halim var. Kısmetde oturacağım evin en dikkat edeceğim noktası sanırım binanın altyapısı olacak. Ondan sebeple bu kart sorunumu giderirse modem zaten almayı düşünuyorum. Fiber olursa fiber olmazsa sizden bu konuyla ilgili de bilgi alacaktım. Bu sorun olunca konular biraz erken açıldı.
Onun için yeni konu açıp sorabilirsiniz. Aslında yeni evde uydunet veya dediğiniz gibi fiber altyapı olmasına dikkat edin.

Hocam annemle babam bu işlerden pek anlamaz. İlk internetimde TTnetti. Yani yaklaşık 15 sene gibi bir zamandır bunların internetini kullanmaktayım. Telefonla internet farklı paket kullanıyordum. En son 1.5 sene önce Hipernete geçmemi teklif ettiler. Modemi ücretsiz verip hızımı normal ADSL 16 Megabitten Hipernet 24 Megabite geçirdiler. Bu sefer telefonla interneti bir paket yaptılar. Ben bizim buradaki ana merkeze gittiğimde zarf atmıştım onlara. Diğer servis sağlayıcılarından arıyorlar. Çok uygun tarifeleri var diye. Bana telefon internet bir paket 65 tl ye 2 yıl boyuna şuanki paketimi verdiler. Sitelerine girdiğimde cayma ikna yazıyor paket adına. 250 dakika alo dünya + Hiper 24 Megabit internet + birkaç detay daha var da benim onlarla pek alakam yok. Fakat o kadar pişman oldum ki uydunete geçmemekle. Bizim binaya bir kutu koymuş türksat. Fakat ben Turktelekomla sözleşme yaptıktan sonra koydular. Daha önce koysalardı kesinlikle geçmezdim. Artık bunlardan bana iyice gına geldi. Beni iyicene soğuttular.

Yaklaşık 2 saat önce yine bunları aradım. Dün geldiklerini 2 dakikada lokal sorunu sorun çözüldü deyip gittiklerini gittiklerinden 1 saat geçmeden telefon hattının yine kesildiğini belirttim. Ayrıca dün akşam bununla ilgili bir daha aradığımı bugünde geri dönüş yapmadıklarını gelmediklerini söyledim. Tekrar yeni bir arıza raporu oluşturdular. Bende haliyle biraz yüklendim. Hala hat değerlerinizde kopmalar var diyebiliyorlar. Kaç oldu arayalı bakalım ne zaman çözebilecekler bu telefon hat sorununu.

Hocam bu ethernet kartlarında 10/1000 ile 10/100/1000 arasında herhangi bir fark var mı? Bu arada önerdiğiniz ethernet kartı perşembeye elimde olur diye tahmin ediyorum. İnşallah o zamana kadar şu telefon sorununu da çözebilirler. Enteresandır ki WIFI bağlantımda hiçbir problem yok. Gayet akıcı ve güzel bağlantım var. Bütün akıllı telefonlar da laptoplar da rahatlıkla sorunsuz sıkıntısız interneti WIFI ile kullanabiliyor. Ne varsa kablolu bağlantıda ve telefon hattında var.

Yarın herhangi bir gelişme olursa size hemen haber vereceğim. Saygılarımı sunar, hayırlı akşamlar dilerim hocam. @Murat5038

Hocam bu ethernet kartlarında 10/1000 ile 10/100/1000 arasında herhangi bir fark var mı?
Yok fark yok. Orada yazmayı unutmuşlar, normalde "/, -" işareti "arasında" anlamına geldiği için aradaki rakamı yazmaya gerek görmemişlerdir.
Realtek
Açıklamada olan Realtek modeli doğru ise verdiğim linkte özelliklerini görebilirsiniz.

Öncelikle regaip kandiliniz mübarek olsun hocam. Pcı-e Pci Express Ethernet Kartı 10/1000 - n11.com Elime ulaştı. Hemen taktım. Sorunsuz bir şekilde bilgisayar açılınca internet geldi. Yaklaşık 1 saat önce taktım. 10 dakika önce sistem discorddayken dondu. Altta googleden 2 tane technopat sekmesi açıktı. Birdenbire ekran kitlendi. Bekledim yaklaşık 2 dakika hiç bir tepki vermedi. Mecburen reset attım. İlkinde ekran gelmedi. Bir daha reset attım. İkinci sefer ASUS ilk ekranda kaldı. Üçüncü reset attım Windows logosunda kaldı. Dördüncü reset attım açıldı. İnternet yine yok. Nasıl bir problemle karşı karşıyayız gerçekten anlamış değilim. :) Elimdeki 2 tane ethernet kablosuyla da 4 tane modem portuna taktım. Fakat hiçbirşey değişmedi. Modem reset attım. Yine aynı. Vakit geçirmeden size hemen yazdım.

Hocam enteresan bişey oldu. İnadına 1 2 reset daha attım. ASUS un ilk ekranından sonra siyah ekranda en sol üstte (-) yanıp sönen beyaz işaret sonrası bir hata yazdı. Tam resmini çekerken ekran Windows logosuna geçti. X1 Vendor birşeyler yazıyordu. Çok uzun bir hata değil. Ortalama ekranın en üst satırının yarısı kadar bir hata. Sonrasında bir reset daha attım. Otomatik onarım başlatılıyor yazdı. Kişisel bilgisayarınız tanılama yapılıyor. Orada gelişmiş seçenekler ile Windows 10 ile devam et seçeneği vardı. Bende Windows 10 ile devam et dedim. Açıldı ve sonrasında yeni aldığım RAM i çıkarttım. Sonra tekrar açtım makineyi. Şuan internet var. Alta resim paylaşacağım. Kafam iyicene allak bullak oldu hocam. :) Acil desteğinize ihtiyacım çok fazlasıyla var. :)

otomatik onarım hatası.jpg

Saygılar @Murat5038

Sağolasın senin de mübarek olsun. Devamlı reset atmak Windows'un bir hata olduğunu varsayıp onarıma geçer. Windows'a geçin onarım yapmadan.
Modem ve kabloları artık oynamayın takılı kalsın aldığın ethernet kartına.
RAM uyumlu ise geri takın. Memtest yapın sonucu paylaşın. HDtune 5.7 ile error scan ve healt kısımlarını testten sonra paylaşın.

Hocam sanırım Windows ta problem var. Laptopta size yazı yazarken masaüstü ekran 5 dakikada kapanıyor. Fakat sadece ekran kapanıyor. Bilgisayar açık uyku modunda değil. Mouse oynattım. Tepki vermedi. Reset attım. Yine Windows logosunda küçük beyaz noktalar dönerken dondu kaldı. Bir daha reset attım. Yine aynısı oldu. Bir daha reset attım. Şimdi Otomatik onarımda yine. Üstteki resimdeki gibi. Normal başlatsam başlayacak fakat gelişmiş seçeneklerden onarım yapma şansım var mıdır hocam? Siz ne öneriyorsunuz? Olmayan sorunlar türemeye başladı hocam. :)

PC yi ilk aldığımda 1.5 ay önce Gskill Ripjaws DDR3 4 GB 1600 MHZ CL9 1.5V Single Sided takılıydı. Ben de aynı RAM i bulamadığımdan 2. el Hi level 4 GB 1600 MHZ CL11 1.5V Single Sided aldım. CPU Z ile kontrol ettiğimde anakart CL değerlerini 11 e dengelemişti. Zaten 2 RAM arasında sadece CL farkı vardı. Memory ve SPD kısımlarında Dual olarak görünüyordu.

Dün akşam internette olmayınca aklıma geldi. Yaklaşık 35 dakika AIDA64 'Sistem Kararlılık Testi' yaptım. CPU,RAM ve MOTHERBOARD seçiliydi. HDD ve GPU seçmedim. 35 dakikanın sonunda görev yöneticisinden de kontrol ettiğimde CPU ların hepsi %100 deydi. RAM lerin de 2 si %100 deydi. CPU sıcaklığı 67 derece idi. Motherboard 37. Keza HDD de o civarlardaydı.

Artık aklıma başka birşey gelmeyince yeni aldığım ethernet kartıyla da sistem kitlendikten sonra internet gidince bende yeni aldığım RAM i çıkarttım.

Bir de ben internet kopuk diye güvenlik duvarını falan komple iptal etmiştim sanırım. Ondan kaynaklı böyle bir problem yaşama durumum nedir? Gerçi en ufak risk taşıyacak bir siteye bile giriş yapmadım masaüstüyle.

Şuan otomatik onarım menüsündeyim. Sizden gelen cevaba göre ya yeniden başlatacağım. Ya da gelişmiş seçeneklerden herhangi bir şey yapma durumum varsa onu yapacağım. Ardından da hemen yeni RAM i de tak derseniz takacağım. Memtest ile RAM leri test ettikten sonra HDTune 5.7 ile error scan ve healt kısımlarını testten sonra paylaşacağım.

Saygılar

Bir de ben internet kopuk diye güvenlik duvarını falan komple iptal etmiştim sanırım. Ondan kaynaklı böyle bir problem yaşama durumum nedir? Gerçi en ufak risk taşıyacak bir siteye bile giriş yapmadım masaüstüyle.
İşte burada hata yapıyorsun. Burada yazılan haricinde birşey yapma ki olabilecek sorun seçenekleri artmasın.
Bu dediğin bilgisayarda yapabilirsan bir format at gelişmiş seçeneklerden onarmaya çalışma daha da içine edebiliyor windows.
Düzgün BIOS ayarlarıyla format atıp verdiğim sürücüleri güncelleyip tabi aynı sistemden bahsediyorsak yükleyip dediğim testleri bir yapın.

Öncelikle hayırlı cumalar dilerim. Hocam kusura bakmayın. Dün geceden beri kontrol ediyorum mesajınıza dönüş yapayım diye. Dün akşam attığım en son mesajdan sonra başlangıç onarma yapayım dedim. Hata verdi. Fakat son mesaja düzenleme yapıp resimi ekleyecektim. Düzenle butonu olmadığından sizin mesaj yazmanızı beklemek zorunda kaldım.

başlangıç onarma hatası.jpg

Bu hatayı verdikten sonra bilgisayarı sıfırlayacaktım. Fakat size sormadan bir işlem daha yapmak istemedim. Bu hatayı alınca mesajı düzenleyip size paylaşamadığımdan dün akşam bilgisayarı kapattım. Şimdi mesajınızı gördüm bende hemen açtım masaüstünü. Şuan laptoptan yazıyorum. İlk başta yine otomatik onarım ardından kişisel tanılamadı dedi. Bilgisayar düzgün başlayamadı yazınca yeniden başlata tıklattım. Şuan masaüstündeyim. Sorunsuz açıldı. Yapmamı istediğiniz bir işlem varsa hemen yapacağım. Format at derseniz de USB yi arkadaşa vermiştim. Şuan elimdekilerin hepsi 4 GB. 8 GB liği arkadaştan almam gerekiyor. Şuan yapmamı istediğiniz birşey varsa hemen uygulayayım. Tek çare format ise arkadaşı arayıp USB yi geri alıp düzenleyip format atacağım. Bu arada şuan için internet var görünüyor masaüstünde.

Önerilerinizi bekliyorum. Saygılar @Murat5038 Hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı