Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam harfiyen dediklerinizi uyguladığım kanaatindeyim. Kusura bakmayın biraz geç dönüş yapıyorum. İnternet bu süreçte baya bi koptu. Birde eksik bilgi vermek istemediğimden uzun süre inceledim mesajı. Bayadır cebelleşiyorum.

Şuan internet var mesela. Reset attığımda geleli 5 dakika oldu. Bi 10 - 20 dakika içinde muhtemelen yine kopacak. Koptuğunda mouse imleci 20 saniyede bir donuyor ve çok yavaşlıyor. Resimler çok net olmayabilir. Elimden geldiği kadar temiz çekmeye gayret sarf ettim.

Ethernet portu ile ilgili inanın hiç farkında değilim genelde hangisini kullandığıma dair. Şuan 4 porttan 1. de kullanmaktayım. Resimleri altta paylaşıyorum.

Hocam AIDA64 ilk defa upload paylaşımı yapacağım. Umarım yanlış yapmamışımdır.

Report.htm

Reset attıktan sonra internet geri geliyor. Fakat 10 dakika ile 30 dakika arası tekrar kendi kendine kopuyor. Büyük yüzdeyle 15 dakika gibi. Akabinde mouse imleci 20-30 saniye aralıkla donma kilitlenme yapıyor ve yavaşlıyor. Bende doğal olarak hemen reset atıyorum. İnternet yine geliyor. Yine aynı döngü devam ediyor. Fakat bu durum Cumartesi gününden beri böyle değil. Yaklaşık 2 gündür bu böyle devam ediyor. Öncesindeki 4 gün Realtek PCIe GBE FAMILY CONTROLLER bile kendi kendine yok oluyordu, geliyordu.

murat hoca.jpg
murat hoca 4.jpg
murat hoca 5.jpg
murat hoca 1.jpg
murat hoca 2.jpg

@Murat5038 Saygılar

Dosya Ekleri

• murat hoca 3.jpg
    murat hoca 3.jpg
    19 KB · Görüntüleme: 174
BIOS'un güncel değil:
http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/mb/SocketAM3+/M5A97_LE_R2.0/M5A97-LE-R20-ASUS-2701.zip
Güncelle. Önceden uyarı vermemiştim değil mi bunla ilgili?
Realtek
Bunu da yükleyin.

Ancak sorun açık modem kaynaklı diğer forum sitelerini de ararsanız görebilirsiniz modeminizin sorunlu olduğunu.
İsterseniz buradan bilgilendirip servise gönderebilirsiniz:
İletişim Bilgileri - Sentim Bilişim
Modem Destek - Sentim Bilişim

Yada telekom ile görüşüp farklı bir modem isteyebilirsiniz. Bütçeniz yeterliyse kendi modeminizi de alabilirsiniz.

Hocam yardımlarınız için çok teşekkürler. BIOS güncellemesini ASUS EZ Flash 2 ile gerçekleştirdim. USB doluydu. Verileri laptopa aktarıp biçimlendirmem uzun sürdü.

Hocam ben Windows Defender Güvenlik Merkezi 'Güvenlik duvarı ve ağ koruması' bölümünü ( etki alan ağı, özel ağ, ortak ağ ) güvenlik duvarlarını komple kapattım. Açmam gerekli midir? Ayrıca 'virüs ve tehdit koruması ayarları' bölümünü ( gerçek zamanlı koruma, bulut tabanlı koruma ve ortak örnek gönderimi ) seçenekleri ayarları açık kalsın mı?

Bir de hocam ben ethernet kablosunda sorun vardır diye kenarda duran yenisini takmıştım. Yenisiyle de aynı sorunu vermişti. Bende kablolarda belki sorun vardır diye kasaya bağlı olan ucu çıkarıp laptopa taktım. WIFI kapattım. Ardından sorunları gider deyince ethernet kablosuyla internete bağlanabilmiştim. Çok uzun süre denemedim. Fakat hem video izledim. Aynı anda download yaptım. bi 15 20 dakika öyle kullandım. Hiçbir problem yaşamadım. Kabloyu takıp uzun bir süre laptopta denememin çözümü tam bulmakta bize bir yardımı dokunabilir mi? Açıkçası kasaya bağladığım kabloyu laptopa takıp sorunsuz internete bağlanınca anakartın LAN RJ 45 portunda bir problem olduğunu düşünmüştüm. Temassızlık gibi. BIOS ayalarını default yaptığım için güncelledikten sonra BIOS ayarlarıyla ilgili aklımda bir şüphe kalmadı.

Paylaştığınız Realtek sürücüsünü ben 3 gün önce indirmiştim. En son bana söylediğiniz işlemleri gerçekleştirirken Realtek PCIe GBE Family Controlleri devre dışı bırakıp sildikten sonra windows kendi sürücüyü yüklediği için sürüm olarak aygıt yöneticisi özelliklerde 10.1.505.2015 gözüküyor. Sürücü tarihi de 5.05.2015. Bende sizin paylaştığınız yerden en üstteki son sürümü indirmiştim Realtek için. Her ihtimale karşı bir kere daha temiz indireyim. İndirdikten sonra rarı masaüstüne atmıştım. Ardından masaüstüne klasöre çıkartmıştım. Klasörden direk setupla yüklesem bir sıkıntı olur mu? Yani o klasörün masaüstünde olmasının bir sakıncası var mı? Bir yere kopyalamaya gerek var mı? İçinde iki adet setup var. Biri Asus Setup, diğeri Realtekin. İkisinin oluşturulma tarihleri aynı 2018. Fakat dosya sürümleri farklı. Hangisini yüklemeliyim?

Hocam sorun kesin modemden mi diyorsunuz. 1 Haftadır o kadar çok yer araştırdım ki şunu çözebileyim diye hocam. Sabah akşam bununla uğraşıyorum. Sizi de en başta düzgün etiketleyememişim :)

Bu arada 'Olay Yöneticisi' hatalarını sizinle paylaşacaktım. Unutmuşum hemen onları da paylaşayım.

olay görüntüleyicisi 1 .jpg

olay görüntüleyicisi 2.jpg

teşekkürler murat hocam.jpg

Hocam ben Windows Defender Güvenlik Merkezi 'Güvenlik duvarı ve ağ koruması' bölümünü ( etki alan ağı, özel ağ, ortak ağ ) güvenlik duvarlarını komple kapattım. Açmam gerekli midir? Ayrıca 'virüs ve tehdit koruması ayarları' bölümünü ( gerçek zamanlı koruma, bulut tabanlı koruma ve ortak örnek gönderimi ) seçenekleri ayarları açık kalsın mı?
Standart ayarlarda kalsa daha iyi olur. Hatırlamıyorsan servis düzenleyici öneririm.
Bu arada 'Olay Yöneticisi' hatalarını sizinle paylaşacaktım. Unutmuşum hemen onları da paylaşayım.
Paylaşmana gerek yok, Aida hepsini hallediyor. O resim olarak da atılmaz zaten :)
Paylaştığınız Realtek sürücüsünü ben 3 gün önce indirmiştim. En son bana söylediğiniz işlemleri gerçekleştirirken Realtek PCIe GBE Family Controlleri devre dışı bırakıp sildikten sonra windows kendi sürücüyü yüklediği için sürüm olarak aygıt yöneticisi özelliklerde 10.1.505.2015 gözüküyor. Sürücü tarihi de 5.05.2015. Bende sizin paylaştığınız yerden en üstteki son sürümü indirmiştim Realtek için. Her ihtimale karşı bir kere daha temiz indireyim. İndirdikten sonra rarı masaüstüne atmıştım. Ardından masaüstüne klasöre çıkartmıştım. Klasörden direk setupla yüklesem bir sıkıntı olur mu? Yani o klasörün masaüstünde olmasının bir sakıncası var mı? Bir yere kopyalamaya gerek var mı? İçinde iki adet setup var. Biri Asus Setup, diğeri Realtekin. İkisinin oluşturulma tarihleri aynı 2018. Fakat dosya sürümleri farklı. Hangisini yüklemeliyim?
İndirdiğini biliyorum gördüm zaten :) Masaüstüne çıkarıp kurulması lazım tabi. Ancak içinde ASUS olamaz Realtek'in sürücüsü çünkü. Çıkarttığın ana klasörde sadece bir kurulum programı olur onunla kuracaksın, içlerinde farklı setuplar olabilir onları elleme.
Bir de hocam ben ethernet kablosunda sorun vardır diye kenarda duran yenisini takmıştım. Yenisiyle de aynı sorunu vermişti. Bende kablolarda belki sorun vardır diye kasaya bağlı olan ucu çıkarıp laptopa taktım. WIFI kapattım. Ardından sorunları gider deyince ethernet kablosuyla internete bağlanabilmiştim. Çok uzun süre denemedim. Fakat hem video izledim. Aynı anda download yaptım. bi 15 20 dakika öyle kullandım. Hiçbir problem yaşamadım. Kabloyu takıp uzun bir süre laptopta denememin çözümü tam bulmakta bize bir yardımı dokunabilir mi? Açıkçası kasaya bağladığım kabloyu laptopa takıp sorunsuz internete bağlanınca anakartın LAN RJ 45 portunda bir problem olduğunu düşünmüştüm. Temassızlık gibi. BIOS ayalarını default yaptığım için güncelledikten sonra BIOS ayarlarıyla ilgili aklımda bir şüphe kalmadı.
Hangi portttan söz ettin tam anlamadım ancak araştırmalarımda modem portunda dediğin durum olduğu gözüküyor o yüzden değiştirirler büyük ihtimal farklı port lehimlerler.
Hocam sorun kesin modemden mi diyorsunuz. 1 Haftadır o kadar çok yer araştırdım ki şunu çözebileyim diye hocam. Sabah akşam bununla uğraşıyorum. Sizi de en başta düzgün etiketleyememişim :)
Ben demiyorum kullanıcılar diyor. Sendeki durum da aynı yolu gösteriyor o yüzden modem sorunlu açık. Baştan zaten donanımsal olduğu anlaşılıyordu konu başında yazdıkların.

Ek bir not: İlk resimde güç kabloları vs. hepsi iç içer ve karmaşık gözüküyor. Modemi onlardan uzak tutarsan iyi olur.

@Murat5038 Hocam kusura bakmayın. 1 haftadır uğraşmaktan kafa iyice gitti. Tam açıklayamadım galiba :) . Anlayamadığım bir nokta var. Modeme takılı olan ethernet kablosunu hiç ellemedim. Size resmini atmıştım. Aynı port 1. portta takılı. Kasaya takılı olan öbür ucu çıkartıp laptopuma taktım. WIFI kapattım. Yaklaşık 2 saattir sorunsuz bir şekilde ethernet kablosuyla kullanmaktayım.Hocam problemden tam emin olmak için aklıma 1 haftadır türlü türlü senaryolar geliyor. Aslında şunu demek istedim;

1_ Acaba laptoptan internete sorunsuz ethernetle bağlanabilmem problemin modemden kaynaklanmadığı anlamına gelebilir mi?
2_ Anakartın LAN (RJ 45) portunda bir problem temassızlık vs. olma durumu olabilir mi?
Bu durumu test edebilmek için kasayı bir arkadaşımın evine götürüp onun modeminde denemeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
3_ Paylaştığınız Realtek i sıfırdan indirip rar içindeki klasörü mouseyle masaüstüne sürükledikten sonra söylediğiniz gibi Realtek setupu yükleyip bir kere daha müsait olur olmaz deneyeceğim.
Fakat ben yaklaşık 3 gün önce ilk Realtek setupu yüklemiştim. Problem devam edince Asus setupla denemiştim. Problem yine devam etti. Yine de son kez daha deneyeceğim.
4_ Ben kasayı yaklaşık bir buçuk ay önce internet kafe işleten arkadaşımdan almıştım. Kasa yaklaşık 4 senelik kasa. Bileşenler ayrı ayrı 12 tane kasa toplanmıştı o zaman. 1.5 - 2 seneye yakın kafede aktif olarak kullanıldı. Ardından kafeyi kapattılar. 2 sene de arkadaşının deposunda jelatinli temizlenmiş bir şekilde kasa hazır halde bekledi. Bende 1.5 ay önce elinde son kalan 2 3 kasa kalmıştı. Bir tanesini satın aldım. Bu 2 sene boşta bekleme sürecinde kendi kendine birşey olmuş olamaz sanırım kasaya?
5_ En olmadı yeni bir ethernet kartı alsam WIFI li modeme bağlanmakta sıkıntı yaşarmıyım acaba? Onu da denemeyi düşünüyorum. Öncelikle denemek maksatlı herhangi bir arkadaşımdan bulabilirsem deneyeceğim. Sizce mantıklı mı?
6_ Modemi göndermeden sorunu çözebilirsem çok iyi benim için. Aksi halde telefon harici o da anca salonda internete bağlanamayacağım. Modemi teslim ettikten sonra beni tahminimce uzun bir tamir süresi olabileceğinden internetsiz kalmakta istemiyorum.
7_ Hiçbir çare bulamazsam tabikide mecburen modem alacağım. Fakat şuan o masrafa girmekte istemiyorum açıkçası. Tamamen çaresiz kalırsam son seçeneğim yeni modem almak. Önceki modemimi yazlıkta bırakmıştım. Onu da geri getirme imkanım olursa vakit bulursam en olmadı onunla da bir denemek istiyorum.

Başınızı ağrıttığım için lütfen kusuruma bakmayın @Murat5038 . Siz olmasanız bu kadar ileriye gitmem mümkün değildi. ALLAH razı olsun. Sizin ne kadar ilgili ve bilgili olduğunuzu bildiğimden aklımdakileri sorup sizden biraz daha bilgi edinmek istedim.

Saygılar

2_ Anakartın LAN (RJ 45) portunda bir problem temassızlık vs. olma durumu olabilir mi?
Bu durumu test edebilmek için kasayı bir arkadaşımın evine götürüp onun modeminde denemeyi düşünüyorum. Sizce mantıklı mı?
Deneyebilirsin ama sorunsuz bağlanacaktır :) Tabi çok fazla çıkar tak yapıldıysa içindeki teller çok geri çekilmiş de olabilir görmediğimden bu siz bilebilirsiniz.
1_ Acaba laptoptan internete sorunsuz ethernetle bağlanabilmem problemin modemden kaynaklanmadığı anlamına gelebilir mi?
Standart bir modem olsa sadece sende sorun olsa araştırırdık ama dediğim gibi diğer kişilerde de sorun oluşmuş.
3_ Paylaştığınız Realtek i sıfırdan indirip rar içindeki klasörü mouseyle masaüstüne sürükledikten sonra söylediğiniz gibi Realtek setupu yükleyip bir kere daha müsait olur olmaz deneyeceğim.
Fakat ben yaklaşık 3 gün önce ilk Realtek setupu yüklemiştim. Problem devam edince Asus setupla denemiştim. Problem yine devam etti. Yine de son kez daha deneyeceğim.
İçinde Asus setup dediğim gibi bulunmaz dediğim yerden indirdiyseniz.

8sd4f84sd894f9sd4f.jpg

Gördüğünüz gibi setup bir adet ve buradan kurulacak klasör içerisinde de quick install kısmında nasıl kurulacağı bellidir.
4_ Ben kasayı yaklaşık bir buçuk ay önce internet kafe işleten arkadaşımdan almıştım. Kasa yaklaşık 4 senelik kasa. Bileşenler ayrı ayrı 12 tane kasa toplanmıştı o zaman. 1.5 - 2 seneye yakın kafede aktif olarak kullanıldı. Ardından kafeyi kapattılar. 2 sene de arkadaşının deposunda jelatinli temizlenmiş bir şekilde kasa hazır halde bekledi. Bende 1.5 ay önce elinde son kalan 2 3 kasa kalmıştı. Bir tanesini satın aldım. Bu 2 sene boşta bekleme sürecinde kendi kendine birşey olmuş olamaz sanırım kasaya?
Korozyon oluşmuş olabilir iç bakım ve kontroller yapılabilir. Ancak dediğim gibi görmeden derecesini bilemem.
5_ En olmadı yeni bir ethernet kartı alsam WIFI li modeme bağlanmakta sıkıntı yaşarmıyım acaba? Onu da denemeyi düşünüyorum. Öncelikle denemek maksatlı herhangi bir arkadaşımdan bulabilirsem deneyeceğim. Sizce mantıklı mı?
Faydası olacağını zannetmiyorum. Hazırda varsa o şekilde bir ethernet kartı olabilir ancak anakarttaki özellikte piyasada pek bulamayacaksınız.
6_ Modemi göndermeden sorunu çözebilirsem çok iyi benim için. Aksi halde telefon harici o da anca salonda internete bağlanamayacağım. Modemi teslim ettikten sonra beni tahminimce uzun bir tamir süresi olabileceğinden internetsiz kalmakta istemiyorum.
Farklı bir modem arkadaşından alıp resetleyip kendi bilgilerinizle deneme yapabilirsiniz modemde sorun olduğunu bilmek için.
Başınızı ağrıttığım için lütfen kusuruma bakmayın @Murat5038 . Siz olmasanız bu kadar ileriye gitmem mümkün değildi. ALLAH razı olsun. Sizin ne kadar ilgili ve bilgili olduğunuzu bildiğimden aklımdakileri sorup sizden biraz daha bilgi edinmek istedim.
Rica ederim, istediğiniz kadar soru sorabilirsiniz. Doğru dille açıklayıcı oldukça okunur bir yazı ile her zaman yardımcı olurum.

Hocam arkadaşımın evine sadece kasayı götürdüm. Onun kablolarını ve modemini kendi kasama bağladım. (Uydunet modemi ve internetini kullanıyor.) Bilgisayar açılır açılmaz internet direk geldi. Ancak 30 dakika sonra internet aynı sorunla yine koptu. Reset attım. İnternet yine yoktu. Söküp arkadaşın kasayı geri taktık. Onda internet yine vardı. Şuan için son durum bu. Fikirlerinizi merakla bekliyorum.

Saygılar @Murat5038

@Murat5038 Hocam,
Sizi bilgilendirmeyi unuttuğum bir detay var. Evde SIEMENS Gigaset A140 telsiz telefon kullanmaktayız. Fakat uzun zamandan beri telefonu hatlardaki problemlerden dolayı kullanamamaktaydık. Arama yapamıyorduk. Kimsede bizi arayamıyordu.

Telefonla interneti aynı pakette kullandığımızdan 444 0 375 numarasından arıza kaydı oluşturdum. Yaklaşık 1 saat içinde arıza ekibi geldi. Ekipler apartmanın girişinde bulunun kutudan bizim daireyi kontrol ettiler. Lokal olmadığından telefonunuz çalışmıyor, dediler. Sorunu yaklaşık 5 dakika gibi çok kısa bir süreçte çözdüler. Bir daha problem yaşarsanız bilgi verdiğiniz takdirde yine geleceğiz dediler. Yaklaşık 1 saat sonra yine problem oldu. Tekrar arıza raporu oluşturttum. Muhtemelen yarın yine gelirler.

Bu arıza raporunu oluşturturken telefonda görüştüğüm bayan;

Ağ Bağlantıları / Ethernet Özellikleri / İnternet Protokolü Sürüm 4 (TCP/IPv4) seçeneğinden DNS ayarları otomatikken kendi verdiği değerleri yazdırttı. Ben genelde DNS ayarlarıyla pek oynamadan otomatik olarak kullanmaktaydım.

Aklıma takılan bir nokta var. Bugün gün boyu internetimde sebebini anlayamadığım şekilde herhangi bir kopukluk olmadı. Yani inanın ben bu işen hiçbir şey anlayamadım :)

Sebep tespitinde telefon hattındaki problemden kaynaklı internet gidiyor, diye düşündüm. Fakat telefondaki problem internetimin kopma sorunlarından çok daha önceydi. Ayrıca 2 gün önce kasamı arkadaşıma götürdüğümde onun modemini ve ethernet kablosunu taktığımda bilgisayar açılır açılmaz internet geldi. Yaklaşık 30-45 dakika sonrası da onda da daha önce söylediğim gibi internet koptu. Anakartın LAN RJ(45) portunda sorun tespitini düşünürken bugün de hiç bağlantıda kopma olmadı :)

Ben her ihtimale karşı önerdiğiniz ethernet kartının siparişini vereceğim. Fakat sipariş vermeden önce bu bilgiler dahilinde görüş ve fikirlerinizi sabırsızlıkla bekliyorum. Siz onay verdiğiniz an siparişi vereceğim.

Son olarak 'Olay Görüntüleyicisi' ardından 'Özel Görünümler' ve 'Yönetim Olayları' bölümünde dün yani ayın 19'unda aldığım bir çok hata ve uyarı mevcut. Bu hata ve uyarılardan kaynaklı bir problem olma ihtimali olabilir mi? AIDA64 raporumu ekliyorum. Müsait olduğunuzda inceleme imkanınız olursa çok sevinirim.

AIDA64 HTML Raporu.htm

Saçmaladığım yerler olmaması adına elimden geldiği kadar özenli davranmaya çalıştım. Eğer bir yanlışım olduysa saatin azizliğine verin lütfen :) Yardımlarınız için tekrar tekrar teşekkürler...

Saygılar

İk söylediğin kısmı yani önceden beri o telefon sıkıntısını bildirmemen önemli hatalardan. Telefonda olan haayı çözdüğünüzde modemde ki sorun da en aza inecektir. Telekomun verdiği dns numarası kendi DNS'leridir. Modemlerinde yazılımsal ve diğer forumlarda dedikleri gibi port sorunları olduğundan en son olarak pahalı olsa da değiştirmenizgerekecek ama ethernet kartı ucuz onu alıp da en azından şüpheyi kaldırmış olursunuz bilgidayarda sorun olmadığını.
Tekrar aradığında gelip telefon sorununu çözdüler mi peki onu haberdar ederseniz o daha önemli çünkü. Splitter mümkünse eski olanlardan değil yenilerden kullanın.
Ethernet sürücünü kurmadığın gözüküyor bu arada.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı