Hocam anlatmaya başlıyorum.
Sabah genel merkeze gittim. Girişte güvenlik görevlisi çözüm masasıyla ilgili numara verdi. Şansıma da arkadaş çok ilgili,sakin ve nayif biriydi. Ben zaten telefon numaramı söyleyince birde daha birkaç cümle kurmadan, siz hiç merak etmeyin. Sistemde hepsini zaten gördüm. Tüketici haklarına gideceğinizi de söylemişsiniz, dedi. Notlardan bütün problemlerinize ulaştım, dedi. Hemen Santral saha ekibi yetkilisini aradı. Bilgiyi verdi ve müsait olur olmaz adrese uğrayıp gereken işlemleri yapmalarını söyledi. Ardından ben eve geldim. Biz senelerdir aynı dairede oturuyoruz. Fakat sistemde benim dairem yerine en üst kattaki daire numarası görünüyormuş.
Santraldeki arkadaş beni aradı. Bu bilgiyi verdi ve apartman içi ankastreye kadar kontrol ettiklerinde herhangi bir problem olmadığını, apartman içindeki ankastrede bağlantılarda sürekli short olma yani kopma olduğunu belirtti. Bizim binada çok eski bir bina. Ankastrede haliyle kablolar dışarlarda sallanıyor. Bir de çok fazla kiracı gelip sonra taşınıp yenisi gelince her gelende telefon hattı bağlatınca hat bağlamaya gelen arkadaşlar işlerini yaparken kutuyu iyice içinden çıkılmaz hale sokmuşlar.
Santral yetkilisi arkadaşta sizden tek ricam var. Lütfen elektrikçiye yeni 0 dan temiz bir hat çektirin. Ankastre hem açık hemde çok fazla kablo var ve hatlar karmakarışık dedi. Buradaki en ufak bir kısa devre bırakın bu ankastreyi genel santrale kadar kısa devre yapabilir dedi. Muhtemelen bundan kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz dedi. Veya ankastreden evinize gelen telefon kablosunda kopukluk ya da temassızlık olabilir dedi. Birde acilen genel merkezden nakit işlemi yapıp, telefon ve hattını kendi dairenize geçirmeniz lazım dedi.
Bende telefon konuşması biter bitmez, hemen genel merkeze tekrar gittim. Sabah görüştüğüm yetkiliyle konuştuk. Bana ufak bir kağıt verdi ve bu kağıtla alta nakil işlemine geçip bilgilerinizi güncelleyin, dedi. Verdiği kağıtta ''BBK düzeltme olarak nakil girilecek. Ücret çıkarsa düşümü yapılacak.'' yazıyordu. Bende bir alt kata inip nakil işlemi için sıra alıp nakil işlemini yapan bayan arkadaşa kağıdı verdim. Bayan kağıdı veren arkadaşı aradı teyitledi. Bir kağıda imza attım. Bayan tamamdır dedi. Bende oradan çıktım.
Ardından hemen santral yetkilisi arkadaşı aradım. Nakil işlemini gerçekleştirdiğimi ve eve gidip hemen elektrikçiye 0 dan telefon hattı çektireceğimi belirttim. Kendisi de bana işlem biter bitmez dönüş yapın. Elektrikçi kabloların uçlarını açık bıraksın. Üstüne de daireyi yazsın. Ben arkadaşları yollayıp hattınızı bağlatacağım dedi. Eve geldim hattı bağlattım. Yaklaşık 30 metreye yakın kablo gitmiş. Yapan arkadaş 35 dedi de pek zannetmiyorum o kadar gittiğini. 2 saate yakın uğraştı. Kabloları tertemiz düzgün bir şekilde ayarladı. 110 TL bir masraf çıktı.
Akabinde santral yetkilisini tekrar aradım. Hattı çektirdiğimi söyledim. En kısa zamanda ekip gönderceğini söyledi. 1 saat gibi bir zaman dışarıdaydım. O süreçte ben aradıktan çok kısa süre sonra arkadaşlar gelip hattı bağlamışlar. Nakil işleminden dolayı haliyle ev telefonunu arayınca kullanılamamaktadır, diyordu. Fakat modeme baktığımda ne DNS yanıyor ne de İnternet ışığı yanıyordu. Bende santral yetkilisini tekrar aradım. Ekibi tekrar yönlendireceğini söyledi. Ekip yine geldi. Yeni çekilen hattın ucundaki splittere bağlanan ufak plastik girişte problem varmış.
Bu esnada hattı çeken elektrikçi çocuğu da çağırmıştım. Ekipteki çocuklar da biraz espri yaptılar elektrikçiye. Her neyse elektrikçiyi geldiği gibi yolladım. Arkadaş yeni hat kablosunun uç kısmından içe yarım metre falan kesti. Ek girişli bir kablo bağladı. Bantladı ve taktı. Işıklar geldi. Fakat muhabbet etmekten internetin gelip gelmediğini kontrol etmedik.
Arkadaşlar çıktılar. Bende işe doğru arabayla giderken santral yetkilisi arkadaşı teşekkür etmek için aradım. Yetkili modeme bağlanamadığını IP alamadığını söyledi. Şansıma da ışıklarda önde duran araba Türktelekom arabası. İçinde bizim ekip.
Arabadan indim. Onların arabanın camı açıkken telefonu verdim. Konuştular yetkiliyle ve eve geri döndüler. Babam evdeydi. Artık orada ne yaptılar pek bilemiyorum. Ben eve geldiğimde babam bilgisayarı kapatmamıştı. Altta modem arayüz sayfasının açık olduğunu gördüm. Babama ne yaptıklarını sorduğumda. Pek anlamadım, hızlı hızlı birşeyler yazdılar. 5-10 dakika uğraştılar. Yaptılar ve gittiler dedi. Sonunda internetime kavuşmuş oldum.
Bilgisayarcı arkadaşa gelecek olursak, Pazartesi veya Salı ses kartı gelecek, demişti. Ararsın bilgi alıp geldiğinde gelirsin hallederiz, demişti. 1 saat önce falan aradım. Şuan şehir dışında olduğunu, Çarşamba veya Perşembe geleceğini, gelir gelmez halledeceğini söyledi. Bende Perşembe son gün mü diye zarf attım. Cuma diyelim ona, Cuma Cuma dedi. Bende Perşembe'ye en geç halledelim dedim. Üstüne bana diyor ki, mesaj atarmısın aklımda kalsın.
Adam üslup, hal,hareket ve tavır olarak sakin birine benzediği için bende pek üstelemedim açıkçası. Yani şu anakartı ilk aldığımdan beri. Bu kadar zaman bekletipte 3 kuruşluk ses kartıyla beni kandıracağını zannetmez herhalde. Yarın bildirim mesajı atarken ona tekrar '' Yakışıklı bir ses kartı bekliyorum.'' yazacağım.
Hocam yazı biraz uzun oldu. Fakat detaylarıyla olan biten herşeyi anlatmak istedim. Yani haybeye 110 TL den olduk. Neyse çıkacağı varsa her türlü çıkacak. Üstüne bir de şimdi bunlar nakil işlemi de yaparken 29 TL ücret görmüştüm sitede. Onu kesin yansıtırlar. Onu sildirmek için de kesin savaş vereceğim. Neyse neticede şuan evdeki internet ve telefonla ilgili olan prizler dahil herşey yenilendi. 0 dan da hat çekildi. Yani bundan sonraki en ufak bir problemde herşeyimi yenilediğimi problemin tamamen kendilerin kaynaklandığını Telekoma ileteceğim.
Şu ilk bitmek tükenmek bilmeyen sorunlardan beri başımdan geçenlerle ilgili ve yukarıda yazdıklarımla ilgili duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim?
@Murat5038 hocam.