Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam kusura bakmayın. Dışarıda olduğumdan telefonla size cevap yazarken şarjım bittiğinden ancak şimdi cevap verebiliyorum. 400/500 civarı bütçe ile anakart işlemci yükseltme tavsiyeniz nedir acaba?

Şuanki bozuk anakart bildiğiniz üzere ASUS M5A97 LE R2.0 idi. Hali hazırdaki işlemcimde FX 6300. Ekran kartım Saphire Dual X 6850. Ramler 1x 4 GB DDR 3 1600 MHZ Gskill Ripjaws CL9 1.5V ve 1X 4 GB DDR 3 1600 MHZ Hi Level CL11 1.5V. 1 TB WD Blue HDD. Kasa ve güç kaynağı da hiç sevmediğim marka maalesef Everest:(

Yarın müsaitse arkadaştan kasayı alacağım. Bizim buradaki bir bilgisayarcıyla tamir konusunda görüşmeyi düşünüyorum. Eğer 75-100 tl civarı bir fiyat verirse bir de yaptıktan sonra herhangi yeni problemde garanti verirse sizce yaptırmalı mıyım? Yoksa hiç bu bozuk anakartla uğraşmadan yeni bir anakart mı almalıyım? Eğer diyorsanız o anakartla hiç uğraşma yenisini al diye masraf yapmadan sadece anakart alsam AM3+ olarak CPU,RAM ler ve GPU ile en uyumlu hangi anakartı almalıyım? Birde AM3+ anakartların 0 ları piyasada neredeyse hiç yok. Sadece size linkini attığım Gigabyte GA-970A-DS3P AMD Anakart Anakart 0 olarak bulabildim. Kasayı götüreceğim bilgisayarcı da bu arada benim Hi level RAM i satın aldığım bilgisayarcı. Eğer 2. el anakart alırsam da yani alabilirsin derseniz de oradan almayı düşünüyorum. Neticede bir alışverişimiz oldu. Zaten 2. el almadan önce de baştan uyarılarımı konuşmalarımı yapmadan almam. Bir sorun anında yardımcı olmayacaklarsa başım böyle dertlerden kurtulmayacaksa bir anlamı yok.

Aslında tabiiki de gönlüm güncel sistemden yana. Fakat biliyorsunuz evlilik işlemleriyle uğraşıyorum söylemiştim size. Şuan için beni idare edecek şekilde çok aşırı masrafa girmeden sistemi en iyi hangi seviyelere çıkartabilirim?

Ne yapacaksam tamamen bu sorulara vereceğiniz cevaplar doğrultusunda yapacağım.

Saygılar @Murat5038 hocam. Hayırlı akşamlar dilerim.

Dediğin anakart haricinde sıfırlar var ancak pahalı. O dediğini alabilirsin fazla masrafa girmeyeyim diyorsan.
Yaptırmaya garanti veriyorsa çalışacağına dair sorun yaşamayacağına dair onu da yapabilirsin. Yani bu sana kalmış bir durum bütçen ona yetiyorsa onu alman daha sağlıklı olur.

2. el olarak dediğin kişide uyumlu anakartlar varsa onları da tabi düşünebilirsin.

Bunlar pek güncel sayılmaz ama önceki söylediğim fiyat RAM dahil değildi Ram'ler DDR4 olacaktı 200'den başlıyorlar :)
Amd A8 7650K X4 3.3GHz Soket FM2+ İşlemci - incehesap.com
296
Gıgabyte Fm2 A88x Ddr3 F2a88xm-ds2 O/b Vga Glan Raid Dvı 4x Sata3 - n11.com
203

Hocam benim size attığım model de zaten Gigabyte-970a-DS3P Gigabyte 970A DS3P 1066mhz-2000mhz(OC) AM3+ ATX Anakart en uygununu uzun bir araştırma sonucu 355 tl olarak Sinerji'den bulabildim. :) Yani bir çok model araştırdım. MSI, ASUS, ASROCK ve GİGABYTE seçeneklerden FX 6300 ile kullanabileceğim AM3+ 0 anakart olarak Gigabyte bulabildim. Nanokatalog sitesinde de ASRock 970M Pro3 AMD 970 Soket AM3+ Micro ATX 64GB DDR3 Anakart 90-MXGXE0-A0UAYZ - Nanokatalog ASROCK'un bu anakartı mevcut. Webdenal sitesinde keza Gigabyte'ın yukarıda Sinerji linkindeki modeli mevcut. İtopya'da sadece MSI 970 GAMING modeli var. Fiyatı 500 tl. N11 ile Gittigidiyor sitelerinde AM3+ göremedim gibi. Bazı uygun fiyatlı modeller var. Fakat yeni anakart alacaksam da benim bozuk anakarttan daha kötü bir model almak ta istemem. İnventus'ta AM3+ yok. Bizdehesaplı sitesinde sadece AM3+ olarak Gigabyte' ın aynı modeli var. Eksen bilgisayarda AM3+ yok. Ebrar bilgisayarda AM3+ yok. Teknobiyotikte Gigabyte'ın aynı modeli var. Bir de ASROCK'un Asrock 970A-G/3.1 AMD 970 2400MHz O.C DDR3 ATX Anakart (ASR970A-G31) - Anakart - Bilgisayar Bileşenleri 420 TL'lik bir anakartı var.

Ben daha önce AMD hiç kullanmadığım için soketler konusunda pek bir bilgim yoktu. Verdiğiniz bilgilerle birlikte şu 3 gündür araştırmadığım yer kalmadığı için eski AMD sistemlerle ilgili az çok bilgi sahibi oldum. :) Misal vermek gerekirse, sizin önerdiğiniz anakart ve işlemciyi sistemin kalanıyla kullanmakla, benim anakart ve işlemciyi kullanmak arasında çok büyük bir performans farkı var mıdır?

Aslına bakarsanız sizin önerdiğiniz anakartın fiyatı gerçekten çok uygun. AM3+ anakartın 0 ını bulmak bir mesele. Fiyatını uygun bulmak başka bir mesele. :) Bundan sebeple söylediğiniz gibi tamirini yapıp garanti verecekse kendi anakartımın tamirini veya RAM'ı aldığım bilgisayarcıda inşallah 2. el CPU ve RAM lere uyacak şekilde AM3+ güzel bir anakart bulabilirsem alıp sizi de içinde kaldığım bu işkence durumdan kurtaracağım. :)

Herhangi bir gelişme olması durumunda hemen bilgisini vereceğim. Bu forum sizler gibi @Murat5038 temiz kalpli, koca yürekli,bilgili ve yardımsever hocalarla güzel.

Saygılarımı sunar, hayırlı akşamlar dilerim.

Fiyat araştırmasını yapıp bakıyorum zaten de am3+ evet pek kalmadı Klanlar da uçuk fiyatta.
Bütçe RAM'le beraber 600 civarlarına çıkıyor İntel 1151 olan ama bütçen bu kadar yoksa evet tamir veya söylediğim ikili kombinasyonu da düşünebilirsin. Söylediğim kombinasyon performans olarak senin sistemden biraz daha fazla ama abartı derece değil. Bu yüzden 200TL fark daha çıkmasaydı aradaki fark daha çok açılacaktı performans bakımından.

Herhangi bir gelişme olması durumunda hemen bilgisini vereceğim. Bu forum sizler gibi @Murat5038 temiz kalpli, koca yürekli,bilgili ve yardımsever hocalarla güzel.
Estağfirullah elimizden geldiğince yardımcı oluyoruz sağolun bu düşünceler için ;)

Hocam bence yeri ve zamanı geldiği zaman saçma sapan egolarımızı yenip insani duygularımızı da belli etmeliyiz. Hepimiz insanız. Ben sizin ve sizin gibi bilgili bazı arkadaşların yazılarınızı,konularınızı, düşünce ve yorumlarınızı çok uzun zamandan beri elimden geldiği kadar en ince detayına kadar anlayabileceğim şekilde kendimi adapte ederek takip ediyorum. Bu doğrultuda en ufak bir problemimde bile sizden yardım istediğimde sizde benden yardımızı esirgemiyorsunuz. Buradaki bazı arkadaşlar sanki siz burada onlara yardım etme mecburiyetindeymişsiniz gibi, üslubuna dikkat etmeden, sizin bilgi,tecbüre ve deneyim olarak 10 da 1 iniz olmayan insanların bırakın teşekkür etmeyi saçma sapan yorumlarını gördükçe, ben oraya yazı yazmamak için kendimi çok zor tutuyorum açıkçası. Sizin ona yardım etmek için yazdığınız yorumları, verdiğiniz fikirleri ve paylaştığınız düşünceleri baz almak yerine işte 'Siz çok sertsiniz?', yok efendim 'Niye küçümser konuşmalar yapıyorsunuz?' gibi saçma sapan yorumlar gördükçe benim bütün tellerim atıyor. Ve çok basit bir şeyi detaylıca anlatıp, örnekler de vermenize rağmen etliye sütlüye karışmadan yapılması gerekenleri sizden beklemeleri bana çok saçma geliyor. Önceden bunlarla ilgili açılmış saçma sapan konular da var. Onları hiç hatırlamak dahi istemiyorum. Yorum yapmamak için PC yi kapatmıştım. O sıra yorum yapsam banlanabilirdim. O kadar sinirlenmiştim. Bunu uzun zamandan beri söylemek istiyordum. O konuya yorum yapamayınca açıkçası içimde patlamıştı. :) En azından şuan size söylemiş olayım da, içimi rahatlatayım. Her neyse konudan daha çok uzaklaşmayayım. Anlatmak istediğim bizim insanlar kılını kıpırdatmadan 'Zaten konu açsam onlar herşeyi yaparlar' düşüncesinden çıkıp, orada sizin anlatmaya çalıştığınız şeye odaklanmalı ve üzerine düşen görevi de sizin buradaki yükünüzü hafifletmek ve sizleri de çok yormamak adına yapmalılar. Bende bu bağlamda konuşmalarımı biraz uzun tutuyorum. Elimden geldiği kadar size ne kadar çok bilgi verirsem, sizi boşu boşuna yormamış, problemle ilgili sorunları hem en aza indirgemiş, hemde gereksiz mesaj kirliliğini ortadan kaldırmak maksatlı mesajlarımı detaylı, gerekli bilgilerle ve uzun tutmaya çalışıyorum. Bu paragrafta biraz konuların dışına çıktığım için şimdiden özür dilerim. Fakat artık kendimi tutamadım. İçimdekileri en azından sizinle paylaymış olayım. :)

Hocam aslında amacım zaten sizin de bana uzun zamandan beri söylediğiniz gibi DDR4 bir sisteme geçiş yapabilmek. Burada Anakartın bozulması sebebiyle(Arkadaş 150 TL dedi fakat ben onu 200 TL olarak kendisiyle konuşarak güncellemeyi düşünüyorum. Neticede benden kaynaklı bir problem yok.) 200 TL gibi bir bütçe oluştu. Ben bu eski kasayı 2 ay önce birazda onun durumu iyi olmadığı için ondan hem ona bir nebze destek olmak amaçlı, hemde benim işimi bu sistem göreceği için aldım. Yoksa taksitle şartları biraz daha zorlayıp hazır kasa da alabilirdim. Fakat aldığımdan beri siz çok iyi biliyorsunuz ki, sorunlar başımdan eksik olmadı. :) Arkadaşın maddi durumundan dolayı da açıkçası sistemi geri vermek istemedim. Kasayı da hiç kullanamadığımdan biraz aceleci de davranıyorum. CPU ve RAM'leri kısa zamanda satabilsem, kendi kendime neler yapabilirim diye düşünmedim değil.

2X4 GB 3000 MHZ RAM ile Gigabyte B350M Gaming3 anakart ve Ryzen 2400G baktım. Bu sefer de açığa çıkan bütçe biraz fazla oldu. Tabi böyle yapsam o ekran kartına da ihtiyacım olmayacak. Zaten söylediğiniz gibi ekran kartı da eski. Tahminen Anakarttan 200, CPU 200, 2x4 gb RAM 200 ve GPU 200 TL gibi bir getiri olsa 800 tl gibi bir rakam yapar. Tabi ben fiyatları çok iyi bilmeden sahibinden de bakıp satılabilir uygun fiyat olarak düşündüm parçaları. Belki biraz daha fazla edebilir veya daha düşük fiyat ta edebilir. Diyelim ki 800 tl etti. Bu parayla ancak Ryzen 2400G satın alabiliyorum. RAM ve Anakartı da hesap edince açığa yaklaşık 900-1000 TL gibi bir rakam çıkıyor. Bende Kasa,Güç Kaynağı ve Harddisk eski olduğundan birde bu parçaların satılmasını ne kadar bekleyeceğimi bilmediğimden hiç bu kadar uğraşmak istemedim. Parçaları hemen satabilsem hiç düşünmeden bir yeniliğe geçmek bende istiyorum. Tabiiki bu benim kendimde düşündüğüm birşey. Sizin fikirlerinizi almadan zaten böyle birşey yapmam. Aslında şunu demek istedim. Bende yeni bir sisteme geçmek çok istiyorum. :(

Bunun dışında bana mantıklı gelen sizin de söylediğiniz gibi İntel tabanlı ekran kartı aynı olacak şekilde bir sisteme geçebilmek. O zamanda Ramlerle birlikte Cpuyu da satmam gerekiyor. Anakart,Cpu ve Ramlere 200+200+200=600 TL bütçemiz oluşsa, 2x4 GB li fiyat performans olarak belirtmiş olduğunuz üzere 1151 soket nasıl bir anakart,cpu ve ram kombinasyonu yapabiliriz? Anakartı 0 alsak, RAM ler ve CPU yu 2. el alsak mantıklı olur mu?

Tam bir saattir anca yazıyı toparlamaya çalıştım. Bir yanlışım olduysa şimdiden kusura bakmayın.
Merakla fikir ve düşüncelerinizi bekliyorum. :) @Murat5038 hocam.

Baştaki düşünceler için tekrardan teşekkürler. Ortada belirttiğin durum biraz mantıksız geliyor yani sistemin diğer parçalarına da satmak filan. Ancak sonda dediğin gibi alınacak yeni parçalar eskiler açığa çıktığı için o boşa çıkanları satabilirsin ve ileride yükseltilen İntel sistem için GPU'ya destek oluşmuş olur en azından. FM2+'ya zorunluluktan önerdim yoksa pek FM2, AM3+ taraftarı değilim. AM4 olabilir ancak onda da bütçe acayip yükselir. Ben en ucuzundan çok fazla bütçeyi aşmayan şunu al derim.

https://tr.letgo.com/tr/i/intel-i3-...-islemci_33789c06-1ad9-4c3d-a95b-467e2e60de88
320
Asus H81m-d R2.0 | H81 Ddr3 8ch Usb3 Dvı 16x 1150p - n11.com
235
Toplam 550 filan yapıyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

DDR4 ile de olsun dersen çoğu şeyi düşük olsa da güncel olmuş olacak ilerleyen zamanlarda yükseltme şansında olacak.

Intel Pentium G4560 İki Çekirdekli İşlemci İşlemci
262
HI-LEVEL 4GB, DDR4-2133MHz, Bellek, Kutulu - HLV-PC17066-4G
212
MSI H110M PRO-VD, H110, LGA 1151, DDR4-2133 MHz, Anakart
243

Rica ederim, hocam. Öncelikle tavsiyeleriniz, önerileriniz, yardımlarınız için fikir ve düşüncelerinizi paylaştığınız ve verdiğiniz tüm destekler için çok teşekkür ederim.

Arkadaşla gidip kasayı alıp ardından RAM'i aldığım bilgisayarcıya gittik. Elinde MSI 970 G46 anakart vardı. Birde ASUS M5A99 EVO anakart vardı. MSI olana 200 TL dedi. ASUS olana 300 TL dedi. MSI olana hiçbir şekilde indirim yapmadı. ASUS olanı da en son 270 TL'ye indi. Aklıma sizin 990 çipsetin AM3+ soketler için en üst seviye olduğunu söylediğiniz geldi. Bende madem yeni alınacak en iyisi olsun dedim. Hem 990 çipsetli olduğu için hem ATX olduğu için hemde extra soğutucuları falan olduğu için ASUS'u 270 TL'ye aldım. Sadece ses giriş yerlerinde sıkıntı varmış. Ondan dolayı Creative bir ses kartı verdi. Anakarttakinden çok daha iyi ses kartı dedi. Bir de ses kartı için bir driver gibi bir setup dosyası verdi. Ben bilgisayarın yeni formatlı olduğunu söylemiştim. O da bana bir önceki anakartla ilgili driverlerin yüklü olabileceğini tekrar bir format sonrası %10'luk bir performans artışı olabileceğini söyledi.

Bende format atmaya çalışıyorum. Fakat 'Dosyalar kurulum için hazırlanıyor' kısmında uzun süredir bekliyorum. Bu 2 oldu. İlk baştaki %1 de kalmıştı. Şimdiki %58 de kaldı. BIOS a girdiğimde oradan Boot'u USB yi UEFI olarak seçiyorum. Acaba UEFI siz olan USB yi mi seçmem lazım? Bir yerde hata yapıyorum galiba. Bugün koşturmaktan benim kafa iyice gitti hocam. :) Aynı USB ile bozuk anakarta buralarda beklemeden format atmıştım diye hatırlıyorum. Aksilik bulacak ya illaki. Herhangi bir donma yok. Mouseyi hareket ettirebiliyorum. Fakat 15-20 dakikadır belki fazladır 'Dosyalar kurulum için hazırlanıyor' bölümünde kaldı, ilerlemiyor.

Bu arada anakart ile ilgili fikirleriniz nedir?

Saygılar @Murat5038 hocam.

Hocam öncelikle hayırlı cumalar dilerim. Üstümde nasıl birşey varsa anlayamadığım, adam anakartı takarken arkadaşla biz yakın bi yerlerde oturduk bekledik. Belki müşterisi vardı. Yaklaşık 1 saat 30 dakika falan bekletti bizi. Ama adam mülayim yani öyle tip,üslup ve duruş olarak. Hani karşındakinin bilgi seviyesini bilmeden ona birşey itelemeye çalışan tiplerden değil gibi. Gibi diyorum, çünkü 1 saat 30 dakika geçti. Biz kendimiz gittik adama. Muhtemelen müşterisi vardı. Eve geldim. Kasayı bağlayacam dönüştürücü yok. :) Aradım adamı. Aa bende şimdi gördüm burdaymış dedi. Neyse aldım ve eve geri döndüm.

Format atarken bir sorun olmuştu. Kasanın öndeki 2x USB portuyla BIOS tan UEFI olarak seçip formatta 'Dosyalar Kuruluma Hazırlanıyor' da bekliyordu. Size yazdıktan sonra dedim arka portlardan birine takayım USB yi. Taktım ve attı formatı.

Sonrasında işte Steam,Discord ve birkaç gerekli program kurduktan sonra Discorda girip bizim arkadaşlarla konuşmaya çalışırken bir de baktım ki sesim gitmiyor. :) Ben sesi alabiliyorum. Gerek müzik açarken gerekte Discord konuşmalarını gayet güzel bir şekilde alıyorum. Fakat bir türlü mikrofon çalışmadı. Kulaklığım da yeni bu arada. 1 - 1.5 ay arası oldu alalı. ( Hyperx Cloud Stinger ) Yani ne denediysem deneyeyim. Bir türlü Mici hiç çalıştıramadım. Bende götürdüm kasayı. 0 mikrofon denedi. Hoparlör taktı. Bu arada taktığı marka ve modeli de size söylemesem kızacağınızı bildiğim fakat bana belli etmeyeceğinizi de bildiğim için kasayı götürmeden açıp bakmıştım zaten size bilgi vereyim diye. :)
Creative Sound Blaster Audigy SB0570. Ne yaptıysa hiç bir şekilde Mici kendisi de çalıştıramadı. Elinde başka bir ses kartı daha vardı. Onunla da denedi. Yine sonuç alamadı. Onunda problemi güncel yazılım desteği olmaması sanırım. Ben o ara işe gittim. Bilgisayarı onda bıraktım yapsın diye. 1 saat sonra geri döndüğümde işi varmış sanırım. Dedi şuan elimde başka kart yok. Kasa bende kalsın. Ben kart bulacam dedi. Bende dedim çok kötü olmasın da. Yok orta seviye olur. Çok kötü birşey olmaz dedi. Dün öğlenden beri kasa onda. Bende birşey demedim. Ne zamandır birton sorun yaşadım zaten. :) Hani birşeyin olacağı varsa oluyor.

İlk baştaki internet kopmasında genel olarak yeni yıla girdiğimizden beri internetle ilgili genel anlamda sorunlar yaşadığımı size söylemiştim zaten. Dün ve bugün bağlantıyla ilgili sorunlar yaşamıştım. Dün 2 kere, bugünde 1 kere sabah arıza raporu oluşturdum. Genel kanıları daha önce de belirttikleri üzere ankastre, iç tesisat, modem ve splitterdi. Bende artık iyice sıkıldım. 15 seneden fazladır TTnet kullandığım için daha önce bana ücretsiz verilen bir modeli yatak altından buldum. Orada hiç kullanışmamış ADSL Splitter vardı. Bu arada ben VDSL kullandığımdan benim Splitter VDSL. Fakat test etmek için kullanmakta bir sorun görmediğimden değiştirdim. Fakat internet gelmedi. Bende kendi VDSL Splitterimi geri taktım. Line dışında geriye kalan tek kablo Splitterdan modeme giden ufak kabloydu. O kablonun da yenisi o eski modem kutusunda kullanışmamış olarak mevcuttu. Onu da değiştirdim. Ve çok ilginçtir ki internet geldi. :) Hani düşünüldüğünde insanın pek aklına da gelmez Splitterdan modeme giden ufacık bir kablodan böyle hız problemi ve internetin kopmalarına sebebiyet vereceği. Eğer oda yanıt vermeseydi, geriye bir tek genel telefonla ilgili kutudan gelen kablo kalacaktı. Tabiiki o da yanıt vermese sorunu doğal olarak modemde arayacaktık. Neyse sorun şuan için çözüldü. Bende bilgi vermek için yazayım dedim.

Birazdan arayıp ne yapıp yapmadığını soracağım. Vallahi daha bekletmeye kalkarsa da artık anakartını geri vermemek için kendimi zor tutarım. Yani madem anakartın ses girişleri sorunlu, bundan dolayı bana ses kartı veriyorsun. Ses kartının girişlerini neden kontrol etmiyorsun. İşte beni bulacak ya. Buluyor. :)

Daha fazla uzatmadan olan biteni kasayı aldıktan sonra yazacağım. Beni bu saçma sapan sorundan 1 gün bekletti. Kasayı tuttu dükkanında. Daha fazla beklemeye hiç halim kalmadı. Yeni takacağı ses kartını da size direk yazacağım zaten. Bu olanlarla ilgili düşüncelerinizi lütfen paylaşır mısınız? :)

Saygılar @Murat5038 hocam

Bu kadar sorun pişmiş tavuğun başına gelmez. Yani bu kadar sorun üst üste gelmemesi lazım. Oralarda bilgisayarcı diye geçinenler bilgisayarcı değil o zaman. İç tesisat ve modem kabloları değiştirmen splitter olmadan birkaç gün asında kullanabilirdin. Kabloların vs. doğru bağlanmadığı, kasa içi de bağlantı sorunları var gibi söylediklerine göre. Maalesef buradan yapabildiklerim de sınırlı yakın olsak gelir hepsini hallederdim ama neyse karşına sorunlar çıktıkça sorunları çözmeyi öğrenmiş olursun Bu tür sorunlara bir daha yakalanmazsın en azından hatalardan ders çıkarıp yani.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı