Windows 10 ağ bağlantılarında ethernet görünmeme sorunu

Hocam kendi kendime gülüyorum halime vallahi. :) Bilgisayarcıya gittim. Elinde deneyebileceği başka ethernet kartının olmadığını söyledi. Pazartesi veya Salı günü gibi ses kartını halledeceğim dedi. Bende problem yok. Bari çok dandik bir kart getirme dedim. Kasayı al istersen dedi. Kartı bende zaten var. Gelmeden ararsın dedi.

Neyse kasayı aldım. Eve geldim. Bu arada dün sabahtan beri yani 2 gündür internet bağlantımda kopmalar bir de bağlantı geri gelince de hızında inanılmaz bir yavaşlama vardı. Speedtest bakınca 0.2 mb download hızı falan vardı. Bende dün 2 kere üstüne bugünde belki 4 5 kere Türktelekomu aradım. Arıza raporu oluşturdum. Yani hep yaptıkları aynı şeyler. Bu özellikle yeni yıla girdiğimizden beri ufak tefek problemler arada oluyordu. Fakat son 1 2 aylık süre zarfında bu bağlantı kopuklukları özellikle şu son 1 haftada inanilmaz fazlalaşmaya başladı. 2 gündür interneti kullanamıyorum. Splitteri denemek amaçlı çıkarttım. Line yani ana telefon hat kablosunu direkt modeme taktım. Fakat problem yine çözülmemişti. Bu süreçlerde birçok kez Türktelekom müşteri temsilcileriyle de görüştüm. Hatta modeme reset bile attım. Sonra tekrar kurdum. Fakat Speedtest ile kontrol ettiğimde ve modemin arayüzüne de baktığımda internet varkenki aldığım hız inanılmaz yavaştı.

Elimde TTnetin önceden verdiği hiç kullanılmamış Airties RT 103 ADSL+2 Combo Router modem vardı. Onu denedim. Onda da asıl modemimde de internet ışığı hiç yanmıyordu. VDSL modemde DSL ışığı, ADSL+2 de ADSL ışıkları 3 4 kere yavaşça yanıp sönüyor, sonra tamamen sönüyordu. Bu aynı durum belirli zaman aralıklarında oluyordu hep. Fakat hiç stabil yanmadı. En fazla 5 6 kere yavaşça yanıp sönüyor, ardından bazen 2 dakikada bazen 5 dakikada bu döngü hep devam ediyordu. Hani sanki gelecek gibi olup ta birden gidiyor gibi. Bende süreçlerde hep 444 0 375 i 2 gündür aradım. IVR sisteminde gelen hep aynı cevap; '' Ankastre, iç tesisat, modem veya splitterdan kaynaklı bir sorununuz var. '' şeklindeydi. En son artık iyicene kafam uçunca 10 gibi dışarı çıktım. Dışardan bir mesaj daha Türktelekomdan geldi. '' Arıza raporunuz kayıt edilmiştir. '' en kısa zamanda gerekli kontroller yapılacaktır, diye. Santrale falanda bakacaklarını söylemişlerdi.

Eve geldiğimden beri internet var gözüküyor. Fakat ne masaüstüyle ne de laptopla internete bağlanamıyorum. Sorun gider dediğimde, '' DNS dunucusu yanıt vermiyor. '' diyor. Modem üstünde şuan yanması gereken bütün ışıklar stabil yanıyor. Bu Türktelekondan iyice midem buladı. Bir daha Telekom mu? Aslaaaaaa....

Tabiik ben yine Türktelekom ekipleriyle görüşeceğim. Fakat sizin görüş ve fikirleriniz de benim için çok önemli. Müsait olduğunuzda desteğinizi bekliyorum.

Teşekkürler. Saygılar @Murat5038 hocam.

Telekomun dediği gibi iç tesisatta veya ankastrede sorun olma ihtimali yüksek. Eğer gelmiyorlarsa bir elektrikçi tutun iyice dıştan itibaren kabloları incelesin. İç bağlantılar yanlış olabilir. Eski modemi takma VDSL desteklemediği için yanıt vermez işleri daha da zora sokar. Verdikleri modemi kullanmaya devam et. Modem yapılandırmasını da sadece id şifre bilgileri girip öyle kalsın.

Hocam sabahtan beri babamla ev içinde olan herşeyi yeniledik. Ev içindeki ana telefon kablosunu ve ona takılı olan prizi bile yeniledik. Fakat problem onlardan değilmiş. Modemde belki problem vardır diye arkadaştan kullanmadığı Airties Air 5650v3 Wireless ADSL / VDSL Router TTnet modemi aldım.

Arkadaştan aldığım Airties Air 5650v3 Wireless ADSL / VDSL Router Ttnet modemi de kurdum. Onuda denedim. İki modemde de modemler üstünde yanması gereken bütün ışıklar stabil yanıyor. Yani Power,DSL,İnternet,Wifi ve ethernet ışıkları sorunsuz yanıyor. Fakat şuanki durum laptopta da masaüstünde de sorun gider deyince aldığım hata;

sorun gider deyince gelen hata.jpg

Bu arada interneti almış olduğum telefon hattı bildiğiniz üzere uzun zamandan beri çalışmıyor. Dışarıdan da ulaşılamıyor. Telefon hattı tamamen iptal. Bu durumda internet alabilir miyim?

3 gündür hem telefonla hemde internetle ilgili oluşturduğum arıza raporları bilmem artık kaç oldu. En sonunda bende dayanamadım. En son aramamda önceki telefon arızasıyla ilgili gelen arkadaşın sorunu çözdüğünü fakat çözdükten 15 dakika sonra yine telefon bağlantısının gittiğini söyledim. Problemin neyden kaynaklandığını sorunca da arkadaş bana 'Lokal Yok' demişti. 2-3 aydır telefonun çalışmadığını, hiçbir şekilde telefondan ses gelmediğini ve dışarıdan da arama yapılmadığını bağlantı hatası diye bir hata verdiğini söyledim. Bugün de ekip yollamamaları taktirde Pazartesi günü genel merkeze gideceğimi her türlü şikayetimi bildireceğimi 3 aya yakındır telefonu, 2 aya yakındır da interneti doğru düzgün kullanamadığımı ve gerekirse tüketici haklarına gidip her türlü yasal hakkımı koruyup bu 2 aya yakındır kullanamadığım internet için bedel ödemek istemediğimi çünkü oluşturduğum her arıza kaydının sonucunda otomatik IVR sisteminden arandığımı ve hep aynı şeylerin söylendiğini belirttim. Evdeki bütün kabloları yenilediğimi, ana telefon kablosu ve prizi bile yenilediğimi, splitter kullanmadığımı, bağlantıyı direkt Line kablosuyla denediğimi, ayrıca birçok modem de deneyerek problemin kesinlikle ev içinden ( iç tesisat, modem ve splitter) kaynaklanmadığını problemin fikrimce apartman girişindeki telefon kutusunda olduğunu ve kesinlikle önceden gelen ekip gibi bir ekibin gelmesi gerektiğini söyledim. Telefondaki arkadaşta aynı şeyleri söyleyip durdu.

Üstüne yine Türktelekom her zamanki gibi otomatik araması az önce yaptı ve aynı zırvalıkları tekrarladı. Bir de neymiş eğer sorun devam ediyorsa istersem Türktelekom Elit ekibini yönlendirebileceklerini bununla ilgili bilgi almak için de müşteri temsilcisine bağlanabileceğimi belirtti her zamanki gibi. Bende her zamanki gibi telefonu kapattım.

Hocam gerçekten de şu son zamanlardaki özellikle 2-3 aydır başıma gelen şeyler sizin de söylediğiniz gibi pişmiş tavuğun başına gelmemiştir. Yani artık sorun olmasına o kadar alıştım ki, bütün sorunlar çözülünceki psikolojik durumu tahmin edemiyorum. :) Yani diyecek pek birşey bulamıyorum. Ama bu Türktelekomu bir daha ömrü hayatım boyunca kullanmamayı düşünüyorum. GSM hattımı da Türktelekomdan değiştirmeyi ve bir daha kesinlikle Türktelekomla ilgili hiçbirşeyi kullanmayı düşünmüyorum ve kullanmayı düşünen karar aşamasında kim varsa da hiçbir şekilde kullanmaması gerektiği konusunda herkese de gerekli uyarıları yapacağım. Ben böyle bir saçmalık hayatımda görmedim. 2 3 aydır telefon yok. İnternet 2 aydır saçma sapan kopuyor, yavaşlıyor. Adamlar hala bana otomatik IVR ile 3 5 saçma problemin oluşabileceği seçeneği söyletip üstüne dilerseniz Elit ekibimize yönlendirelim diye sesli otomatik arama yapıyorlar.

Sizce bu durumda şuan ne yapmalıyım? Duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim? :)

Saygılar @Murat5038 hocam.

Bu arada interneti almış olduğum telefon hattı bildiğiniz üzere uzun zamandan beri çalışmıyor. Dışarıdan da ulaşılamıyor. Telefon hattı tamamen iptal. Bu durumda internet alabilir miyim?
Bu dediğini pek anlamadım. Tarifen, yalın tarife ise bağlanacaktır. Kablo durumları ve Telekom sorunlarından bende bir ara çekmiştim diğer ISP'ye geçerek sorunu çözdüm.

Hocam bizim evde telsiz telefon var. Çok uzun zamandır çalışmıyor. Telefondan arama yaparken hiç ses falan gelmiyor. Ne tuşa basarken ne çalması gereken yerde hiçbir şekilde tepki yok. Cep telefonumdan ev telefonunu ararkende dıt dıt dıt edip çalmadan hemen kapanıyor. Yani evdeki bütün kabloları hatta prizi de yenilediğimiz için birde hiçbir şekilde hattan bir tepkime gelmediği için aklıma gelen sorun, ya apartman içindeki telefon kutusunda ya da sokağın başındaki apartmanlara dağıtım yapan telefon kutusunda.

Bu arada Hipernet kullanmaktayım.

Şimdi şöyle diyeyim, VDSL tarifen telefon paketi içermiyorsa telefonun çalmaması normaldir. Paket içinde telefon için dakika veya telefon kullanılabilir ibaresi varsa bu şekilde çalmıyorsa evet hattında sorun var. Haliyle bu da internetine etki eder.

Benim tarifem ''İkna Paketi'' olarak geçiyor. Yalın internette taahhütüm bittikten sonra genel merkeze gittiğimde oradaki arkadaş iptal etmeyin, size özel paket yapacağım demişti. Alo paket 250 dk + Hipernet 24 Mb e kadar 75 gb kotalı internet ve telefon ortak bir paket yaptılar ki telefona ödediğim parayı 10 tl yaptılar interneti de 55 tl ikisi bir arada 65 tl 2 yıl taahhütlü yaptılar. ADSL den VDSL ye geçtiğim için de şuanda kullandığım TP LINK TD 9970v3 modemi de ücretsiz olarak verdiler. Ben onlara hatta benim için telefonun hiçbir önemi yok. Telefon hattını bana vermeyin. Benim işim internetle dediğimde oradaki arkadaşta zaten çok cüzi bir miktar ödemem gerekeceğini ve internette de fazladan indirim yapabileceğini tarife olarakta internet + telefon paketi olacağını söylemişti. Bu bana çok güzel ders oldu.

Kampanya bilgisinde;

24 ay indirim fırsatı kampanyası 23.08.2018
24 ay alo paket 250 dk ücretsiz 23.08.2018

Ürün ve servisler bölümüne bakınca da;

İnternet paketiniz kapsamında sunulan ve paketinize ek olarak satın almış olduğunuz ürün ve servislerde, alt alta sıralanmış bilgilerde internet paket bilgisi, altında telefon numarası ve onun altında da Alo 250 24 Ay Alo Paket 250 dk ücretsiz devam ikna yazıyor.

Bana fatura gelirkende ikisi bir arada geliyor.
Buda söylediğiniz gibi hatta problem var demek oluyor. Pazartesi günü genel merkez açılır açılmaz sabah 9 da gideceğim. Artık bu kadar olay üstüne neler söylerim hiç bilemiyorum. Elimden geldiği kadar sakin olmaya çalışacağım. Kafamda birşeyler toparlamaya çalışıyorum. Uydunetin cayma kampanyasına baktığımda güzel paketler var. Fakat modemimi TTnet verdiği için caymaya kalksam indirimlerle çok yüklü bir miktar çıkartabilirler. Ağustosun sonu gibi taahhüt bitecek. Genel merkeze gittiğimde en son çare sizdiniz. Eğer bu problemi bugün çözemezsek tüketici haklarına gitmeyi düşünüyorum, diyebilirim. Neticede çok uzun zamandır ve benden kaynaklanmayan onların ekiplerinin gelip halletmesi gereken bir sorun. Şikayet oluşturulan her foruma da şikayet oluştururum, demeyi de düşünüyorum. Hatta siz beni ikna paketi diye taahhüte soktunuz, teşekkürler beni bir daha Türktelekomla ilgili hiçbir şeyi kullanmamakla ilgili çok güzel ikna ettiniz demeyi düşünüyorum.

Bu sabah az önce de gene otomatik arandım. Aranınca kendimi tutamadım. Elit ekibiyle konuşurken açtım ağzımı yumdum gözümü. Ne oldu dersiniz. :) Telefon suratıma kapatıldı. E tabiiki bende susmadım belki 5 dakika. İyice kabak tadı verdiler. Yarın genel merkezde de bu konu elime koz oldu. Uzun bir zaman sorun yaşa. Normal ekip gelmesin. Elit ekiple konuşurken paralı ekip, kapatsın telefonu suratına. :)

Yani bu saçmalıklar aldı başını gitti. Yarın sabah genel merkezin açılışını iple çekiyorum. Artık gerçekten neler söyleyeceğimi bende kestiremiyorum. En azından Elit dedikleri ekiple az önce görüşürken içimdeki herşeyi döktüm. Konuşmam tam biterken konuştuğum kişi artık dayanamadı. Kapattı telefonu. :) Konuşabildiği tek yer ismimi soyismimi sorduğu yer. Ben bir konuşmaya başladım. Kadın 5 dakikaya yakın dinledi. Tam konuşmam biterken kapattı telefonu. :)

Sizce konuşmalarım nasıl şekillenmeli? Ben zaten harareti, ateşi yüksek bir şekilde gideceğimden bu kadar şeyin üstüne ancak elimden geldiği kadar sakin olmaya çalışacağım.

Saygılar @Murat5038 hocam.

Hocam anlatmaya başlıyorum. :D Sabah genel merkeze gittim. Girişte güvenlik görevlisi çözüm masasıyla ilgili numara verdi. Şansıma da arkadaş çok ilgili,sakin ve nayif biriydi. Ben zaten telefon numaramı söyleyince birde daha birkaç cümle kurmadan, siz hiç merak etmeyin. Sistemde hepsini zaten gördüm. Tüketici haklarına gideceğinizi de söylemişsiniz, dedi. Notlardan bütün problemlerinize ulaştım, dedi. Hemen Santral saha ekibi yetkilisini aradı. Bilgiyi verdi ve müsait olur olmaz adrese uğrayıp gereken işlemleri yapmalarını söyledi. Ardından ben eve geldim. Biz senelerdir aynı dairede oturuyoruz. Fakat sistemde benim dairem yerine en üst kattaki daire numarası görünüyormuş. :D Santraldeki arkadaş beni aradı. Bu bilgiyi verdi ve apartman içi ankastreye kadar kontrol ettiklerinde herhangi bir problem olmadığını, apartman içindeki ankastrede bağlantılarda sürekli short olma yani kopma olduğunu belirtti. Bizim binada çok eski bir bina. Ankastrede haliyle kablolar dışarlarda sallanıyor. Bir de çok fazla kiracı gelip sonra taşınıp yenisi gelince her gelende telefon hattı bağlatınca hat bağlamaya gelen arkadaşlar işlerini yaparken kutuyu iyice içinden çıkılmaz hale sokmuşlar.

Santral yetkilisi arkadaşta sizden tek ricam var. Lütfen elektrikçiye yeni 0 dan temiz bir hat çektirin. Ankastre hem açık hemde çok fazla kablo var ve hatlar karmakarışık dedi. Buradaki en ufak bir kısa devre bırakın bu ankastreyi genel santrale kadar kısa devre yapabilir dedi. Muhtemelen bundan kaynaklı bir problem yaşıyorsunuz dedi. Veya ankastreden evinize gelen telefon kablosunda kopukluk ya da temassızlık olabilir dedi. Birde acilen genel merkezden nakit işlemi yapıp, telefon ve hattını kendi dairenize geçirmeniz lazım dedi.

Bende telefon konuşması biter bitmez, hemen genel merkeze tekrar gittim. Sabah görüştüğüm yetkiliyle konuştuk. Bana ufak bir kağıt verdi ve bu kağıtla alta nakil işlemine geçip bilgilerinizi güncelleyin, dedi. Verdiği kağıtta ''BBK düzeltme olarak nakil girilecek. Ücret çıkarsa düşümü yapılacak.'' yazıyordu. Bende bir alt kata inip nakil işlemi için sıra alıp nakil işlemini yapan bayan arkadaşa kağıdı verdim. Bayan kağıdı veren arkadaşı aradı teyitledi. Bir kağıda imza attım. Bayan tamamdır dedi. Bende oradan çıktım.

Ardından hemen santral yetkilisi arkadaşı aradım. Nakil işlemini gerçekleştirdiğimi ve eve gidip hemen elektrikçiye 0 dan telefon hattı çektireceğimi belirttim. Kendisi de bana işlem biter bitmez dönüş yapın. Elektrikçi kabloların uçlarını açık bıraksın. Üstüne de daireyi yazsın. Ben arkadaşları yollayıp hattınızı bağlatacağım dedi. Eve geldim hattı bağlattım. Yaklaşık 30 metreye yakın kablo gitmiş. Yapan arkadaş 35 dedi de pek zannetmiyorum o kadar gittiğini. 2 saate yakın uğraştı. Kabloları tertemiz düzgün bir şekilde ayarladı. 110 TL bir masraf çıktı.

Akabinde santral yetkilisini tekrar aradım. Hattı çektirdiğimi söyledim. En kısa zamanda ekip gönderceğini söyledi. 1 saat gibi bir zaman dışarıdaydım. O süreçte ben aradıktan çok kısa süre sonra arkadaşlar gelip hattı bağlamışlar. Nakil işleminden dolayı haliyle ev telefonunu arayınca kullanılamamaktadır, diyordu. Fakat modeme baktığımda ne DNS yanıyor ne de İnternet ışığı yanıyordu. Bende santral yetkilisini tekrar aradım. Ekibi tekrar yönlendireceğini söyledi. Ekip yine geldi. Yeni çekilen hattın ucundaki splittere bağlanan ufak plastik girişte problem varmış. :D Bu esnada hattı çeken elektrikçi çocuğu da çağırmıştım. Ekipteki çocuklar da biraz espri yaptılar elektrikçiye. Her neyse elektrikçiyi geldiği gibi yolladım. Arkadaş yeni hat kablosunun uç kısmından içe yarım metre falan kesti. Ek girişli bir kablo bağladı. Bantladı ve taktı. Işıklar geldi. Fakat muhabbet etmekten internetin gelip gelmediğini kontrol etmedik. :)

Arkadaşlar çıktılar. Bende işe doğru arabayla giderken santral yetkilisi arkadaşı teşekkür etmek için aradım. Yetkili modeme bağlanamadığını IP alamadığını söyledi. Şansıma da ışıklarda önde duran araba Türktelekom arabası. İçinde bizim ekip. :) Arabadan indim. Onların arabanın camı açıkken telefonu verdim. Konuştular yetkiliyle ve eve geri döndüler. Babam evdeydi. Artık orada ne yaptılar pek bilemiyorum. Ben eve geldiğimde babam bilgisayarı kapatmamıştı. Altta modem arayüz sayfasının açık olduğunu gördüm. Babama ne yaptıklarını sorduğumda. Pek anlamadım, hızlı hızlı birşeyler yazdılar. 5-10 dakika uğraştılar. Yaptılar ve gittiler dedi. Sonunda internetime kavuşmuş oldum. :cool:

Bilgisayarcı arkadaşa gelecek olursak, Pazartesi veya Salı ses kartı gelecek, demişti. Ararsın bilgi alıp geldiğinde gelirsin hallederiz, demişti. 1 saat önce falan aradım. Şuan şehir dışında olduğunu, Çarşamba veya Perşembe geleceğini, gelir gelmez halledeceğini söyledi. Bende Perşembe son gün mü diye zarf attım. Cuma diyelim ona, Cuma Cuma dedi. Bende Perşembe'ye en geç halledelim dedim. Üstüne bana diyor ki, mesaj atarmısın aklımda kalsın. :ROFL: Adam üslup, hal,hareket ve tavır olarak sakin birine benzediği için bende pek üstelemedim açıkçası. Yani şu anakartı ilk aldığımdan beri. Bu kadar zaman bekletipte 3 kuruşluk ses kartıyla beni kandıracağını zannetmez herhalde. Yarın bildirim mesajı atarken ona tekrar '' Yakışıklı bir ses kartı bekliyorum.'' yazacağım.

Hocam yazı biraz uzun oldu. Fakat detaylarıyla olan biten herşeyi anlatmak istedim. Yani haybeye 110 TL den olduk. Neyse çıkacağı varsa her türlü çıkacak. Üstüne bir de şimdi bunlar nakil işlemi de yaparken 29 TL ücret görmüştüm sitede. Onu kesin yansıtırlar. Onu sildirmek için de kesin savaş vereceğim. Neyse neticede şuan evdeki internet ve telefonla ilgili olan prizler dahil herşey yenilendi. 0 dan da hat çekildi. Yani bundan sonraki en ufak bir problemde herşeyimi yenilediğimi problemin tamamen kendilerin kaynaklandığını Telekoma ileteceğim. :)

Şu ilk bitmek tükenmek bilmeyen sorunlardan beri başımdan geçenlerle ilgili ve yukarıda yazdıklarımla ilgili duygu ve düşüncelerinizi alabilir miyim? :D @Murat5038 hocam.

Ekip kovalamacası komik olmuş :D Ama şansına ekipleri yolda yakalaman da iyi olmuş. 110TL elektrikçi aldıysa normal hat çekmesi filan yani. 20TL hat taşıma için de normal boşuna onla uğraşma derim çözülsün de gerisini boşver. 1 gün içinde bu kadar şeyi yapabilmiş olman ekiplerin birkaç kez gelmesi elektrikçi dahil çok iyi olmuş. Çoğu birkaç hafta ertelerdi 1 günde bu kadar şeyi yapmış olmaları güzel. Şuan internetinde sorun yok dimi o çözüldü?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı