Windows 10 ani kapanma ve tekrar açılma sorunu

ilhanberk

Centipat
Merhaba,

Acer V17 Nitro Black Edition kullanıyorum.

3-4 aydır yaşadığım bir problem var. İlk başlangıcı şöyle oldu bu problemin. Bilgisayarımı yormayacak bir şekilde kullanırken örneğin internette gezinmek gibi. Bir anda kapandı ve açılmadı. Bilgisayar teknik servislerinden birine götürdüğümde GPU’dan kaynaklanan bir kısa devre olmuş dendi ve çözüldü. 2 hafta sonra tekrar aynı problem yaşandı ve tekrar çözüldü aynı işlemler uygulanarak. Sonradan her 2-3 haftada bir aynı şey yaşanmaya başladı, bilgisayar yapılıyor bozuluyor. En sonunda termal pedler koyuldu mosfetler değiştirildi. Bir ara bu problemler sırasında güç giriş soketi yanmıştı. Neyse en son olay ise asıl problemin başlama noktasını oluşturdu. Bilgisayar kendi kendini kapatıp açmaya başladı. Başlarda bu süre 1-2 saat kullanım sonrasında oluyorken en sonlarda 2-3 dakikaya kadar indi. Bilgisayarı açıyorsunuz 2-3 dakika sonra elektrik gitmiş gibi çat diye kapatıp otomatik açmaya başladı ve derken bir anda yine bu kapanıp açılma kısmında bilgisayar açıldı mouse ve klavye ışıkları açıldı fanlar çalıştı fakat sistem gelmiyor. Windows açılmıyor asla. Tekrardan bilgisayarın daha önce yapıldığı yere götürdüm ve tam 60 gün bilgisayarımı alamadım. Artık süreç çıkmaza girdi donanım kısmında her şey çözülmesine rağmen hala sıkıntısı vardı ve bilgisayarcı al artık olmuyor dedi ve verdi bilgisayarı. (Çok uzattım biliyorum fakat her detayını anlatarak eksik bir şey kalsın istemiyorum.)Bilgisayar hala açıldıktan 3-5 dakika sonra kendini kapatıp açma döngüsüne giriyor. Bu arada ısı ile ilgili bir problem yok. Bugün kendim araştırarak çözmeye çalışırken bu kapanıp açılma esnasında bilgisayar kendini onarım moduna aldı ve 3 saat boyunca bir kere bile kapanmadan kendini onardı. Bilgisayarı açıp şifreyi girdikten sonra Windows sistemi gelince 2-3 dakika içinde kapanıyor. Fakat bilgisayarı açıp şifre ekranında saatlerce bekleyin bilgisayar açık kalıyor. Sanırım Windows'un çalışma esnasında bir sorun oluyor ve bilgisayar kendini kapatıyor. Ayrıca bilgisayarım/özellikler/sistem hata(?)/Otomatik yeniden başlatma kısmını da kaldırdım ama hala şifreyi girip bilgisayarı açınca 2-3 dakika sonra kapanıyor. Sizce sorun nerede ve ne yapmam lazım? İşlerimi halledemez oldum yeni bilgisayar alacak gücüm de yok. Hayat resmen üstüme üstüme geliyor. Yardımlarınızı bekliyorum. Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar.
İşletim sistemin arızalanmış olabilir.
HDD'de sorun olabilir.
Temiz kurulum yapabilirsin.
Anakartında sorun olabilir.
BIOS'unu güncelleyebilirsin.
RAM'lerini söküp takmayı deneyebilirsin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı