Windows 10 artık çığırından çıktı

Daha geçenlerde Core2Duo işlemcili ve 2GB RAM li bir makineye Windows 7 kurdum, üstelik HDD vardı. Tepkileri Windows 10 ve 11'den hızlı olduğunu görünce performansın tamamen yazılımda olduğunu bir kez daha anladım. Windows 7 'nin çekirdeği çok güzeldi evet ama ne yazık ki artık çoğu anakart desteklemiyor. Windows 10 yeni yeni stabil olmuşken (o da SSD ile) Windows 11'e acele etmek için hiçbir neden göremiyorum.

Ne yazık ki bu biraz da ülkemizin sorunu eğer yurt dışına bakarsanız güçlü bilgisayarların ucuza ( Ucuza derken alınabilir fiyatlara ) satıldığını görürsünüz

Ne yaparak zorluyor?

Screenshot_2021-12-28-21-00-35-301.jpeg

Windows 7 kullanırken resimde yaptığı gibi diyebirim.
Geçtiğiniz işletim sistemini sorunsuz bir şekilde güncellemelerle kullanmaya devam ediyorsunuz zaten. Teknoloji geliştikçe sistem gereksinimlerinin güncellenmesi normal değil mi zaten?

Windows 11 için ek bir ücret istemiyor Microsoft. Elinizde hazır olarak bulunan Windows 10 Lisansını kullanarak ücretsiz bir şekilde geçebilirsiniz. Donanımınız desteklemiyorsa 2025 yılına kadar süreniz var.

Windows 10 olarak devam edilseydi asıl sıkıntı o zaman gözlemlenecekti.
Zaten bilgisayarım Arçelik ve 2010 yılına ait. Windows 10 bile kaldıramayacak kadar pek iyi değildi biz 600 TL küsür vererek format artırdık. Şuan idare ediyor ama 2025'den sonrasını düşünemiyorum. Bizim için felâket olacak gibi.

Son düzenleme:
Yok. Bak adam kurmuş işte çok kez de görüyorum arkadaşı.

@pedroz_1999

Eki Görüntüle 1254318
Eki Görüntüle 1254317
Benim kurduğuma bakmayın. Böyle eski bir sisteme Windows 11 kurulabilir fakat oyun oynamak 7 ve 8.1'e kıyasla zorlaşıyor. Fakat ben düşük çaplı oyunlarda kullanabiliyorum. Windows 11 + kullanmakta olduğum bu hurda bilgisayarda oynadığım oyunların da bir ekran görüntüsünü bırakacağım. Bazılarında düşük FPS'lere katlanarak Windows 11'i sizde külüstür sistemlerde çalıştırabilirsiniz. Fakat HDD varsa yavaşlık olacaktır.
1640717533347.png

ETS 2 ve Minecraft (1.13 ve üstü) düşük FPS veriyor fakat diğerleri sorunsuz oynanabilir.

Linux'u stajyer öğrenci olarak çalıştığım iş yerindeki bilgisayar da görmüştüm. Uzaktan görsem bile pek beğenemedim Windows'tan bile karma karışıktı sanki. Tercih sizin ama Windows öneririm.
Bir türlü karar veremedim hangisini kullanayım. Linux'a geçiyorum bilgisayarım boşta bağırıyor. Windows'a geçiyorum sarmıyor anlamadım ne yapacağımı.

Linux'u stajyer öğrenci olarak çalıştığım iş yerindeki bilgisayar da görmüştüm. Uzaktan görsem bile pek beğenemedim Windows'tan bile karma karışıktı sanki. Tercih sizin ama Windows öneririm.

Linux Mint, Windows'a benziyor, başlangıç olarak kullanabilirsiniz.

Hem Linux bir çok yönden Windows'tan daha iyi. 🙂

Technopat Haberler

Geri
Yukarı