Windows 10 aşırı RAM kullanımı

MızraklıAdam

Hectopat
Katılım
26 Haziran 2019
Mesajlar
513
Çözümler
11
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, öncelikle bu konuyu birden fazla yerde araştırdım ama hiçbiri çalışmadı aklıma buraya konu açmak geldi.
Evet konudaki gibi Windows çok fazla RAM kullanıyor. Arka Plan'da sadece Opera GX açık olmasına rağmen RAM kullanımı çok yüksek boş RAM 800 MB hatta bazı zamanlarda 400 kalıyor.
 

Dosya Ekleri

  • resim_2020-11-27_133953.png
    resim_2020-11-27_133953.png
    44,7 KB · Görüntüleme: 83
Burada bir sorun yok. Sistemde ne kadar RAM varsa Windows o kadar kullanır. Oyuna girdiğiniz zaman RAM boşaltılır ve oyuna odaklanır.
 
Masaüstüne dahili GPU'yu kullanıyor dahili GPU'da normal RAM'den kullanıyor bildiğiniz gibi yani bunda bir sorun yok gayet doğal. Oyunda otomatik olarak NVIDIA ya geçeceği için RAM boşalacaktır.
 
Windows 10'daki gereksiz hizmetlerdem ve uygulamalardan kurtulmak biraz daha bellek kullanımını rahatlatabilir. Bununla birlikte Opera GX yerine Firefox kullanın. ISLC isimli basit bellek temizleme yazılımını da kullanabilirsiniz. 4GB RAM'e sahip bilgisayarımda baya fark yaratıyordu.
 
Windows 10'daki gereksiz hizmetlerdem ve uygulamalardan kurtulmak biraz daha bellek kullanımını rahatlatabilir. Bununla birlikte Opera GX yerine Firefox kullanın. ISLC isimli basit bellek temizleme yazılımını da kullanabilirsiniz. 4 GB RAM'e sahip bilgisayarımda bayağı fark yaratıyordu.

Programı denerim hocam.
Sen buna aşırı diyorsan...

Sorun yok içiniz rahat olsun, Windows 10 oyun esnasında bu akdar RAM kullanmayacaktır.

Anladım hocam, Cevaplarınız için teşekkür ederim.
 
Boşalıyor diyorsunuzda Windows 10'a geçtiğim zaman LoL'de falan daha az FPS alıyorum?

Sonuç olarak Windows çalışmaya devam ediyor Win 10'daki hizmetler hala çalışıyor.
Boşalma durumu budur:
Masaüstüne dahili GPU'yu kullanıyor dahili GPU'da normal RAM'den kullanıyor bildiğiniz gibi yani bunda bir sorun yok gayet doğal. Oyunda otomatik olarak NVIDIA ya geçeceği için RAM boşalacaktır.
 

Geri
Yukarı