Windows 10 baştan temiz kurulum

Miami Yacine

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Umarım iyisinizdir. Şu an bilgisayarımda 1 adet SSD bulunmakta ve ben bir M.2 SSD alıp sıfırdan Windows 10 kurmak istiyorum. USB'ye ISO Flash dosyasını atmayı biliyorum ama sormak istediğim bir şey var. Bundan önceki bilgisayarımda şu şekilde yapmıştım: Yeni SSD'yi taktım ve önce bilgisayarı sıfırladım, sonra PC kapalıyken USB'yi taktım ve başlattım direkt kurulum ekranı geldi ve yeni Windows'u kurdum. Doğru olan bu mudur, yoksa farklı bir tekniği mi var?

Arkadaşlar selam. Umarım iyisinizdir. Şu an bilgisayarımda 1 adet SSD bulunmakta ve ben bir M.2 SSD alıp sıfırdan Windows 10 kurmak istiyorum. USB'ye ISO flash dosyasını atmayı biliyorum ama sormak istediğim bir şey var. Bundan önceki bilgisayarımda şu şekilde yapmıştım: Yeni SSD'yi taktım ve önce bilgisayarı sıfırladım, sonra PC kapalıyken USB'yi taktım ve başlattım direkt kurulum ekranı geldi ve yeni Windows'u kurdum. Doğru olan bu mudur, yoksa farklı bir tekniği mi var?

Benim bildiğim şudur hocam flasha ISO'yu yazdırırsın sonra flashı takıp yeniden başlatırsın sonra eğer kurulu olanı yeniden kuracaksan Windows'un kurulu olduğu diski silersin sonra yeniden oluşturup kurarsın temiz kurulum budur ben böyle yapıyorum hep.

Format attım her şeyi sildi Windows yeniden sıfır fabrikaya döndürdü o. Peki formata gerek kalmadan direk USB'yi takıp yeniden başlatsam bir zararı olur mu?

Bakın ya ben anlamıyorum ya da siz anlatamıyorsunuz. Eğer Windows 10 baştan temiz kurulum yapacaksanız. Flash'a Windows 10 ISO yüklenir bilgisayarı flash ile başlatır kurulum ekranı gelir diskleri siler Windows'u yükleyeceğiniz diski seçer yüklersiniz. Genel de herkes böyle yapıyor. Ya da siz daha açıklayıcı şekilde anlatabilirsiniz ya da ben anlamıyorum kusura bakmayın.

Bakın ya ben anlamıyorum ya da siz anlatamıyorsunuz. Eğer Windows 10 baştan temiz kurulum yapacaksanız. Flash'a Windows 10 ISO yüklenir bilgisayarı flash ile başlatır kurulum ekranı gelir diskleri siler Windows'u yükleyeceğiniz diski seçer yüklersiniz. Genel de herkes böyle yapıyor. Ya da siz daha açıklayıcı şekilde anlatabilirsiniz ya da ben anlamıyorum kusura bakmayın.
Diskleri nasıl silicem kurulum ekranında bilgi verir misiniz?

Diskleri nasıl sileceğim kurulum ekranında bilgi verir misiniz?

Bu rehber videosunu izleyin. Disk silme dediğimiz şey videoda 5:43 da bahsediliyor. İstediğiniz diskleri silersiniz yani diskin içi sıfırlanır sonra içine Windows kurulur. Anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu rehber videosunu izleyin. Disk silme dediğimiz şey videoda 5:43 da bahsediliyor. İstediğiniz diskleri silersiniz yani diskin içi sıfırlanır sonra içine Windows kurulur. Anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Anladım teşekkürler. Videonun dediğiniz dakikasında ekranda sil yazıyor eski diski seçip ona basmam gerekli değil mi?

Evet sildikden sonra yeni deyip oluşturacaksınız sonrada biçimlendireceksiniz.
Selamlar yeniden. Dediğim bölüme geldiğim zaman orada birden fazla disk gözüküyor (örneğin 2 disk takılı PC'de ama o ekranda 4 tane var.) Ne işe yarıyor biliyorum fakat, onları siliyim mi yoksa kalsın mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı