Windows 10 Bedava Süresiz Retail Key Almak

Benim PC'de maalesef öyle bir özellik yok :'(

Media Creation Tool ile ISO dosyamı indiriyorum, USB belleğe Rufus ile yazdırıyorum, formata başlıyorum, "Şimdi Yükle"ye bastıktan sonra direkt lisans sözleşmesi geliyor. Sürüm seçme veya ürün anahtarı seçme kısmı gelmiyor :'( Kurulum sırasında hiçbir şekilde ürün anahtarı istemiyor.

Kurulumdan sonra Windows sürümüme baktığım zaman "Windows 10 Home Single Language" yazıyor ve "Windows, Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi" yazıyor.

Şansım bana küsmüş :'(

Sürümüm: Windows 10 Sürüm 1703 (15063.632)

Ancak USB üzerinde taşınabilir Windows yazdığımda ne olacak? Hangi bir makine için kayıtlı? :D Üstelik ben online olarak oturum açmadım. Sanıyorum ki generic keyler süresiz.
Senin Microsoft hesabında kayıtlı. Birde WinToGo kurulum olarak kullanıyorsan onlarda lisans derdi yok. Onu da belirtmek isterim.

Benim PC'de maalesef öyle bir özellik yok :'(

Media Creation Tool ile ISO dosyamı indiriyorum, USB belleğe Rufus ile yazdırıyorum, formata başlıyorum, "Şimdi Yükle"ye bastıktan sonra direkt lisans sözleşmesi geliyor. Sürüm seçme veya ürün anahtarı seçme kısmı gelmiyor :'( Kurulum sırasında hiçbir şekilde ürün anahtarı istemiyor.

Kurulumdan sonra Windows sürümüme baktığım zaman "Windows 10 Home Single Language" yazıyor ve "Windows, Microsoft hesabınıza bağlı bir dijital lisans ile etkinleştirildi" yazıyor.

Şansım bana küsmüş :'(

Sürümüm: Windows 10 Sürüm 1703 (15063.632)
Home Single Language sürümü sadece anakarta gömülü Windows 8 SL lisansı ile birlikte gelmekte. Senin kurulumda lisans anahtarınını görememe sebebin direkt olarak lisans anahtarını anakarttan okuyup daha kurulum ekranında iken Windows'un kendini aktifleştirmesi.

@BrainHacker Kurulum öncesinde "3V66T" ile biten Keyi girdim kuruluma geçti. Windows açıldı ama internete bağlandığım anda "Windows'u etkinleştir" çıktı. Herhangi bir özelleştirme yapamıyorum en azından bunu yapmaya izin vereceğini düşünmüştüm. Yukarıda yazılan "Windows bildirim modunda" kutucuğu bende de çıktı. Galiba boşuna format attım.:)

@BrainHacker Kurulum öncesinde "3V66T" ile biten Keyi girdim kuruluma geçti. Windows açıldı ama internete bağlandığım anda "Windows'u etkinleştir" çıktı. Herhangi bir özelleştirme yapamıyorum en azından bunu yapmaya izin vereceğini düşünmüştüm. Yukarıda yazılan "Windows bildirim modunda" kutucuğu bende de çıktı. Galiba boşuna format attım.:)
Microsoft bir oynama mı yaptı bilmiyorum ancak bende de aynı key ile etkin olmasına rağmen her şey yolunda.

Hangi sürümü kurdunuz?

Senin Microsoft hesabında kayıtlı. Birde WinToGo kurulum olarak kullanıyorsan onlarda lisans derdi yok. Onu da belirtmek isterim.

Hesabımla giriş yapmadım ki öyle bir şey olmasına karşın. Bazı arkadaşlarda yeniden lisans istiyor (@MakaveliThe90s ). Bende ise eski lisansım ile tüm bağları kopartmama rağmen sanki lisans girilmiş gibi davranıyor. Lisans gömülü desek SSD'mi laptoptan çıkartıp masaüstünde kullandım. Öyle bir ihtimal da yok.

Hesabımla giriş yapmadım ki öyle bir şey olmasına karşın. Bazı arkadaşlarda yeniden lisans istiyor (@MakaveliThe90s). Bende ise eski lisansım ile tüm bağları kopartmama rağmen sanki lisans girilmiş gibi davranıyor. Lisans gömülü desek SSD'mi laptoptan çıkartıp masaüstünde kullandım. Öyle bir ihtimal da yok.
Önce laptopta kurulum yaptığında cihaz internete bağlandı mı hiç? Bağlandıysa o sırada otomatik aktifleştirmiş olabilir. Dediğim gibi Windows 10'nun lisanslama sistemi çok karışık, çok fazla şey değişti. Bir sürü şey var bunun arkasında yatan. Yine de çalışıyorsa lisans, bir problem yok. :D

@BrainHacker 1703 sürümü ve Microsoft'un kendi sitesinden indirmiştim. 30 günlük deneme hakkı bile vermeden internete bağlandığım anda lisans istedi. Sağlık olsun, belki farklı durumlar vardır. Çok fazla kullanmıyorum sistemi, yine de teşekkür ederim. Bakalım konuyu hala takip ediyorum, belki farklı bir yol bulabiliriz.:)

@BrainHacker 1703 sürümü ve Microsoft'un kendi sitesinden indirmiştim. 30 günlük deneme hakkı bile vermeden internete bağlandığım anda lisans istedi. Sağlık olsun, belki farklı durumlar vardır. Çok fazla kullanmıyorum sistemi, yine de teşekkür ederim. Bakalım konuyu hala takip ediyorum, belki farklı bir yol bulabiliriz.:)
Generic key girince kabul ediyor mu acaba?

Garip bir durum açıkçası. O key ile kullanan tek kişi ben değilim. Keyi elle girmeden devam etseniz keyim yok deyip ne oluyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı