Windows 10 bellek %80 kullanımda

Bellek'in üzerine tıklayıp neyin çok RAM kullandığını görebilirsiniz. Ayrıca 4 GB RAM de bugün için yeterli değil artık. 8 GB bile yetmemeye başladı.

Windows 10 LTSC veya LTSB gibi sürümlere yönelin. Windows 10 için artık maalesef 4 GB RAM yeterli değil. Windows 8.1 içinse destek süresi az kaldığı için tavsiye etmiyorum.

A: Windows 8.1'e geçin.
B: %80 RAM kullanımı ile baş başa kalın.
C: Bir 4 GB RAM veya 8 GB RAM alarak bilgisayara takın.
Karar sizin.

Hocam herhalde ya 8.nesil işlemcisi var ya da 10.nesil Windows 8.1 kurarken sıkıntı çıkartabilir.(Sürücü kaynaklı sıkıntı) Eğer anahtarınız yoksa veya original degilse Windows 10 LTSC kurun.

Merhaba, bilgisayarımı virüs bulaştığını düşünerek sıfırladım belleğim %80 civarlarındaydı, sıfırladığımda bile %80'di her türlü virüs programını kullandım virüs yok diyor.
Arkada hiçbir şey açık değilken bile %80.

Windows 11 23H2 4 GB RAM de boşta %50 RAM kullanıyor, bırakın şu Windows 10 rezaletini kullanmayı 11'e geçin.

Windows 11'de işte 4 GB RAM sorununu çözdüler bırakın 10'u.

Bellek'in üzerine tıklayıp neyin çok RAM kullandığını görebilirsiniz. Ayrıca 4 GB RAM de bugün için yeterli değil artık. 8 GB bile yetmemeye başladı.

Windows 12 sistem gereksinimleri:
8 GB RAM.
En az 11. nesil işlemci.

Nasıl ya? Bende 2,1 GB ın üstüne çıkmıyor.

Bende 1.5 GB. Sebebi Windows 11 kullanmam herhalde.

Diğer arkadaşların dediği gibi Windows 10 4 GB RAM için yetersiz. Eğer fazla oyun oynamıyorsan veya Valorant, LoL falan oynamıyorsan hafif bit Linux dağıtımına geçmeni öneririm.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı