Windows 10 bilgi kutucuğunun açılmasını hızlandırma

556459

Decapat
Tam adını bilmiyorum, mesela bir fotoğrafın üstüne imleci getirdiğimizde açılan ve fotoğraf hakkında bilgiler veren bir kutucuk var (Aynı şey klasörler ve diğer tüm dosyalar için de geçerli.), kaç MB olduğu vs. yazıyor. Bu özellik çok işe yarasa da geç açılması sinir bozucu oluyor. Regedit'ten vs. bu kutucuğun açılma süresini hızlandırabilir miyiz, bir yolu var mıdır? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

1. Windows tuşu + R
  2. regedit.exe
  3. "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced"
  4. Sağdaki alana sağ tık
  5. Yeni - DWORD (32 bit) değeri
    Değer adı: ExtendedUIHoverTime
    Taban: Ondalık
    Değer: Milisaniye cinsi (standart 400ms)

Etki görmesi için:
1-Bilgisayarı yeniden başlat
ya da
2- Görev yöneticisi - işlemler- dosya yöneticisi üzerine sağ tık - yeniden başlat.

Son düzenleme:
  1. Windows tuşu + R
  2. regedit.exe
  3. "HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced"
  4. Sağdaki alana sağ tık
  5. Yeni - DWORD (32 bit) değeri
    Değer adı: ExtendedUIHoverTime
    Taban: Ondalık
    Değer: Milisaniye cinsi (standart 400ms)

Etki görmesi için:
1-Bilgisayarı yeniden başlat
ya da
2- Görev yöneticisi - işlemler- dosya yöneticisi üzerine sağ tık - yeniden başlat.
Hocam yaptım ama hiçbir şey değişmedi. 'ExtendedUIHoverTime' biraz araştırdım, sanırım sadece görev çubuğundaki uygulamaların gösterme süresini değiştiriyor ben masaüstünde veya mesela program files klasörünün içindeki dosyalar/klasörler için istemiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı