Windows 10 Bilgisayar Yavaşlama Sorunu

Emre_12

Kilopat
Daha fazla  
Yaklaşık 10 aydır kullandığım yeni sayılabilir sistemimde son zamanlarda ciddi bir yavaşlama sorunu yaşıyorum. Gerek internetde, oyunların açılma sürelerinde, video izlemelerde, sistemin açılma süresinde, uygulama açılma süreleri, geç tepki verme vb.

• Anakart: MSI Z370A Pro
  • İşlemci: İntel Core İ3 8100
  • SSD: Adata SU650
  • HDD: 1TB 7200rpm
  • Ekran Kartı: GTX 1060 3GB
  • Ram: XPG Spectrix D80 8GB
  • İşletim Sistemi: Windows 10
  • BIOS günceldir.
İnternet gezinirken çok yavaş tepkiler alıyorum internet hızından kaynaklanan bir problem değil evdeki diğer telefon vs. cihazlarda hiçbir sorun yok. Sistemin açılış süreside 3dk gibi bir süre. Masaüstünde sağ tık yapıyorum çok geç tepki geliyor. Oyun ve programların açılma süreleride çok yavaş.

Son düzenleyen: Moderatör:
Konuyu inceleyiniz.

Konuyu inceleyiniz.
Anlamadım ? ping vs. den bahsediliyor.
SSD aldığınız zaman ikinci el miydi?
Hayır.

İlk olarak oyunlar HDD'de ise açılması zaman alabilir. 10 ay içinde bence temiz kurulum yapılması gerekir HDD için ama SSD için pek gerekli değil. Anlattığına göre SSD'de sorun olabilir. HD tune ile bir healt kısmından görsel paylaşınç

Virüs taraması yaptın mı?
Yapıyorum ama virüsleri siliniyormu pek emin değilim kullandığım program avira.
İlk olarak oyunlar HDD'de ise açılması zaman alabilir. 10 ay içinde bence temiz kurulum yapılması gerekir HDD için ama SSD için pek gerekli değil. Anlattığına göre SSD'de sorun olabilir. HD tune ile bir healt kısmından görsel paylaşınç
Mesela bu sonuçları atana kadar kullandığım tarayıcı 2 3 defa yanıt vermiyor oldu.
Virüs taraması yaptın mı?
Bir anda bazen tarayıcımda oyun reklamları açılıyor belli bir süre arayla. Steam64.dll çalışmayı durdurdu hatası geliyor pek emin değilim virüslerin silindiğinden.
Yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim. Can sıkıcı hale gelmeye başladı.
HDD.png

SSD.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Yapıyorum ama virüsleri siliniyormu pek emin değilim kullandığım program avira.

Mesela bu sonuçları atana kadar kullandığım tarayıcı 2 3 defa yanıt vermiyor oldu.

Bir anda bazen tarayıcımda oyun reklamları falan açılıyor belli bir süre arayla. Steam64.dll çalışmayı durdurdu hatası falan geliyor pek emin değilim virüslerin silindiğinden.
Yardım ederseniz gerçekten çok sevinirim. Can sıkıcı hale gelmeye başladı.
Hocam size en mantıklı çözüm format atın bence. Hatta forumda 1903 sürümü vardı. Onla temiz kurulumla geçin.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı