Windows 10 BIOS'a Giriş Sorunu

chili peppers

Hectopat
Adsız.png

Geçen haftalarda bilgisayarımı formatlayıp Win10'a geçmiştim. Yıllardır Win7 yüklüydü. Win10 ile beraber bilgisayarda bir hantallaşma oldu, çekilir gibi değildi (bilgisayarın donanımı Win10'u kaldırmıyor sanırsam) ve Win7'ye dönmek istedim. USB diske Win7'yi attım önyüklemeye hazır şekilde, fakat BIOS'a girip boot priorityden USB'i birinci konuma getirmem lazım.

Windows 8 ve Üstü Sistemlerde BIOS ve Boot Menüsüne Giriş

Şu konuda yazanı yaptım, fakat ben yapınca BIOS'a gir yerine Temel Başlangıç ayarı vb birşey yazıyor tam o butonun yerinde, basıyorum Anvanced Boot Options çıkıyor güvenli mod başlatmak için falan.

Ne yapabilirim?

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam

Bu işlemden sonra BIOS'a girebilecek miyim? Açıkçası pek anlamadım ve güvenemedim windows açıkken format atma nasıl olur diye. Bunu yaptıktan sonra kendi bildiğim şekilde USBden format atabilir miyim?

Format zaten Windows açıkken atılmıyor. Şöyle düşünün :
Sizin Windows'unuz C diskine kurulu diyelim. USB yerine D diskini kullanarak format atacaksınız. Format aşamalarının hepsi aynı. Attığım linkteki rehberi yerine getirin ve programı kurduğunuz yeri sakın biçimlendirmeyin.

Size ilginiz için çok teşekkür ederim lakin bilgisayarımda sadece C sürücüsü var maalesef, D falan yok tek sürücü var. Ne yapabilirim bu durumda? BİOSa girmenin bir yolu yok mu?

Hocam BIOS'a girme konusunda yardımcı olamayacağım fakat C diskini küçültüp D diski oluşturabilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burda D diskini küçültürken yaptığını siz C diski üzerinde uygulayacaksınız. Ve sonra küçülttüğünüzde oluşan bölümden yeni bir birim oluşturacaksınız.

Sağ olun. Şu an programı indiriyorum deneyeceğim. Şurada aklıma takılan bir şey var; ilk attığınız format atma yönteminde konuyu açan kişi şunu yazmış: ''Benim tavsiyem D: üzerinden format atın.D:'ye format dosyası içindekileri (ISO) atıcaksınız.Direk ISO halinde atmayınız.''

Bende ISO dosyası var. ISOnun içindekilere nasıl ulaşıp D'ye atılır ki?

Selam, cevabın için sağ ol, Başlat-Bilgisayarı Kapat-Yeniden başlat'ın üstüne gelip shift'e basıp yeniden başlatma yöntemini diyorsanız onu yaptım, fakat ben yapınca BIOS'a gir yerine Temel Başlangıç ayarı vb birşey yazıyor tam o butonun yerinde, basıyorum Anvanced Boot Options çıkıyor güvenli mod başlatmak için falan.

ISO dosyasına sağ tıklayıp birlikte aç kısmında WinRAR'ı seçin.(WinRAR yüklü değilse yükleyin)
ISO dosyasının içindekiler gözükecektir.Ardından dizine çıkarta tıklayın. ISO'nun olduğu yere dosyaları çıkaracaktır.HDD kullanıyorsanız 10-15 dakika alabilir çıkartma işlemi.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı