Windows 10 Bootta Tire Yanıp Sönüyor

Rebellion_47

Picopat
Katılım
30 Ağustos 2020
Mesajlar
833
Çözümler
7
Linux Mint Xfce kullanıcısıyım ve UEFI sisteme sahibim. WoeUSB kullanarak Windows 10 ISO dosyasını USB'ye NTFS formatında yazdırdım. Boot sırasında USB Hard Drive'ı birinci sıraya alıp BIOS'tan işlemleri kaydederek çıkış yapıyorum ve bilgisayar Boot işlemine başlıyor. Sorun ise şu, Boot işlemi başlıyor ve Windows logosu 1 saniyeden daha kısa bir süre görünüp sonrasında yerini üste tire yanıp sönen siyah ekrana bırakıyor. Uzun süredir bu konuyla ilgileniyorum.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Linux kullanıyorum ve Windows işletim sistemi yüklü bir bilgisayarım yok. Erişimimde yok.
Linux'un kendi yazma uygulamasını kullanın. Linux içinde zaten bir yazma programı olması gerekiyor. Diskler üzerinden yapılabiliyor. Burada bir anlatım var.

 
Windows yanlış kurulmuş ya da EFI zarar görmüş olabilir.
Oluşturduğum USB üzerinde EFİ için ayrılan bölümün türü FAT 16, ve içerikte FAT(12 bit) olarak ayarlanmış. Sorun bunlardan kaynaklı olabilir mi?
Linux'un kendi yazma uygulamasını kullanın. Linux içinde zaten bir yazma programı olması gerekiyor.
Onu fazla fazla denedim zaten. Onunla yazdırınca sadece siyah ekranda kalıyor, başka hiçbir şey yok.
 
Oluşturduğum USB üzerinde EFİ için ayrılan bölümün türü FAT 16, ve içerikte FAT(12 bit) olarak ayarlanmış. Sorun bunlardan kaynaklı olabilir mi?
Evet, olabilir. Benim attığım linki bir deneyin.
 
Birde İnternet'te bu şeyi araştırırken bir kişinin BIOS'dan USB Legacy Support ayarını kapattığı zaman olduğunu yazmış ama ben bu ayarı kapattığımda sistem USB'yi es geçip direk Linux'u başlatıyor. Bunu da belirtmiş olayım.
 

Geri
Yukarı